תיק תק טיקה - עוף מתובל וצלוי
מתים על צ'יקן טיקה? רוצים להכין בבית? רינה פושקרנה מראה כמה זה קל - מתבלים, משרים וצולים. רוצים להכין צ'יקן טיקה מסאלה? חכו לשבוע הבא
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- צ'פאטי - לחם הודי שטוח
- סמוסה - כיסנים מטוגנים במילוי תפוחי אדמה וירקות
- אלו גובי - תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
- טאלקה דאל - תבשיל עדשים מתובל
- בהינגאן בהרטה: חציל בלאגן במעט זמן
- עם תפוח ודבש: עוף קשמירי ביראני
- סוג'י חלווה: הודי מתוק ומהיר
- אניין באג'יה וצ'אטני ירוק: טבעות בצל עם מטבל
צ'יקן טיקה
המרכיבים:
600 גרם חזה עוף
2 כפות פפאיה טרייה, מגורדת
1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
1 כפית שום כתוש
1 כף תערובת גראם מסאלה
1/2 כפית פלפל לבן טחון
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
אופציה: 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את חזה העוף לנתחים קטנים ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה פפאיה מגוררת, ג'ינג'ר, שום, פלפל לבן, גראם מסאלה, מלח ופפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומשרים את העוף במקרר שעתיים לפחות (רצוי לילה שלם).
- מחממים התנור ל-250 מעלות, במשך 10 דקות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים בה את נתחי העוף. מכניסים לתנור לצלייה של כ-20-15 דקות, עד שהנתחים מבושלים. מסדרים את הנתחים על צלחת או שמשפדים אותם על שיפודים ומגישים. לאחר הצלייה עוף זה משמש כבסיס ל"צ'יקן טיקה מסאלה".
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי"
הודית, בטח הודית
מומלצים
