מזוז ערך שימוע לנשיא קצב
במשך ארבע שעות הציגו פרקליטי הנשיא הנבצר "עדויות דרמטיות", שעשויות לטענתם לגרום ליועץ המשפטי לממשלה לבטל את כתב האישום. צפויה פגישה נוספת בשבועיים הקרובים
אחרי חודשים על חודשים של בג"צים, שמועות ומאבק תקשורתי הגיעו היום (ד') פרקליטיו של הנשיא הנבצר, משה קצב, אל משרדו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. הם ניסו לשכנע את מזוז שלא להגיש כתב אישום נגד הנשיא בעבירות של אונס, בעילה תוך ניצול יחסי מרות והטרדה מינית. בתום ארבע שעות יצאו מלשכתו, כשבכוונתם לשוב אליה ולהציג חומרים נוספים.
עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואברהם לביא, הגיעו בשעה 11:00 ללשכת היועץ כדי להשתתף בשימוע, אחד השימועים המתוקשרים מאז ומעולם בהיסטוריה של מדינת ישראל. לפני כניסתו לשימוע אמר עו"ד לביא: "זה הולך להיות שימוע דרמטי, בכוונתנו להציג ראיות חדשות".
היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, מגיע לשימוע (צילום: גיל יוחנן)
למרות ההאשמות לפיהן ההחלטה כבר גמלה בלבו של היועץ המשפטי וכתב האישום יוגש, הרי שמזוז אמר בעבר כי הוא מוכן לשמוע את פרקליטיו של הנשיא, "בלב פתוח ובנפש חפצה". מדובר בביטוי משפטי, שנועד לסמן כי "הכל פתוח" וכי על היועץ להאזין בלא משוא פנים לטענות הפרקליטים. מטרתו של הליך השימוע - מתן הזדמנות לחשוד או לעורך דינו המבקשים זאת, להציג טענותיהם - בין אם בראיות ובין אם בטענות משפטיות - ולשכנע כי אין חומר הראיות או האינטרס הציבורי מצדיקים הגשת כתב אישום פלילי. בעבר הצליח צחי הנגבי לשכנע את היועץ אליקים רובינשטיין כי אין להגיש נגדו כתב אישום בפרשת "דרך צלחה".
שיחה עם הנשיא באווירה אופטימית
ל-ynet נודע כי פרקליטי של הנשיא יציגו חומר ראיות חדש, בניסיון אחרון להביא לביטולו של כתב האישום. הפרקליטים קיימו עשרות ישיבות כדי להכין את הטיעונים בפני היועץ מזוז. בין היתר ערכו בשבועות האחרונים סימולציות בינם לבין עצמם כדי לדמות את השימוע.
ליאור קצב, אחיו של נשיא המדינה, אמר ל-ynet כי בישיבת הסיכום אמש עם הנשיא ומקורביו האווירה היתה אופטימית. "הפרקלטים מגיעים עם חומר ראיות רב מתוך מגמה להוכיח ליועץ מזוז ולצוות שלו שאין שום הצדקה להגיש כתב אישום ולהוכיח את גרסת הנשיא. עורכי הדין חדורי מוטיבציה ואופטימיים מאוד שיצליחו לשכנע את הצוות מחר כי אין בסיס לכתב אישום".
מקורביו של קצב מזכירים גם את עמדותיהם של פרקליט מחוז ירושלים אלי אברבנאל, ומנהלת המחלקה הפלילית אפרת ברזילי, שגורסים כי אין מקום לכתב אישום נגד הנשיא. עמדות אלה מפיחות בהם תקווה.
עו"ד ציון אמיר, שמלווה את החקירה מראשיתה, אמר ל-ynet: "אנחנו באים לשימוע הזה נחושים ומשוכנעים בצדקת הטענות אשר עולות מחומר החקירה שנמסר לנו ובחלקו מחומר חקירה שיש בידינו. אנחנו יותר מתמיד משוכנעים היום לאחר שחומר הראיות נחשף בפנינו ולאחר שניתחנו אותו, שהנכונות של היועץ המשפטי להשתכנע רצינית. הטענות הן רציניות ובעלות משקל סגולי גבוה מאוד והן מקרקעות את כל המרכיבים של כתב האישום. יש לנו גם אמונה והערכה מקצועית שהטענות יפלו על אוזן קשבת. היועץ מגיע עם דף כמעט חלק ואנחנו מעריכים שהוא ישתכנע. אני פועל מתוך ראייה מקצועית גרידא, לא מתוך משאלות לב. על פי המבחן שקבע היועץ המשפטי מזוז, שמגישים כתב אישום רק כאשר קיים סיכוי סביר להרשעה, בתיק הזה הסיכוי להרשעה לא קיים".
עו"ד אברהם לביא, שהצטרף לתיק, יחד עם עו"ד אביגדור פלדמן, לאחר התפטרותו של פרופ' דויד ליבאי מן התיק, אמר בתום השימוע כי תהיה פגישה נוספת בטווח של השבועיים הקרובים. "לא הספקנו להעלות את כל החומר. היועץ והצוות שלו הראו נכונות גדולה להקשיב, לא נקטענו ולא הופרענו במהלך השימוע", הוסיף.