שתף קטע נבחר

טיפים לקניית מחשב נייד

הם כבר פחות יקרים, הרבה יותר נוחים וחזקים, ולא כובלים אתכם לשולחן העבודה ולרשת החשמל. אבל רכישה של מחשב נייד נותרה משימה מסובכת, עתירת מונחים ומספרים. אם אתם מתלבטים, תנו לטיפים שלנו לעזור לכם. הדפיסו ושמרו

הפופולריות של המחשב הנייד גדלה במהירות. קצב המכירות של המחשבים הניידים בישראל כבר עולה על המחשבים השולחניים.

 

הסיבות לכך ברורות: הניידים הרבה פחות יקרים מבעבר, הרבה יותר נוחים לשימוש וכבר לא נחותים משמעותית בהשוואה לשולחניים. הם מגיעים עם תקשורת אלחוטית שמאפשרת להשתמש בהם במשרד, בקפה-אינטרנט, בשדות תעופה או בבית (כל ספקי האינטרנט והתשתית מציעים היום ציוד קצה מתאים).

 

בכל זאת, מדובר בהוצאה לא קטנה וכדאי לעשות אותה נכון. הטיפים שנביא כאן יעזרו לכם.

 

איזה מחשב דרוש לכם?

הגדירו תקציב, הכירו את השוק. אם אתם יכולים להשקיע, השמיים הם הגבול. ישנם היום ניידים אולטרה-ניידים (Ultra Portable) ששוקלים קרוב לק"ג אחד, ניידים ייעודיים למשחקים, דגמים עם צגי 17 אינץ' ועוד - אבל כל אלה עדיין יקרים מאד (9000 ש"ח ומעלה).

 

בקצה השני, ישנם דגמי תחליף למחשב שולחני (Desktop Replacement) זולים, לרוב כבדים יחסית (3 ק"ג לערך) ובעלי מפרט בסיסי, אבל נוחים מאד, במחירים שמתחילים בין 3000 ל-4000 ש"ח. ישנו גם שוק פורח של ניידים משומשים ומחודשים, במחירים זולים אפילו יותר. המחירים של דגמי ה"Thin-and-Light", בעלי תצורות עשירות ומשקל של 2 ק"ג בממוצע, נעים בתחום שבין 6000 ל-10,000 ש"ח. יש יוצאי דופן אבל הם מעטים.

 

הגדירו את הצרכים שלכם. שאלו את עצמכם: האם אתם רוצים נייד שילווה אתכם לכל מקום, או כזה שינוע בין חדר העבודה לסלון ולכן הוא יכול להיות כבד יותר? האם אתם משתמשים בעיקר ביישומי אופיס ואינטרנט או זקוקים למחשב חזק עם מעבד מתקדם ויותר זיכרון? האם אתם מתכוונים להשתמש במחשב במשך שעות ארוכות בכל יום (ולכן זקוקים למסך גדול ו/או איכותי יותר), או רק שימוש מזדמן?

 

שימו לב למקלדת ולמסך. איכות המסך והנדסת האנוש של המקלדת הם שני הדברים שהכי משפיעים על נוחות השימוש במחשב הנייד, והדרך הכי טובה להעריך אותם היא לנסות את המחשב לפני שקונים אותו. בכל מקרה לוקח זמן עד שמתרגלים, אבל אחרי שתראו ותנסו כמה מחשבים תוכלו להעריך את ההבדלים.

 

החשיבות של גודל המסך. מסך טוב בגודל 15 אינץ' (או 15.4 בפורמט רחב), לעיתים קרובות יהיה לא פחות ואפילו יותר נעים לצפייה מהמסך של השולחני שלכם. מסכי ה-14/14.1 אינץ' כבר פחות נפוצים; דגם עם מסך כזה יהיה בדרך-כלל קצת יותר קטן וקל, לכן אל תפסלו אותו. בדגמים האולטרא-ניידים הגודל הנפוץ הוא 12.1 אינץ' והמסך צריך להיות מאיכות גבוהה במיוחד כדי לא להתיש את העיניים. בכל מקרה - רומן באורך מלא לא כדאי שתכתבו על מסך בגודל הזה.

 

נסו את אמצעי הקלט. רוב הניידים מגיעים היום עם משטח מגע (Touch Pad) כתחליף לעכבר. תמיד תוכלו לרכוש עכבר קומפקטי, ייעודי לשימוש נייד, ויש היום מוצרים מוצלחים מאד מהסוג הזה. אבל לחלק מהניידים יש משטחי מגע מצויינים עם כל מיני שדרוגים מיוחדים (כמו אזור מחוספס, פס לגלילה וכו'). דגמים מעטים מגיעים עם תוספות כמו Pointing Stick, שמזכיר קצת ג'ויסטיק פרימיטיבי או כפתורים נוספים.

