שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: עוגה לארוחת בוקר מסייעת לדיאטה

בשורה משמחת למכורים לפחמימות ולמתוקים: מחקר שנערך בבי"ח וולפסון מצא כי דיאטה הכוללת ארוחת בוקר עתירת פחמימות וחלבונים מסייעת לרדת במשקל - ולשמור עליו. הסיבה: הפחמימות גורמות להפחתה ב"הורמון הרעב". החוקרת: "אכלו עוגת שוקולד בבוקר - ותשמרו על משקל נמוך לאורך זמן"

לא מסוגלים להסתדר בלי פחמימות? זה דווקא טוב לדיאטה: מחקר חדש שבוצע במרכז הרפואי "וולפסון" בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב מצא כי דיאטה הכוללת ארוחת בוקר עתירת פחמימות וחלבונים מסייעת לירידה במשקל ובמניעת עלייה חוזרת במשקל. הסיבה: אכילת הפחמימות מסייעת להפחתת הרעב והחשק לאכול, על ידי ירידה ברמות ההורמון גרילין, הגורם לרעב.

 

כל הכתבות בנשא דיאטה - בערוץ הבריאות ב-ynet

 

מנסים לרדת במשקל? יש לנו כמה עצות עבורכם:

10 עצות מרזות: לאכול במסעדות - ולא להשמין

איך דיאטה ללא גלוטן תגרום לכם דווקא להשמין? 

לרזות עוד לפני הדיאטה - ב-15 צעדים קלים

 

"לרוב דיאטה גורמת להפחתה במשקל, אך מרבית האנשים לא מצליחים לשמור על הירידה הזו ובתוך זמן קצר הם חוזרים למצב של השמנת יתר", מסבירה פרופ' דניאלה יעקובוביץ', רופאה בכירה במרפאת הסוכרת במרכז הרפואי וולפסון שעמדה בראש צוות החוקרים. "הירידה במשקל גורמת במקביל לעלייה בתחושת הרעב, לתשוקה לפחמימות ולעלייה של ההורמון גרילין, ההורמון האחראי על תחושת הרעב. אך ארוחת בוקר עתירת חלבונים ופחמימות מסייעת בהפחתת ההורמון, וכתוצאה מכך במניעת עלייה חוזרת במשקל. דרך זו מסייעת לאנשים לשמור על משקלם הנמוך לאורך זמן".

 

במסגרת המחקר נבדקו 193 נשים וגברים בעלי משקל יתר, שאינם פעילים גופנית ואינם חולי סוכרת, בגילאי 40 עד 50. משתתפי המחקר אכלו בכל יום כמות זהה של קלוריות: הנשים – 1,400 ליום, הגברים – 1,600 ליום. ההבדל בין קבוצות המחקר היה בחלוקה של הקלוריות: קבוצה אחת קיבלה דיאטה דלה בפחמימות, שכללה ארוחת בוקר בת 300 קלוריות, ואילו הקבוצה השנייה קיבלה דיאטה שכללה 600 קלוריות בארוחת הבוקר, שהייתה עשירה בפחמימות ובחלבונים ואף כללה קינוח - שוקולד או גלידה.

 

שתי הקבוצות הפחיתו באופן משביע רצון במשקלם, ובאופן דומה, עד השבוע ה-16. ההבדל היחיד שנמצא בשלב זה היה בכך שהקבוצה הראשונה סיפרה כי היא חשה רעב לאורך כל התקופה, ואילו הקבוצה השנייה ציינה שהיא חשה בשובע, למרות הדיאטה. בשבוע ה-16 משתתפי המחקר שוחררו והתבקשו להמשיך להקפיד על הדיאטה שלהם לבדם. בשלב זה, הקבוצה שאכלה את ארוחת הבוקר העשירה בפחמימות ובחלבונים המשיכה לרדת במשקל, ואילו הקבוצה שאכלה ארוחת בוקר קטנה – החלה לעלות במשקל.

 

"המטרה הכי חשובה בדיאטה היא למנוע רעב ותשוקה לפחמימות ולמתוקים", אומרת פרופ' יעקובוביץ’. "זה מאפשר לאדם שעושה את הדיאטה להמשיך אותה כחלק מאורח החיים שלו - ולא רק לתקופה מוגבלת".

 

"כבר לפני יותר מאלף שנים אמר הרמב"ם כי אדם בריא צריך לאכול ארוחת בוקר גדולה", מוסיף ד"ר חוליו וינשטין, מנהל מרפאת הסוכרת ב"וולפסון". "העבודה שלנו מוכיחה שאכילה של חלבונים ופחמימות בארוחת הבוקר גורמת להשפעה מתמשכת לאורך כל היום, ובכך מסייעת בשימור של דיאטה ברת-קיימא".

 

"באמצעות ארוחת בוקר עשירה ניתן לסייע לאנשים הסובלים מעודף משקל לרדת במשקלם ולשמור על כך", מדגיש ד"ר מונה בועז, ראש היחידה לאפידמיולוגיה ומחקר ב"וולפסון". "'שיטת התגמול', של אכילת מתוקים בבוקר, מורידה את התשוקה לאכול מתוקים לאורך היום, ודבר זה מאפשר לאנשים להתמודד עם הדיאטה לאורך זמן ממושך".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגה בארוחת בוקר? דווקא כן
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים