שתף קטע נבחר

ישראל תמנע את הגעת משט פעילי השלום לעזה

אחרי שישראל אפשרה לפעילים בינלאומיים להגיע לחופי עזה באוגוסט, החליט משרד החוץ להקשיח את עמדתו. הפעילים יצאו מקפריסין וצפויים להתקרב לעזה בשעות הקרובות, אך במשרד החוץ מבהירים: "המחזה הקודם לא יחזור"

משט אחד יותר מדי: במשט הראשון שארגנו פעילי שמאל לרצועת עזה עמדה ישראל מנגד ולא מנעה את הגעת הספינות לשטחים הפלסטיניים. הערב (יום ג') החליטו במשרד החוץ לא לאפשר לפעילים הבינלאומיים המפליגים מקפריסין להגיע לחופי עזה כדי למחות על המצור הישראלי ברצועה.

 

"על סמך הניסיון המר של הפעם הקודמת, ישראל קיבלה החלטה לא לאפשר את כניסת הספינה הקוראת לעצמה ביומרה 'ספינה לסיוע הומניטארי' לאוכלוסייה בעזה", אמר ל-ynet דובר משרד החוץ לתקשורת ישראלית, יוסי לוי. "אין בין סיוע הומניטארי למשלחת הפרובוקטורים הללו ולא כלום".  


"המחזה לא יחזור". המשט הקודם (צילום: רויטרס)

 

לדבריו, "המשט הקודם הצטיין בייחוד בהפרחת סיסמאות. אנשיו שנותרו בתקופה מסוימת בעזה ניצלו את השהות כדי להתגרות בספינות חיל הים באמצעות מפגני התקרבות והתגנבות אליהן כדי לסחוט תצלומים 'מפלילים'. הם רק ניסו לסחוט תשומת לב בינלאומית על חשבון שמה הטוב של ישראל".

 

במשרד החוץ סירבו לנמק כיצד ימנעו את הגעת המשט לעזה, שיצא היום מקפריסין. "המשט הקודם הכיל יותר דגלים ססגוניים מאשר סיוע הומניטארי אמיתי, וניצל לרעה את המחווה הישראלית לאפשר לספינה להגיע לנמל עזה. המחזה הזה לא יחזור", אמר לוי.

 

בחודש אוגוסט האחרון יצא המשט הראשון של התנועה הבינלאומית לשחרור עזה מחופי קפריסין אל חופי הרצועה, במטרה למחות על המצור שהטילה ישראל על התושבים הפלסטינים מאז הפיכת חמאס. 44 פעילים מ-17 מדינות, בהם ניצולת שואה אמריקנית, הצליחו לעגון אל מול חופי הרצועה מבלי שנעצרו על-ידי צה"ל.

 

פרופ' ג'ף הלפר בן ה-62, הישראלי היחיד בין המפגינים במשט הקודם, אמר כבר אז ל-ynet כי לא מדובר באירוע חד-פעמי. "אם נצליח לשבור את המצור, יבואו עוד ספינות ואניות ונפתח ערוץ בין עזה לעולם החיצוני שיוכל להעביר

גם סיוע וציוד. ממשלת ישראל מנסה להציג אותנו כתימהונים, אבל אני חושב שהיא תהיה במלכוד כי היא לא יכולה לעצור אותנו", אמר אז.

 

במשט הקודם השתתפה גם גיסתו של ראש ממשלת בריטניה לשעבר ושליח הקוורטט למזרח התיכון, טוני בלייר. לורן בות' טענה לאחר ששהתה במשך מספר שבועות ברצועה כי אולצה להשאר בעזה לאחר שיציאתה נמנעה על ידי ישראל ומצרים. במהלך שהותה טענה כי "עזה הוא מחנה הפליטים הגדול בתבל" ומתחה ביקורת על מדיניות ישראל ברצועה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משט המחאה הראשון
צילום: רויטרס
מומלצים