שתף קטע נבחר

הניתוח עבר בהצלחה, שרון הועבר לטיפול נמרץ

ראש הממשלה נותח ארבע שעות, בעקבות נמק שהתגלה בבטנו, ולדברי מקורביו בניתוח נכרת חלק המעי שגרם לנמק. הוא הוכנס לחדר הניתוח לאחר בדיקת סי-טי ובשעה 15:00 הוצא מחדר הניתוח והועבר למחלקה לטיפול נמרץ כללי. מחוץ לחדר הניתוח שהו הבנים עומרי וגלעד ולידם יועציו ועוזריו האישיים. לדברי היועצים, "המצב נראה פחות חמור כעת"

בתום ארבע שעות הוצא בשעה 15:00 ראש הממשלה אריאל שרון מחדר הניתוח, שאליו הוכנס בשל נמק בדרכי העיכול, שאף גרם לסכנה לחייו. מבית החולים "הדסה עין כרם" נמסר כי שרון הועבר למחלקה לטיפול נמרץ כללי. מנהל בית החולים הדסה, פרופ' שלמה מור יוסף, ימסור עדכון על מצבו בשעה 17:00. מקורבי ראש הממשלה אמרו ש"המצב נראה פחות חמור כעת", אך לא ברור אם ראש הממשלה יצא כבר מכלל סכנה.

 

לדברי מקורבים לשרון, בניתוח נכרת חלק מהמעי של שרון אשר לקה בנמק.

 

שרון הוכנס הבוקר לניתוח לאחר שהתגלתה בעיה חמורה במערכת העיכול. מחוץ לחדר הניתוח שהו הבנים עומרי וגלעד ולידם יועציו ועוזריו האישיים, בהם: ארז חלפון, אסי שריב, דב וייסגלס, מרית דנון, מירב לוי, ליאור חורב וראובן אדלר. בנוסף הגיעו אייל ארד, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, מזכיר הממשלה, ישראל מימון והנהג האישי של שרון, ז'ילבר כהן.

 

 

דוברת בית החולים "הדסה" עין כרם בירושלים, יעל בושם-לוי, מסרה מוקדם יותר ששרון עבר בדיקת סי-טי בבטנו, שממצאיה הראו כי הוא סובל מפגיעה חמורה במערכת העיכול. "היתה בעיה באספקת הדם למעיים ונגרם נמק באזור. הדבר התגלה לפנות בוקר". ב-26 בחודש הזה ימלאו לשרון 78 שנים. ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מקיים קשר שוטף עם יועצי שרון ומתעדכן במצב. לדברי הדוברת, "ראש הממשלה נמצא במצב קשה מאוד, הקשה ביותר מאז הגיע לבית החולים".


בית החולים הדסה עין כרם, בשעות הצהריים (צילום: גיל יוחנן)

 

גורמים המעורבים בטיפול הרפואי אמרו שכבר ביום חמישי החל שרון לסבול מנפיחות באזור הבטן. הוא קיבל טיפול ונראה שיפור במצב. הלילה נרשמה עלייה בשיעור הכדוריות הלבנות, מה שמעיד על דלקת. חום גופו עלה ולכן הרופאים העריכו שיש התחלה של נמק. את הניתוח מבצע מנהל יחידת הטראומה, פרופ' אבי ריבקינד, שהוא מומחה לכירורגיה.  

 

מנהל היחידה לטיפול נמרץ פנימי בבית החולים "סורוקה", ד"ר יניב אלמוג, אמר ל-ynet שאינו מעודכן בפרטי הטיפול, אך באופן כללי, הסיבוך שתואר הוא בעייה באספקת הדם לחלק מהמעי. "זה יכול להיות מאוד משמעותי, אבל חומרת הבעיה תלויה בהיקפה. אני מניח שאת התשובות לכך מבררים בחדר הניתוח".

 

לדברי ד"ר אלמוג, "הגורם לבעיה באספקת הדם עלול להיות קריש דם שנתקע באחד העורקים או קריש דם שנוצר במקום כתוצאה משינויים בלחץ הדם, כשיש הפרעה בזרימת הדם. אחד הסיבוכים שיכולים להיגרם מנמק הוא שחרור של חומרים רעילים לתוך הגוף. סכנה נוספת היא שהמעי עלול להתנקב ועלולים להיות זיהומים בחלל הבטן". לדברי ד"ר אלמוג מדובר בסיבוך שאינו שכיח, אך עלול להתרחש בעיקר במצב של חולה שנמצא במצב שכיבה זמן רב.

