הסופרמרקט הסלולרי "ברטה" מתרחב
בסופרמרקט הסלולרי תיקנו את האפליקציה והרחיבו את אזורי החלוקה לראשל"צ ומודיעין. לברטה יש כבר 12 אלף נרשמים ו-1,200 צרכנים פעילים שמשתמשים באתר ובאפליקציה כדי להזמין מצרכים. "נגיע ל-20% מהשוק תוך שנה"
האם בסוף כולנו נקנה בסופר דרך הסמארטפון? בסופרמרקט הסלולרי ברטה לא מחכים לתשובה ומרחיבים את אזורי החלוקה. המיזם, שמאפשר קניות של מצרכים באמצעות אפליקציה שיש להוריד לסמארטפון או באמצעות אתר אינטרנט ייעודי,הושק ב-27 ביוני ואחרי פעילות הדרגתית וזהירה במרכז הארץ ת"א-הרצליה, הורחבו לאחרונה אזורי החלוקה לראשון לציון, ומודיעין, כשנקודת החלוקה הצפונית ביותר היא הרצליה והדרומית ביותר: רחובות.
- מחקר: רשתות המזון הקטנות עקפו את הגדולות
- השוואה בינלאומית: איך הישראלי חוסך בסופר?
במקביל, שופרה האפליקציה לאייפון והאתר של ברטה נפתח ללקוחות בלי צורך בקבלת אישור הצטרפות. לאות מעבר משלב הפיילוט לשלב ההשקה הם מציעים ללקוחות לקנות בלמעלה מ-500 שקל ולשלם 100 שקל פחות.
עד כה, כך נראה, לא היתה נהירה של צרכנים לברטה. צורת ההזמנה דרך אתר או אפליקציה , דורשת מהלקוחות מודעות טכנולוגית ופתיחות להזמנת מוצרים במשלוח עד הבית, מבלי חוויית בחירת המוצרים. בנוסף אזורי החלוקה היו ועודם מצומצים וכל מצטרף נדרש לקבל אישור מיוחד ממפעילי המיזם. המתחרים העיקריים של ברטה הם רמי לוי באינטרנט, מגה באינטרנט ו שופרסל ישיר, כשהאחרונים אף הוציאו אפליקציה משלהם להזמנת מצרכים.
"לקראת החגים נפעל בירושלים ובין חדרה לגדרה"
"מרגע ההשקה ועד היום למעלה מ-15 אלף איש הגיעו לאתר שלנו", אמר ל-ynet הבעלים של ברטה, תומר אבנון, "מתוכם, 12 אלף שביקשו להירשם ואושרו על ידנו, כי בשלב הראשון היינו צריכים לאשר כל מצטרף. בשבוע הראשון למשל, איפשרנו ל-50 איש בלבד להיכנס. רצינו לדעת ששרשרת האספקה עובדת כראוי, שהאתר לא קורס. כרגע, יש לנו 1,200 מזמינים פעילים, חלקם מזמינים כל שבוע. אנחנו מכניסים לקוחות בהדרגה, כדי לא ליצור עומס על המערכת ולראות שהכל עובד, למרות שהפיתוי להכניס המון לקוחות בבת אחת מאוד גדול.
"היות שסיימנו את החלק הראשון של הפיילוט, כרגע אנחנו מאפשרים לכולם להיכנס, כל עוד הם מתגוררים באזורי החלוקה. אין לנו עדיין חלוקה בכל הארץ, אך לקראת החגים נפעל כבר בין חדרה לגדרה וירושלים ויש לנו תוכניות גידול יפות גם באזור".
כמה מהלקוחות הקיימים קנו רק פעם אחת?
"קשה לדעת כי לא עבר מספיק זמן אבל יש כאלה. לעומת זאת, אחוז הלקוחות החוזרים הוא מדהים. יש כמה עשרות לקוחות שקונים באופן שבועי".
אם הייתם רשת שיווק שהשיקה אתר ואפליקציה - מספר המצטרפים אליכם לא היה מספק.
"המספרים הפתיעו אותנו לטובה. אנחנו עובדים לאט כדי כל לקוח יקבל שירות טוב, מענה בטלפון, מוצרים שאינם שבורים. אם היינו מצרפים 5,000 אנשים בבת אחת, לא בטוח שבמערך הנוכחי יכולנו לתת מענה. למדנו מה קורה שיש מעט מדי אנשי שירות. אנחנו לא רוצים להיות כמו האחרים שמספקים באיחור ומזניחים את הלקוחות".
כמה צרכנים הורידו את האפליקציה?
"באנדרואיד עוד לא הגענו לאלף הורדות, לעומת זאת, רק אתמול העלנו גרסה מתוקנת לאפל סטור, כי הגרסה הקודמת לא היתה יציבה ובלי פרסום קרוב ל-3,000 איש הורידו אותה, מה שמעיד על ההבדל בין האייפוניסטים לאנדרואידים.. מספר ההזמנות דרך האפליקציה הולכת ועולה".
כרגע, ברטה לא מהווה איום אמיתי על הרשתות ואין ספק שיש רשתות בנוסף לשופרסל שכבר מתכננות אפליקציה סלולרית משלהן. אבל בברטה בכל זאת מכוונים גבוה: "בתוכנית הכלכלית שהכנו מראש דיברנו על 22%-25% מהשוק תוך 5-4 שנים", טוען אבנון.
"כרגע, אני כבר אני חושב שנגיע ל-20% מהשוק בטווח של חצי שנה עד שנה, תוך כדי מתן שירות טוב, מוצרים טובים ומחיר אטרקטיבי, לא הכי נמוך בשוק אבל עם השירות הכי טוב ומהיר".