שתף קטע נבחר

חטאים קטנים: עוגיות קוקוס ופיסטוקים

עוגיות הן נשנוש אידיאלי - אחרי ארוחה, ליד הקפה או סתם כשמתחשק משהו מתוק קטן. אורן בקר מדגים איך מכינים עוגיות קוקוס ופיסטוקים פריכות, שלב אחרי שלב

"Me like cookies" הוא אחד המשפטים השגורים ביותר בפיה של עוגיפלצת, המפלצת החביבה בעלת הפרווה הכחולה שחלקנו גדל עליה ב"רחוב סומסום". דומה שהחיבה לעוגיות היא לא נחלתו הבלעדית של עוגיפלצת. אני מאוד אוהב עוגיות -  המרקם הפריך עד פירורי, הטעמים המודגשים בכל ביס והכי חשוב, הן קטנות ולכן אפשר לגנוב עוד אחת בלי להרגיש כשחוטאים.

 

טיפים:

  1. ניתן להכין את העוגיות גם במעבד מזון. במקרה כזה, חשוב לעבד את הקמח והחמאה בפולסים (לחיצות קצרות) עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. חשוב לקרר או להקפיא את העוגיות לפני שפורסים את הגלילים. תהליך הצינון מקרר את החמאה ומקשה את הבצק ומאפשר לרשת הגלוטן לנוח.
  3. ניתן להחליף את הפיסטוקים באגוזי מלך, פקאן או מקדמיה.
  4. עוגיות כדאי לאפות בחום נמוך על מנת לשמור על צבען. חום נמוך תורם לנו לטקסטורה קריספית לאחר האפייה.
  5. לאחר האפייה יש לאחסן את העוגיות בכלי אטום על מנת לשמור על פריכותן.

 

עוגיות קוקוס ופיסטוקים

המרכיבים:

1/4 3  חבילות (325 גרם) חמאה 

1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר 

1 ביצה (55 גרם)

3/4 כוס (75 גרם) קוקוס יבש

3/4 כוס (75 גרם) פיסטוקים טחונים

1/2 2  כוסות (350 גרם) קמח


עוגיות קוקוס ופיסטוקים (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קלות את החמאה עם אבקת הסוכר, מוסיפים ביצה ומערבבים עד להטמעתה בתערובת החמאה ואבקת הסוכר.
  2. מוסיפים את הקוקוס, הפיסטוקים הטחונים ווהקמח. מקרימים עד ליצירת בצק אחיד.
  3. יוצרים מהבצק גלילים בקוטר של כ-6-7 ס"מ ומקררים היטב (לפחות שעה).
  4. פורסים את הגלילים בעובי של 1 ס"מ ומניחים באופן מרווח על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות למשך כ-15 דקות עד הזהבה.
  6. בוזקים אבקת סוכר מעל לעוגיות לפני ההגשה. 

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

 

הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות קוקוס ופיסטוקים
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים