הקשת שכולן מחפשות עכשיו

מעבר לקשת: מה זה ספא הראש שכבש את אינסטגרם?

גם האינסטגרם שלכן מלא בקשתות מוזהבות שמשחררות מים על קרקפת מאושרת? אותנו עניין בעיקר לדעת אם מדובר בטרנד שנועד להנאה בלבד או בטיפול שיש לו תועלת של ממש

פורסם:
חודשים שהרשת מלאה בסרטוני נסיינות מטיפול שנקרא Head Spa - טרנד ביוטי שמגיע מיפן ומתמקד בעיסוי ובחפיפה של הקרקפת. הטיפול נעשה על מיטה מיוחדת הכוללת כיור אמבט גדול וקשת מים מוזהבת ופוטוגנית באווירת ספא חשוכה ומרגיעה ובליווי צליל פכפוך מים. בקיצור - החומר שממנו עשויים סרטונים ויראליים בטיקטוק.
תחזיות הביוטי מגלות שהתמקדות בקרקפת תלווה אותנו ב־2025, המשך ישיר של העיסוק בשיער שהשתלט על עולם הטיפוח בשנים האחרונות. אחרי שפע ויטמינים ותכשירים ייעודיים למצבי שיער שונים, מתגבשת ההבנה ששיער מבריק, חזק ומלא מתחיל בקרקפת מאוזנת ובריאה. גם סופיה חכם דוד ועדן גניש, המייסדות של Head Spa Israel - קליניקה המציעה את הטיפול המדובר - נתקלו בתופעה ברשת, כל אחת בנפרד, והבינו שהן חייבות להביא אותו לארץ.
דניאל פסו יצאה לבדוק מקרוב

"אני תמיד רציתי לטפל באנשים, כדי שיהיה טוב והרמוני ושאנשים יהיו יפים, שמחים, בריאים וחזקים", אומרת חכם דוד. "לפני כשנה וחצי נתקלתי בסרטון של מכרה שסיפרה שהייתה בטיפול כזה בארצות הברית. כשראיתי את הדבר הזה אמרתי, 'אוקיי סופיה, כל חייך מתכנסים לרגע הזה'. אני נומרולוגית קבלית ומאסטר ב־NLP וב־CBT, למדתי ארומתרפיה, עיסוי תאילנדי ורפלקסולוגיה ואף הייתי ספרית בעברי. הטיפול הזה הוא כל מי שאני וכל מי שאני רציתי להיות". 
מהרגע שנחשפה לטיפול, עברה חכם דוד דרך ארוכה, כולל עצירה ביפן, כדי להשיג את המיטה המדוברת, ללא הצלחה. רגע לפני שהתייאשה, גילתה שממש בעיר מגוריה, פתח תקווה, התחילה עדן גניש לקבל לקוחות לטיפול הנחשק. "עסקתי בכלל בתחום המלונאות", מספרת גניש. "גם אני נתקלתי בסרטונים האלה ברשת, ובעזרת אמא שלי, שהיא יבואנית, הצלחתי להביא את המיטות האלה לארץ".
"הרוב עושות סטורי כשהן נכנסות, אבל ברגע שהן מתחילות הן שוכחות לצלם"
השתיים חברו והתחילו להפיץ את הבשורה, ומהר מאוד הגיעו הלקוחות: "התחלנו בקליניקה מאחורי הבית של עדן. היינו עובדות משמונה בבוקר ועד עשר בלילה. הלקוחות הגיעו מכל המדינה - מאילת, נתיבות, דימונה, פשוט מפרסום באינסטגרם. לא נשמנו", משתפת חכם דוד. מאז עברו השתיים מהקליניקה הביתית אל ספא הכולל שלושה חדרי טיפול וגם מעבירות הלאה את טכניקת הטיפול ומכשירות מטפלות.
לפי תחושתכן, מה הנשים שמגיעות לטיפול הזה מחפשות?
סופיה: "קודם כול הן מחפשות חוויה, לעשות משהו פאן, לחוות משהו שהן רואות ברשת ונראה להן כיף, ואני חייבת להגיד לך שכשהן יוצאות מפה הן אומרות לי: 'כל מה שרואים בטיקטוק לא משקף עשירית ממה שאנחנו חוות'". 
עדן: "הן באות בגלל הטרנד, כי הן סקרניות. לפני כל טיפול אנחנו מתחילות בהסבר, ואז הן מבינות שזה מעבר - זה טיפול לנפש ולגוף". 
הטיפול הזה פוטוגני מאוד. כמה מהנשים מתעדות אותו לרשתות?
עדן: "הרוב עושות סטורי כשהן נכנסות, אבל ברגע שהן מתחילות, הן שוכחות לצלם. לפעמים באמצע הטיפול הן מבקשות שנצלם אותן, אבל אז זה כבר לא אפשרי. הקשת של המים יוצרת המון באזז, אז עכשיו אני שואלת בתחילת הטיפול אם הן רוצות צילומים, ואם כן, אני מבקשת שישאירו את הטלפון אצלי. הרוב אומרות כן". 
2 צפייה בגלריה
טרנד הביוטי שמשגע את הטיקטוק
טרנד הביוטי שמשגע את הטיקטוק
טרנד הביוטי שמשגע את הטיקטוק
(Shutterstock/ASAP creative)
תסבירו מה קורה בטיפול.
סופיה: "זו חוויה מאוד כיפית, מענגת ומטריפה, אבל מבחינתי זו חוויה טיפולית לכל דבר ועניין. אנחנו משלבות בטיפול שמנים טהורים שאנחנו מכינות פה, וברגע שמריחים שמנים טהורים, נוצרים סרוטונין ודופמין באופן טבעי. אנחנו משתמשות בכל מיני טכניקות עיסוי ועוברות על כל מיני נקודות מלאות עצבים בראש, בכתפיים, בשכמות, דקולטה, פנים ואוזניים, כשהמטרה היא להזרים דם לאזור. בסוף אנחנו פותחות את הקשת הזאת, שנראית כיפית מאוד, אבל יש לה תפקיד חשוב מאוד - אלה מים חמים שזורמים על הנקודות שנגענו בהן וזה עושה קלוז'ר לטיפול. ואז מגיעה השכיבה המדיטטיבית עם כל הריחות וכל הכלים שאנחנו משתמשות בהם בזמן הטיפול, המוזיקה והאווירה, הרעש והמגע של המים, הריחות של הסבון אחרי העיסוי והחפיפה היסודית של הקרקפת - כל הגוף נמצא בתודעה של שלמות".
והעלות?
"יש כל מיני סוגי טיפולים, אבל הטיפול הבסיסי הוא עיסוי קרקפת תאילנדי ומחירו 350 שקל".
במהלך הטיפול יש גם התייחסות לשיער או רק לקרקפת?
סופיה: "השיער כמובן מקבל חפיפה וניקיון אבל הוא התוצאה ולא הדרך. בסופו של דבר זה ביטוי חיצוני. הייתה פה לקוחה שהגיעה בגלל הבת שלה ואמרה בהתחלה שהיא לא מוכנה שייגעו לה בראש כי היא לא אוהבת. התחלנו לאט־לאט, ובסוף הטיפול היא אמרה, 'תקשיבו, כמו שאני עושה ציפורניים וכמו שאני הולכת לספר, אני באה לפה. זה עשה לי אתחול לגוף'".
ממה צריך להיזהר בטיפול כזה?
סופיה: "כשעושים עיסוי צריך לדעת באילו נקודות ללחוץ. לומדים את התחום ולא כל אחד יכול לעשות את זה. היום אנחנו מכשירות מטפלות, ואני מלמדת אותן גם את הפן הפרקטי וגם את הפן העסקי. בהתחלה הייתה מטפלת אחת בכל עיר, והיום זה נהיה חזק אפילו יותר מציפורניים. ברגע שמתקשרת אליי מישהי שרוצה ללמוד, אני שואלת אותה מאיפה היא, מה ההכשרה שלה, מה המקצוע שלה, מה החזון שלה? אישה שאומרת לי שהיא רוצה ללמוד את זה כדי לעשות כסף - אני מסרבת לה. אני רוצה ללמד את מי שזו התשוקה שלה - זה ממש מיועד לאנשים שרוצים לטפל. מבחינתי אעשה הכול כדי שהטיפול ייכנס לסל הבריאות. אני חושבת שמדובר בטיפול חובה, כי הוא הכול מהכול".
אילו עוד יתרונות יש לטיפול?
סופיה: "ליפטינג לפנים אם זה כולל עיסוי, וכמובן השיער נראה הרבה יותר זוהר. רוב הנשים שמגיעות לכאן לא יודעות לחפוף את השיער. הרבה חושבות שבחפיפה מורחים שמפו על השיער והן קונות שמפו ומסכה לא בהתאם לצרכים שלהן אלא כי הם מריחים טוב. כשאנחנו חופפות אנחנו רוצות להזרים דם לקרקפת, לקרצף, לא עם הציפורניים אלא עם הכריות של האצבעות. מי שרוצה יכולה להיעזר במברשת סיליקון עם שיניים, זה עוזר מאוד. אני ממליצה להשתמש בשמפו ללא מלחים ולעשות חפיפה כפולה בכל מקלחת". 

האם יש לספא הראש גם ערך בריאותי?

ד"ר ליבי כוכבי, רופאת עור ומין, מומחית למחלות קרקפת ושיער, אומרת: "פעם בתקופה יכול להיות נחמד מאוד לחפוף חפיפה יסודית ומפנקת, וחשוב להקפיד על חפיפה טובה גם ביומיום בתכשירים נכונים. ספא הראש נראה כמו טיפול כיפי ומרגיע מאוד, רק חשוב להיזהר מפתרונות חד־פעמיים שכאלה במקרים של מצבים דלקתיים בקרקפת. יש מחלות כמו פסוריאזיס וסבוריאה שמערבות את הקרקפת, וטיפול חד־פעמי לא יעיל כאן - צריך להיצמד לטיפול עם חומרים נכונים בריכוזים גבוהים ומאושרים ולתכנן תוכנית טיפול נכונה לטווח הארוך. יש מחלות קרקפת שלא מתאים לחשוף אותן לכל חומר. מי שסובלת מתסמינים כלשהם בקרקפת צריכה לפנות לטיפול רפואי.
שיראל סול, אחות מוסמכת בעברה וכיום בעלת קליניקה להחלקות משקמות ולטיפולי קרקפת, מוסיפה: "נוצרות היום המון בעיות קרקפת כתוצאה מהחלקות מסוכנות שיש בהן pH נמוך מאוד, ולכן יש יותר מודעות וביקוש לנושא. גם המלחמה הביאה איתה המון סטרס שמוציא את הקרקפת מאיזון ונוצר יותר צורך בפתרונות לקרקפת. הטרנד הזה מרשים ואינסטגרמי מאוד, רק שצריך להבחין בין מה שטרנדי ומפנק ונעים ובין טיפול אמיתי לריפוי הקרקפת. חשוב שאנשים שסובלים מבעיה אקוטית של מחלות עור, כמו למשל התפרצות של סבוריאה ופסוריאזיס, ילכו לקבל טיפול רפואי".
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button