 

השבץ שממנו לא קם

 

ראש הממשלה אושפז ב-4 בינואר בעקבות שבץ מוחי קשה ומאז הוא שוכב בבית החולים חסר הכרה. הסימנים הראשונים למשבר הרפואי הגיעו כבר בחודש דצמבר, כאשר שרון עבר אירוע מוחי והובהל ל"הדסה". האירוע הוביל לסדרת בדיקות ולאישפוזו של ראש הממשלה למשך כמה ימים. זמן קצר לאחר מכן כינסו רופאיו של שרון מסיבת עיתונאים בה הודיעו כי במהלך האשפוז נתגלה בליבו מום מולד, והוא שגרם על פי החשד לאירוע המוחי הראשון. הרופאים קבעו גם כי על שרון לעבור צינתור שגרתי בלבו כעבור מספר שבועות, אולם ראש הממשלה עצמו לא נותר תחת השגחה במשכנו בירושלים, אלא עמד על כך שיחזור לביתו בחוות השקמים.

 

הצינתור נקבע לראש הממשלה ליום חמישי, ה-5 בינואר. יממה קודם לכן שרון עדיין עסק בפעילות שגרתית אולם בשעות הערב חש ברע ובסביבתו החליטו לפנותו מיד לבית החולים "הדסה" בירושלים. תחילה נשקלה האפשרות לפנותו לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע אשר נמצא קרוב יותר לחוות השקמים, אולם בסופו של דבר התקבלה ההחלטה על ירושלים בשל העובדה שצוות הרופאים שם מכיר היטב את תיקו הרפואי של ראש הממשלה.

 

שרון הגיע אל בית החולים והוכנס לחדר הניתוח, בעקבות דימום רב במוחו. במשך שבע שעות עמלו המנתחים על עצירת הדימום וההידרדרות במצבו של ראש הממשלה. במהלך הימים הבאים עבר שרון מספר בדיקות סי-טי ושני ניתוחים נוספים, ובסופו של דבר נותר מצבו קשה אך יציב. השיפור היחסי, לעומת הימים הראשונים, לא שינה את העובדה שהכרתו של ראש הממשלה לא שבה אליו ולמרות נסיונות הרופאים להעירו באופן הדרגתי, הוא נותר במצב של תרדמת. 

 

בתחילת השבוע נערכה במוחו של ראש הממשלה בדיקת CT שהעלתה כי מצבו נותר קשה אך יציב. מספר ימים קודם לכן עבר שרון הליך רפואי במסגרתו הוחדרה צינורית הזנה לקיבתו (פיום קיבה) ויממה לפני כן נערכו לו שתי בדיקות מקיפות, שהעידו על המשך הנסיגה של הבצקת במוחו ועל ספיגת הדימומים.

 

בחודש שעבר דווח ששרון מיצמץ בעיניו, אך הרופאים מיהרו לצנן את ההתלהבות. ראש המחלקה הנוירולוגית בבית-החולים "אסף הרופא", פרופסור מרטין רביי, העריך שהפעילות המוחית שהתגלתה אצל שרון מאפיינת חולה מחוסר הכרה במצב של תרדמת. "הפעילות התגובתית יכולה להתרחש בעקבות רעש, אבל זו יכולה להיות תגובה לא מתוך מודעות או הכרה, אלא מתוך רפלקס".

 

ד"ר אריה קוריצקי, סגן מנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז רפואי רבין, הסביר בחודש שעבר ל-ynet כי אם בתוך כמה שבועות לא ייפסק מצב התרדמת של שרון, הוא יוגדר כ"צמח". "במצב וגטטיבי הגוף נכנס לשיגרה שבה קצב פעילות המוח והפרשת ההורמונים מבדילים בין מצב 'עירות' למצב 'שינה', כאשר אין שום תגובה לסביבה", הסביר ד"ר קוריצקי.


פורסם לראשונה 11/02/2006 10:22

 

בהכנת הידיעה סייעו רוני סופר ושני מזרחי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון. הידרדרות נוספת
צילום: איי פי
בית החולים הדסה עין כרם
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
דוברת "הדסה", יעל בושם-לוי
צילום: גיל יוחנן
צילום: איי פי
הגיע להדסה. עומרי שרון
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מתפללים לשלומו של שרון (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים