שתף קטע נבחר

מחאת הנדל"ן: "נמלא את כל ת"א באוהלים"

ת"א נכנסת לסוף שבוע של מחאת נדל"ן, שמתחילה להתפשט בכל הארץ. מאות אנשים מילאו את אזור הבימה באוהלים והם קוראים למשפחות להגיע בשישי-שבת. בירושלים התאספו עשרות מפגינים בכיכר ציון, וקבוצה שלישית מחולון מתכננת לנדוד ברחבי המדינה. "לא נזוז מפה", מבטיחים הפעילים

"אנחנו כאן כדי להשאר", כך מצהירה דפני ליף, יוזמת מחאת הנדל"ן נגד מחירי הדירות  שנפתחה אמש (ה') בסמוך לרחבת הבימה בתל אביב ובכיכר ציון בירושלים. "בואו בהמוניכם. כל שדרת רוטשילד צריכה להיות מלאה באוהלים".

 

 

המחאה בתל אביב משכה אליה אמש מאות מפגינים ורבים ממשיכים להגיע. עד שעת חצות נפרשו בשדרה כ-50 אוהלים ובמקום נוצרה אווירה שמזכירה את "וודסטוק". ליף מסרה ל-ynet כי אין לפעילים עדיין תוכנית מגובשת להמשך הפעילות, אך אמרה כי בתור התחלה הם יישארו במקום במהלך כל סוף השבוע, במהלכו ייערכו גם פעילויות ומופעים לילדים. "אני קוראת למשפחות צעירות להגיע בשישי-שבת", אמרה.

 

"נמלא את כל תל אביב באוהלים", הבטיח גם רועי נוימן מ"קבוצת תל אביב" בפייסבוק. "אנחנו מתכננים להמשיך עם המאבק, אך עוד לא ברור באיזה צורה ואופי. בינתיים אין לנו שום כוונה לזוז מפה".

 

במהלך הלילה פרץ במאהל המחאה עימות בין כמה מהצעירים לסגן ראש העיר תל אביב, אסף זמיר. במהלך העימות השליכו הצעירים ביצה לעברו של זמיר. "חבל לי שקומץ קטן של אנשים מכתים מחאה חשובה ולגיטימית של אלפים", אמר זמיר, והוסיף כי "משבר הדיור הוא נושא לאומי, ופעלתי למען אישור אירוע המחאה. חבל לי שזה נגמר בביצה". 

 

למקום הגיע אמש גם ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, דבר שעורר את זעם הפעילים לאור החששות שהתעוררו מוקדם יותר כי העירייה תבטל את המחאה: בשעות הבוקר אתמול הודיעה המשטרה למארגנים כי העירייה משכה את האישור שנתנה להם ולכן לא יוכלו לקיים את ההפגנה, אולם אחר הצהריים חזרה בה העירייה ואישרה את קיום המחאה כמתוכנן. חולדאי אף הכריז בדף הפייסבוק שלו, כי "מחאת האוהלים - מוצדקת וראויה". "זו חוצפה מצידו", מחה נוימן.

 

יוזמה חדשה: האוהל הנודד

המחאה בירושלים משכה אליה עשרות אנשים ובמקום נפתחו כ-20 אוהלים. לדברי המארגנים, גם לשם אנשים ממשיכים להגיע. עדי אבירם מהקבוצה הירושלמית סיפרה שבינתיים הם יישארו במקום כל הלילה. "אין לנו עוד תוכנית מגובשת, אבל  אנשים פונים אלינו עם הצעות ואנחנו רואים שדברים זזים", אמרה ל-ynet.

 

צילום: ירון ברנר

 

מחאת הנדל"ן בתל אביב (צילומים: ירון ברנר)

 

במהלך האירוע בתל אביב דווח, כי תושבי חולון החליטו גם הם להרים את הכפפה ופתחו קבוצה שלישית בשם "תנועת צעירים". חבר הקבוצה החולונית, מורן ישראל, בן 27, אמר ל-ynet כי בשבוע הבא הם ירימו יוזמה בשם האוהל הנודד, שיפתח בכל ערב בעיר אחרת. "ביום חמישי הבא נפתח מאהל ללילה ברחבת המדיה-טק בחולון", סיפר, "משם נמשיך ומדי ערב ייפתחו אוהלים בעיר אחרת בארץ. אנחנו מצפים ומאמינים שערים נוספות יצטרפו לפחות ללילה אחד, כאות הזדהות של צעירים שלא יכולים לקנות דירה במדינה".

 

ישראל סיפר כי הוא וחבריו החליטו להצטרף למאבק מתוך המצוקה שהם חווים עקב המחירים בשוק הנדל"ן. "היעדר דיור לצעירים אינו רק בעיה של תל אביב וירושלים, זו בעיה בכל הארץ", אמר ל-ynet, "חולון זו העיר בה גדלתי ושאותה אני אוהב, אך לצערי, יותר ויותר חברים שלי אינם יכולים לבנות בה את חייהם וחלק אפילו עזבו בשל כך לחו"ל. הצעירים רוצים להישאר ולא יכולים. גם בפריפריה כבר אין פתרונות מכיוון שגם שם המחירים בשמיים".

 

ישראל הבטיח שבכוונת הקבוצה להתמיד במחאה, עד שהרגולטור ירים את הכפפה. "שלא ינסו למרוח אותנו", התריע, "כל הפתרונות שהוצגו עד כה כיום הם לא יותר מספינים תקשורתיים. לא נפסיק עד שהממשלה והכנסת יציגו תוכנית ברורה, שתאפשר לנו להשיג במחירים ראלים ונמוכים דרסטית מאלה שיש היום, על מנת שיהיה לנו מקום לגור בו".

 

המחאה החלה בקבוצות הפסייבוק שנפתחו לנושא, בהשראת "חרם הקוטג'", ועד כה הצטרפו לקבוצות אלה כ-4,800 חברים. יוזמת המחאה ליף, ופעילים ראשונים, הגיעו לכיכר הבימה כבר אתמול בצהריים, ואחד הפעילים פתח מיצג מחאה אמנותי במקום, במסגרתו הוא הוציא את הריהוט מדירתו ופתח "סלון" בשדרות רוטשילד. בשעות אחר הצהריים היה נדמה שהמחאה לא צוברת תאוצה, אולם בשעות הערב החלו להתאסף עוד ועוד מפגינים באתרי המחאה.

 

בהכנת הכתבה השתתף יואב זיתון

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת האוהלים בתל אביב
צילום: ירון ברנר
מומלצים