שתף קטע נבחר

רעש האדמה בסין: כוחות החילוץ במרוץ נגד הזמן

50 אלף חיילים גויסו עד עתה למבצע החילוץ, אותו מוביל ראש הממשלה הסיני באופן אישי. הכוחות הגיעו אל אזור מוקד הרעש וכבר חילצו מאות מתחת להריסות, אך אלפים רבים עוד נעדרים. מניין ההרוגים הרשמי חצה את רף ה-13 אלף. מומחה: "התגובה הראשונית טובה מאוד, אך המהירות היא קריטית"

יממה לאחר רעידת האדמה החזקה שפקדה את מחוז סיצ'ואן שבדרום-מערב סין, 20 אלף חיילים כבר פעלו באזור האסון בניסיון לחלץ לכודים מתחת להריסות המבנים ומטוסים ומשאיות הובילו תגבור של 30 אלף חיילים נוספים. מניין ההרוגים המשיך לטפס וחצה אתמול (יום ג') את רף ה-13 אלף. החשש הוא כי המספר עוד יגדל באלפים רבים מאחר וישנם עוד כ-18 אלף נעדרים.

 

רעידת האדמה בסין:

 

גשם וכבישים שניזוקו הקשו על פעילותם של כוחות החילוץ באזור ההררי סמוך למוקד הרעש בעוצמה 7.9 ריכטר. הכוחות הגיעו אל האזור המרוחק וונצ'ואן, כמאה ק"מ צפון-מערבית לבירת סצ'ואן צ'נגדו, שהתנועה אליו נחסמה בעקבות מפולות בוץ. כעבור שעות דווח כי לפחות 500 מתושביו נהרגו, אך גם מספר זה צפוי עוד לעלות כשבשאר המדינה.

 

הכוחות הצליחו לחלץ 300 תושבים בעיירה ינג'שו אשר באזור מוקד הרעש, בעיירה סמוכה נמצאו עד עתה 2,000 ניצולים, כשלפני יומיים חיו שם 12,000 תושבים. "הם יכלו לשמוע אנשים קוראים לעזרה מתחת להריסות, אך לא הצליחו לעשות דבר עד להגעת צוותי החילוץ המקצועיים", צוטט בטלוויזיה הרשמית גורם מקומי. כ-60 אלף בני אדם עדיין בגדר נעדרים ברחבי וונצ'ואן.

 

סוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינהואה" דיווחה כי 18,645 בני אדם נקברו נקברו תחת ההריסות בעיר מיאניאנג. במיאנז'ו עלה מניין ההרוגים ל-3,000. 500 בני אדם חולצו מבניינים שנפלו ברעש. מוקדם יותר דווח כי עשרת אלפים בני אדם קבורים שם מתחת להריסות. כעת הפכו מאמצי החילוץ למרוץ נגד הזמן ומזג האוויר.


מאות חולצו בחיים, אלפים נעדרים. מבצע החילוץ בסצ'ואן (צילום: AP)

 

ראש הממשלה וון ג'יבאו, שנרתם למשימת תיאום מבצעי ההצלה ויצא אל אזור האסון, נשמע פסימי. "מצב האסון גרוע מכפי שציפינו, ואתרי החילוץ די מסובכים", אמר. מומחים חוששים שרעשי משנה חזקים יגרמו למפולות בוץ ורק יעלו עוד את מניין ההרוגים. חיל האוויר הסיני הצניח 6,500 חיילים באזורים שבהם הגשם והעננים מנעו ממסוקי חיל האוויר לנחות. ראש הממשלה הורה להם לפנות את הכבישים. "בבקשה הגבירו את קצב אספקת המזון. לילדים אין מה לאכול", אמר על רקע קולות בכי של ילדים.

 

סיקור נרחב בכלי התקשורת

מבצע החילוץ האדיר משקף את העדיפות הגבוהה שההנהגה הסינית מייחסת לטיפול יעיל באסון, בין היתר במטרה להראות לעולם שסין יכולה להתמודד מול כל תרחיש, שלושה חודשים לפני האולימפיאדה בבייג'ינג. אפילו כלי התקשורת, שבדרך כלל מהססת לדווח כל ידיעה שלילית, מסקרת את האסון באופן נרחב, שלחה עיתונאים לערים ברחבי האזור שנפגע, והציגה תמונות לא קלות לצפייה של קורבנות ובני משפחותיהם.


50 אלף חיילים גויסו עד כה למשימות החילוץ (צילום: AP)

 

התגובה הסינית המרשימה אינה מובנת מאליה. בסוף שנות ה-50 של המאה שעברה מתו

 מרעב עשרות מיליוני סינים כתוצאה ממדיניות "הזינוק הגדול קדימה" של משטר מאו זדונג. ב-1976, רעידת האדמה שפקדה את העיר טנגשן הרגה 240 אלף בני אדם - הרעש הקטלני בהיסטוריה המודרנית. בימים שבהם מתמודדת מדינה אחרת במזרח הרחוק, מיאנמר, עם אסון טבע משלה, קשה שלא להשוות. "סין עושה את ההפך המוחלט ממיאנמר והטילה את כל כובד משקלה", אמר ד"ר מוריס רמירז מהמועצה האמריקנית של תרופות לאסונות. "התגובה הראשונית טובה מאוד אך במצב כזה - המהירות היא קריטית".


פורסם לראשונה 13/05/2008 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בניין שקרס בדוג'יאנגיאן
צילום: AFP
החשש: רעשי משנה ומפולות בוץ
צילום: רונן מדזיני
ראש ממשלת סין באזור האסון
צילום: AP
מומלצים