שתף קטע נבחר

מתווך שיקר לרוכשי דירה – וישלם 50 אלף ש'

בעת מכירת דירה בחיפה אסר המתווך על הצדדים לדבר זה עם זה. הוא נקב במחיר אחד לרוכשים ובמחיר אחר למוכרים. ההפרש הלך לכיסו

בית משפט השלום בחיפה קיבל לאחרונה תביעה נגד מתווך נדל"ן שפעל בחוסר תום לב בעת מכירת דירה בשכונת קריית שמואל בחיפה. המתווך אסר על הרוכשים והקונים לדבר זה עם זה, וניצל זאת כדי לקחת לכיסו חלק מהסכום ששולם מבלי שאיש מהצדדים יודע על כך. בית המשפט קבע שבשל כך הוא יפצה את הרוכשים בכ-50 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2012 ביקשו בני הזוג דירה לרכוש את הדירה, ולאחר משא ומתן הודיע להם המתווך כי המוכרים הסכימו ל-710 אלף שקל, שאליהם יתווספו דמי תיווך ושכר טרחת עו"ד בסך 20 אלף שקל. הוא סיפר לקונים שהמוכרים ביקשו שהמחיר שיירשם בחוזה המכר יהיה 650 אלף שקל, ואילו היתר ישולם במזומן – 80 אלף שקל כולל דמי התיווך. במקביל אסר עליהם המתווך לדבר עם המוכרים.

 

בני הזוג עשו כדבריו, אבל לאחר שעברו לדירה הם שוחחו עם המוכרים וגילו להפתעתם שהם קיבלו רק 650 אלף שקל ולא 710 אלף שקל. הרוכשים פנו למתווך שהכחיש וסירב להחזיר את הסכום העודף שקיבל.

 

בעקבות זאת הגישו בני הזוג תביעה לבית המשפט שבה טענו כי המתווך הפר את החוזה שעליו חתמו ופעל בניגוד לחוק המתווכים, המחייב אותו לפעול בנאמנות ובהגינות. לדבריהם, הנתבע שלשל לכיסו כסף שיועד למוכרים ושאותו היו מסרבים לשלם אילו ידעו שהוא למעשה יגיע אליו.

 

הנתבע טען מנגד שהרוכשים הסכימו לשלם מחיר כולל של 730 אלף שקל עבור הדירה, כשבסכום זה נכללים דמי תיווך, שכר טרחת עו"ד וכן "דמי יזמות". לטענתו, התובע אמר לו שהסידור בינו לבין המוכרים לא מעניין אותו, והוא מרוצה מהמחיר.

 

חשש שתוכניתו תיחשף

"אני מעדיף בבירור את גרסת התובעים על פני גרסת הנתבע. אני קובע כי הנתבע לא גילה כלל בפני התובעים כי הסכום לאחר ניכוי דמי תיווך ושכר טרחת עו"ד לא יועבר למוכרים אלא יישאר בידיו", כתב השופט אחסאן כנעאן, וקבע שהנתבע הפר את חובת הנאמנות כמתווך, הפר חוזה ונהג בחוסר תום לב.

 

השופט הצביע על כך שגרסתו של הנתבע השתנתה עם הזמן. כך למשל, בתחילת ההליך הוא הכחיש שקיבל 80 אלף שקל, אולם בשלב מאוחר יותר ציין שהסכום אכן שולם. כמו כן, שני הצדדים לעסקה – גם הרוכשים וגם המוכרים – העידו באופן עקבי וברור, שאילו היו יודעים כיצד חולקו הכספים לא היו מסכימים להתקשר בה.

 

השופט הסביר כי אמינות הנתבע מתערערת גם לאור העובדה שאסר על הצדדים לעסקה לשוחח ביניהם. מדוע שהנתבע יאסור על כך, תהה השופט, והשיב: "המסקנה היחידה שעולה בדעתי הוא חששו שמא מגעים אלו יחשפו וישבשו את תוכניתו לקבל 'דמי יזמות'".

 

לפיכך קבע השופט כנעאן שהמתווך ישלם לתובעים כ-45 אלף שקל עבור טובת ההנאה שקיבל שלא כדין, וכן 7,000 שקל עבור עוגמת הנפש. בנוסף נקבע כי המתווך ישלם הוצאות משפט בסך 4,000 שקל ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד אתי שרון-עידן
  • ב"כ הנתבע: עו"ד משה כהן ואח'
  • עו"ד הדר פינק טבת עוסקת בליווי עסקאות מקרקעין, תמ"א 38 ופינוי-בינוי
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים