שתף קטע נבחר

פסטיבל ישראל מציג

50 מופעים מ-16 מדינות יועלו השנה במהלך הפסטיבל, שיכלול בין השאר מופע מיוחד בבריכת השולטן שיוקדש למחזות הזמר הגדולים ומופע מחווה לחנן יובל

השנים האחרונות לא היו קלות לפסטיבל ישראל בשל המצב הביטחוני והקיצוצים התקציביים.  בשנה שעברה כבר ניכרה התאוששות והיום (ה'), עם הצגת התוכנייה לפסטיבל השנה עם 50 מופעים מ-16 מדינות, נדמה שיש למה לצפות.

 

התוכנייה אמנם מדברת על "מתכונת מורחבת", אך בפועל מדובר בפסטיבל שקצר בשמונה ימים מזה שהתקיים אשתקד. הפסטיבל עתיד להיפתח ב-24 במאי. למרות הקיצוץ, נדמה שהאיכות מפצה על הכמות. היצע התכנים המגוון כולל הפקות תיאטרון, מחול, קונצרטים של מוזיקה קלאסית, ג'אז, מוזיקה עברית ומוזיקת עולם וכן מופעים רב תחומיים מישראל והעולם. גם השנה ירחיב הפסטיבל את איזור פעילותו אל מחוץ לגבולות ירושלים וחלק ממופעי הפסטיבל יתקיימו בת"א, קיסריה וחולון.

 

חברי תיאטרון "קליפה" יפתחו את הפסטיבל במופע "משחק מרכבה", שיעסוק בדימויים מסיפורי סוף העולם. זו הפעם השנייה בה פותחת הקבוצה את פסטיבל ישראל לאחר ההצלחה האדירה שהיתה למופע "דאוס אקס מכינה" שפתח את פסטיבל ישראל בשנת 2001.

 

במסגרת מופעי המחול יארח הפסטיבל את להקת קולברג השבדית שתופיע בקיסריה בערב המורכב מיצירתו של הכוריאוגרף מטס אק "Fluke" ומהיצירה "Walking Mad" של מנהלה האמנותי העכשווי של הלהקה, יוהאן אינגר.

 

ביקור ראשון בישראל יירשם ללהקת המחול "אריאדונה" שתעלה בישראל את המופע "טוגה". להקת הבוטו הנשית משלבת במופע כוריאוגרפיה של קרלוטה איקדה לצד מוזיקה חיה של להקת הרוק האלקטרו-תעשייתית Spina.

 

מיפן תגיע לפסטיבל להקת "דייראקודקאן" עם המופע "סוס הים המנומר" שמשלב טכניקות של מחול הבוטו ותיאטרון הקבוקי. בהפקת מחול מיוחדת שנוצרה עבור הפסטיבל תארח הרקדנית הישראלית טליה פז רקדנים בכירים מכמה מהלהקות המובילות בעולם המחול המודרני שיציגו סולואים ודואטים של מיטב הכוריאוגרפים בהם וויליאם פורסיית, מטס אק, ירי קיליאן ואוהד נהרין. בין הרקדנים המשתתפים בערב יהיו נח גלבר, לשעבר רקדן בבלט הלאומי של הולנד ועוזרו של פורסיית, טילמן אודונול ושינטארו מבלט קולברג, איליה לואן ולאו מוג'יק ומריסה לופז מהבלט הלאומי של הולנד.

 

קרקס "אלואז" הקנדי חוזר לישראל עם ההפקה "הנווד", מסע זיכרונות חלומי בקרנבל לילי של שירה, ריקוד ואקרובטיקה. מקוריאה תגיע קבוצת "יי-גאם" עם המופע "Jump" שמשלב אמנויות לחימה, להטוטי אקרובטיקה, ריקוד וקומדיה.

 

הפסטיבל מקדיש מסגרת מיוחדת לציון שנת המאה למותו של המחזאי הרוסי אנטון צ'כוב ובה יתארחו שתי הפקות. התיאטרון הדרמטי הרוסי של ריגה יעלה את "השחף" בבימויו של פיטר שטיין ואנסמבל עתים מיסודה של רנה ירושלמי יעלה את "שלוש אחיות" בבכורה בפסטיבל.

 

קבוצת "Familie Fluz" הפועלת בברלין תציג את "תיאטרון האשליות", תיאטרון מסכות לשלושה שחקנים ו-29 דמויות. תיאטרון "המשימה" הבלגי יעלה בפסטיבל את "המחברת הגדולה" ו"ההוכחה", שני מחזות המבוססים על סיפורים מאת אגותה קריסטופף.

 

הפסטיבל בשיתוף עיריית חולון מפנה השנה זרקור להצגות תיאטרון לילדים ויעלה במדיטק בחולון את ההפקה הישראלית "פינוקיו" שעיבד אפרים סידון וביים משה קפטן, את "מלכת הצבעים" של הלהקה הגרמנית Theater Mar ואת ההפקה הטורקית "שלושה טיפוסים אנוכיים בתחנת אוטובוס", בבימויו של אוזר טנקה.

 

אחד הפרוייקטים המיוחדים בפסטיבל הוא "זה"ב ליודה", המבקש לתרגם לשפה ויזואלית-קולנועית את שיריו של המשורר המנוח יהודה עמיחי שהלך לעולמו לפני חמש שנים. ערב ההוקרה הוא יוזמה משותפת למיכה שגריר ולחנה עמיחי וישולבו בו מופעים בימתים והקרנות בכורה של ששה סרטים קצרים שנוצרו בז'אנרים ויזואליים שונים על-פי שירי עמיחי. בערב זה יוענק הפרס השנתי על שמו של עמיחי ליוצרים בתחום השירה.

 

גם השנה מציג הפסטיבל תוכנית עשירה לחובבי המוזיקה הקלאסית עם אנסמבל "New London Consort" שיבצע בניצוחו של פיליפ פיקט את "יוהאנס פסיון" מאת באך; אנסמבל הזמרים-סולנים הבריטי "איפיג'יוליני" בניהולו המוזיקלי של רוברט הולינוורת' בביצוע מוזיקלי-תיאטרלי ל"ספר המדריגלים הרביעי" של מונטוורדי; רביעיית "איזאי" הצרפתית שחוזרת לישראל לערב המוקדש לשלושה דורות של מלחינים צרפתים גדולים – פורדה, דביסי ורוול; רביעיית "ארדיטי" הבריטית תבצע מיצירותיהם של מלחינים קלאסיים מהמאה ה-20 בהם הנרי דוטייה, גיורגיליגטי, גיורגי קורטאג ולחנמן; עוד מבריטניה חוזר ומתארח בפסטיבל נגן העוגב, דויד טיטרינגטון ברסיטל שמתחיל ברנסאנס נוגע בבארוק ומסתיים במאה ה-20.

 

"רביעיית אביב" הישראלית תתמודד עם שתיים מיצירות הקאמריות הנשגבות – "חמישיית פסנתר בפה מינור" מאת ברהמס והרביעייה בלה מינור מאת בטהובן. את הקונצרט יפתח הכנר סרגי אוסטרובסקי עם הפסנתרן דניאל גורטלר בסונטה לכינור מאת בטהובן.

 

שיתוף פעולה יוצא דופן בין האקדמיה למוזיקה בירושלים, האקדמיה לאמנות בצלאל והפסטיבל - יציג בבכורה עולמית את יצירתו של אהרון חרל"פ, "תרז רקאן", אופרה בשתי מערכות על פי אמיל זולא לליברית מאת דנה גור. על התזמורת הקאמרית של האקדמיה למוזיקה ינצח חרל"פ ואת ההפקה ביים יוסף רוכליץ.

 

בפסטיבל יתארח לרסיטל ראשון בישראל זוכה התחרות ע"ש ארתור רובינשטיין ששמו יוכרז ב-14 באפריל. הפקה מיוחדת נוספת תציין 40 שנים ליחסי גרמניה-ישראל בקונצרט משותף לתזמורת הסימפונית ירושלים ולמקהלת מונטוורדי הגרמנית שיבצעו את "אליהו" מאת מנדלסון.

 

הרכב "פרקדו" הישראלי יעלה בבכורה בפסטיבל את "יבשות", סוויטה קצת אחרת שתשלב מוזיקה אלקטרונית, כלי הקשה ואנימציה ממוחשבת. רביעיית "טרם" מרוסיה מביאה עיבודים משלה ליצירות מאת באך, רימסקי קורסקוב, גרשווין ושדרין, דאטה, פיאצולה ואחרים לצד יצירות מקוריות משלה. שלישיית אבישי כהן תבצע חומרים מתוך "At Home", אלבומו האחרון של ההרכב שיצא באוקטובר שעבר. מיפן מגיעים חברי להקת "טאו" במופע תופים יפני.

 

גם השנה חוזר הפסטיבל לקיים את המסורת של מופע גדול בבריכת השולטן והפעם התזמורת הסימפונית בקונצרט שמוקדש למחזות הזמר הגדולים של כל הזמנים. בהפקה ישתתפו הזמרים רמה מסינגר, קרן הדר, עדי צ'זרה, בועז פייפר, לימור שפירא, לירון לב ומריון רוסוסקי. מחירי הכרטיסים למופע יהיו גם הפעם 10 שקלים במטרה לאפשר לקהל גדול ככל הניתן ליהנות מן האירוע.

 

מסקוטלנד תגיע הזמרת אישבל מק'אסקיל לקונצרט של מוזיקה קלטית מסורתית ומשוויץ מגיעה הזמרת ברברה בלצן ורביעיית הנגנים שלה. עוד בפסטיבל: אייל סלע ואנסמבל דארמה שיארחו במופע "קריאת ההר" את הזמרת קרן הדר, הרקדנית כוכי ערבה ונגן הטאבלה ארז מונק.

 

הפקה מקורית מיוחדת שתחתום את אירועי הפסטיבל היא "אתם זוכרים את השירים", שתוקדש ליצירתו של חנן יובל. בהפקה זו ישתתפו התזמורת הסימפונית ירושלים, מקהלת אורטוריו ירושלים, הרכב "החברים של בני" הכולל את חנן יובל, ישראל גוריון וצמד הפרברים – יוסי חורי ואורי הרפז.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קליפה. חוזרים לפתוח את הפסטיבל
לאתר ההטבות
מומלצים