שף
שף
ברד פודינג קרואסונים

פשטידת קרואסונים, בייגלה ממולא גבינות ועוד מאפים מיוחדים לשבועות

לקראת שבועות, מילי אליהו מלאה בהמצאות: גביעים של גלידה היא מילאה בסלט, את הקרואסונים היא הפכה לברד פודינג ואפילו לחור של הבייגלה היא מצאה שימוש מעולה. מתברר שגם מאפים מוכרים יכולים להפתיע בטריקים חדשים

פורסם:

ברד־פודינג קרואסונים עם גבינות וסלמון מעושן

ברד־פודינג עשוי לרוב משאריות של לחם או חלה, הנאפים בתנור עם בלילה מתוקה. אנחנו החלטנו להשתמש בקרואסונים – אבל להכין מהם דווקא מאפה מלוח. אפשר בהחלט, ואפילו רצוי, להשתמש בקרואסונים לא טריים. לקבלת רובד נוסף של טעם, אפשר להשתמש בגבינת שמנת בטעמים: שום שמיר, בצל וכדומה.
המרכיבים (תבנית בקוטר 30 ס"מ או בגודל דומה)
  • 15 גרם חמאה, לשימון התבנית
  • 8 קרואסונים בינוניים או 4 גדולים
  • 1 גביע (250-225 גרם) גבינת שמנת 30%-15% שומן
  • 200 גרם גבינת גאודה, מוצרלה או עמק, פרוסה
  • 1 חבילה (100 גרם) סלמון מעושן, חתוך לנתחים
  • 3 ביצים + 1 חלמון בגודל L
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול, 10% שומן ומעלה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • חופן גבינת פרמזן מגוררת דק
  • חופן עירית קצוצה דק
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות.
2. חוצים את הקרואסונים לרוחבם. מורחים בכל אחד שכבה דקה של גבינת שמנת, ומניחים פרוסות גבינה ונתחי סלמון מעושן. סוגרים את הקרואסונים כמו כריך, ומניחים בתבנית.
3. שמים בקערה את הביצים והחלמון וטורפים היטב. מוסיפים את החלב, השמנת והשום, מתבלים במלח ובפלפל שחור וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה בעדינות על הקרואסונים, ומקפידים שחלקם העליון יהיה ספוג בבלילה.
4. אופים 25-20 דקות, עד שהבלילה מסמיכה. מוציאים ומפזרים את גבינת הפרמזן והעירית הקצוצה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים בתבנית מכוסה.

בייגלה ממולא גבינות עם ביצה עין

אוהבי הלחמים הממולאים - זאת המנה בשבילכם. העובדה שהיא מבוססת על לחם מוכן הופכת אותה לקלה במיוחד להכנה.
4 צפייה בגלריה
בייגלה עם גבינות וביצת עין
בייגלה עם גבינות וביצת עין
בייגלה עם גבינות וביצת עין
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (4-3 מנות)
  • 4-3 יחידות בייגלה ירושלמי או 5-6 בייגלה אישיים
  • 1 גביע (250-225 גרם) גבינת שמנת, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1 מכל (250 גרם) גבינה בולגרית 5% שומן
  • 200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה או מגוררת
  • 300 גרם גבינה צהובה מגוררת, מכל סוג שאוהבים
  • 1 כוס זיתים ירוקים או שחורים, מגולענים ופרוסים לטבעות
  • 4-3 כפות זעתר טחון
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 4-3 ביצים
  • עלים מ־2-1 גבעולי אורגנו טריים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את כל סוגי הגבינות, הזיתים ו־2 כפות מהזעתר ומערבבים.
3. חוצים בייגלה אחד לרוחבו, מורחים עליו בנדיבות מהמלית וסוגרים כמו כריך. מכינים כך את כל הבייגלה והמלית, ומניחים בתבנית. מברישים אותם בשמן זית.
4. אופים 10 דקות. מוציאים ולא מכבים את התנור. פותחים את הביצים ויוצקים אותן, בשלמותן, במרכז הבייגלה, כך שימלאו את ה"חור". מחזירים לתנור ואופים עוד 6-5 דקות. מוציאים ומפזרים על הבייגלה את יתרת הזעתר ואת עלי האורגנו. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? בטמפרטורת החדר, עד יממה. המנה במיטבה ביום ההכנה.


גביעי סלט מוקפץ עם חלומי

סלט חם בהגשה מגניבה במיוחד, כשהוופל תורם תוספת של קראנץ' פחמימתי. המתכון עושה שימוש בכרובית וברוקולי מוקפאים, אבל אפשר בהחלט להחליף אותם בטריים, או להמיר אותם בכל ירק אחר שאוהבים: גזר, שעועית, פלפלים, בטטה וכדומה.
4 צפייה בגלריה
מוגש בגביע: סלט מוקפץ עם חלומי
מוגש בגביע: סלט מוקפץ עם חלומי
מוגש בגביע: סלט מוקפץ עם חלומי
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (4 מנות)
  • 1 שקית (600 גרם) כרובית מוקפאת, מופשרת
  • 1 שקית (600 גרם) ברוקולי מוקפא, מופשר
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 חבילות (400 גרם) גבינת חלומי, חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות
  • 4-2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 צרור בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, פרוס דק
להרכבת המנה
  • 100 גרם בוטנים קלויים, קצוצים גס
  • 100 גרם שבבי שקדים מולבנים, קלויים
  • 1 גביע יוגורט, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 4 גביעי גלידה גדולים
ההכנה
1. יוצקים 2 כפות מהשמן למחבת עם ציפוי נון־סטיק ומחממים. מוסיפים את קוביות החלומי ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה 2-1 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לצלחת.
2. מפרידים את הכרובית והברוקולי לפרחים קטנים.
3. יוצקים למחבת את יתרת השמן ומחממים. מוסיפים את פרחי הכרובית והברוקולי ואת הפטריות ומערבבים־מטגנים על להבה גבוהה 5-4 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את רוטב הטריאקי (4-2 כפות, לפי הטעם), השום הכתוש והמלח, מערבבים ומטגנים כ־5 דקות. מוסיפים את החלומי והבצל הירוק, מערבבים ומסירים מהלהבה.
4. הרכבת המנה: שמים בקערית את הבוטנים והשקדים ומערבבים. בקערית נפרדת מערבבים היטב את היוגורט (כדי שיהיה נוח יותר לזילוף).
5. ממלאים את גביעי הגלידה בנדיבות בסלט, ומניחים בצלחות הגשה. מפזרים על הסלט את תערובת השקדים והבוטנים, ומזלפים מהיוגורט. מגישים חם.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה. את הסלט אפשר להכין עד יממה מראש, ולחמם שוב לפני ההגשה.

פלצ'ינטה

היישר מהמטבח ההונגרי: עוגה המורכבת מחביתיות ממולאות, מגולגלות ואפויות בתנור. את מלית הגבינה אפשר לשדרג עם דובדבנים בסירופ, ריבות שונות, תותים או פירות יער טריים.
4 צפייה בגלריה
פלנצ'יטה הונגרית
פלנצ'יטה הונגרית
פלנצ'יטה הונגרית
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (תבנית בקוטר 30 ס"מ או בגודל דומה)
לחביתיות
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 6 ביצים בגודל L
  • 4 כוסות (1 ליטר) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם, או מים
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • לטיגון: 1 כפית שמן קנולה
למלית
  • 500 גרם גבינת ריקוטה לא מלוחה
  • 1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • לשימון התבנית: 15 גרם חמאה
לבלילת הרויאל
  • 2 ביצים + 2 חלמונים מביצים בגודל L
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול או מתוקה, 15% שומן ומעלה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
1. החביתיות: שמים את כל מרכיביהן בקערת המערבל עם בלון ההקצפה (ואפשר גם בקערה רגילה ולטרוף ידנית) ומערבלים לבלילה.
2. יוצקים את השמן לטיגון למחבת בקוטר 22-20 ס"מ ומחממים על להבה בינונית. כשהמחבת חמה, יוצקים לתוכה 3-2 כפות מהבלילה, ומטים במהירות את המחבת לצדדים כדי שהעיסה תתפשט בה בצורה אחידה. מטגנים 2-1 דקות מכל צד, עד הזהבה, ומוציאים לצלחת. מכינים כך את כל החביתיות. אין צורך לשמן שוב את המחבת.
3. המלית: שמים את כל מרכיביה בקערה ומערבבים לקרם אחיד.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) משמנים את התבנית בחמאה בנדיבות.
5. פורסים חביתית על משטח העבודה, ומורחים עליה כף מהמלית, בצורה אחידה. מגלגלים את החביתית לצורת סיגר עבה, חוצים אותה ומניחים את שני החלקים בתבנית, כשהצד החתוך פונה מטה וקו התפר צמוד לדופן (כדי שהגלגול לא ייפתח). מכינים כך את כל החביתיות והמלית, ומסדרים בתבנית כשהחביתיות צמודות זו לזו.
6. הרויאל: שמים בקערה את הביצים והחלמונים וטורפים. מוסיפים את החלב, השמנת והסוכר וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים אותה בזהירות לתבנית, על החביתיות וביניהן.
7. אופים 40-35 דקות, עד שהבלילה מסמיכה ושולי החביתיות מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות. בוזקים אבקת סוכר בנדיבות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים בתנור, מכוסה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button