 

היתרון של אינטל 

סנטרינו - מעניק יתרון, אך לא הכרחי. דגמים שנושאים את לוגו Centrino של אינטל מתבססים על שילוב של מעבד, שבבי תקשורת והאצה גרפית של אינטל. הם נחשבים יותר, בעיקר במה שקשור לתקשורת, אבל ישנם דגמים טובים מאד שמתבססים על שבבים של חברות אחרות ו/או על מעבדי AMD ועולים מעט פחות.

 

איזה מעבד וזיכרון לקחת. אם אתם לא זקוקים לביצועים גבוהים במיוחד, תוכלו לקחת דגם שמתבסס על מעבד סלרון/פנטיום M של אינטל או Turion/Sempron של AMD. אם אתם רוצים ביצועים גבוהים ומוכנים לשלם קצת יותר, קחו דגם עם Core Duo/Core 2 Duo או Turion X2 הדו-ליבתיים. זיכרון בנפח 512MB יספיק לרוב השימושים. לביצועים עדיפים, קחו גיגהבייט שלם של זיכרון.

 

איזה מאיץ גרפי לקחת. ברוב השימושים לא ממש חשוב איזה מאיץ גרפי יש לכם במחשב, אבל אם אתם רוצים ביצועים גבוהים במשחקים ובהרצת Windows Vista, תנו עדיפות לדגם שכולל מאיץ חזק יותר, מסדרת Radeon Mobility של ATI ו-GeForce Go של NVidia, עם זיכרון ייעודי בנפח 128MB לפחות.

 

לקנות שקט נפשי

אחסון. הנפחים הכי נפוצים של הדיסקים בניידים הם 80GB ו-120GB ולא כדאי לקחת פחות. התעקשו על יותר רק אתם מוכנים להשקיע. שימו לב שאתם מקבלים דגם מהיר (לפחות 5400rpm ורצוי 7200rpm) בממשק SATA. ואל תוותרו על צורב DVD.

 

תקשורת ויציאות. כל הניידים החדשים מגיעים עם אלחוט מסוג Wi-Fi (רצוי שתהיה תמיכה לא רק בגירסת 802.11b אלא גם 802.11g), יציאות מודם ורשת וחיבור VGA למסך חיצוני. רק חלק מהדגמים תומכים ב-Firewire ו-Bluetooth, כוללים חריצים ייעודיים לכרטיסי זכרון הבזק (פלאש) ומגיעים עם יותר מ-3 יציאות USB. העדיפו דגם עם כניסות Line-In (לאודיו) וS-Video.

 

תכונות מולטימדיה. חלק מהניידים החדשים מגיעים עם מצלמת-רשת מובנית, רמקולים מובנים איכותיים, וכפתורי קיצור נוחים לתכונות המולטימדיה. לא תמיד זה אומר בהכרח מחיר גבוה משמעותית. שווה לשים לב.

 

שימו לב לזמן הסוללה. מלבד המשקל, זמן הסוללה של הנייד שתקנו הוא זה שיקבע כמה ניידים תהיו באמת. בדגמים הזולים ועם סוללה רגילה, תקבלו 2-3 שעות עבודה לכל היותר. בדגמים יקרים יותר ו/או עם סוללה בעלת הספק גבוה, תקבלו פי שניים או יותר. תוספת המחיר המקובלת לסוללה חזקה יותר היא 150-300 שקלים. אם אתם רוצים מקסימום גמישות קנו מראש סוללה נוספת (עוד 400-700 שקלים).

 

אל תוותרו על אחריות ארוכה. תיקונים במחשב נייד הם עסק יקר, לכן אל תוותרו על תקופת אחריות של שלוש שנים. רב המשווקים מאפשרים לרכוש "הארכת אחריות" משנה לשלוש שנים, תמורת כמה מאות שקלים. בכך אתם קונים שקט נפשי שבהחלט שווה את ההוצאה.

 

מדריכי קנייה נוספים:

 

הצטרפתם כבר לניוזלטר של קטעי קישור? הירשמו באמצעות תיבת הרישום התכולה מימין ותקבלו את הקישורים הכי מעודכנים בדואר האלקטרוני

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים