לא לשכוח בירה: חגיגת טיגונים אמריקנית
המתכונים שלפניכם לא דיאטתיים, ממש לא - אחרי הכל, הם הגיעו מארה"ב, מדינה שידועה במטבח עתיר טיגונים וקלוריות. לכבוד יום העצמאות האמריקני, קבלו שלושה מתכונים של דייויד לוי ממסעדת "אוונגרד" שמתאימים לחגיגה או סתם, מול הטלוויזיה עם בקבוק בירה ליד
באפלו ווינגס (כנפי עוף ברוטב ברביקיו) בשני רטבים
מתכון באדיבות דיוויד לוי, מסעדת "אוונגרד"
המרכיבים:
12 כנפי עוף חצויות (24 חצאים)
2 כפות שמן צמחי
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
רוטב ברביקיו:
1/2 כוס קטשופ
1 כף מיץ לימון
1/2 כוס סילאן
1 כפית סוכר חום
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
1/2 כוס מיץ עגבניות
מעט פלפל שחור
אבקת צ'ילי לפי טעם
1 כפית רוטב סויה
רוטב גבינה כחולה:
100 גרם גבינת רוקפור
3 כפות מיונז
1/2 כוס חלב
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
בצל ירוק לקישוט

(צילום: שלום בר-טל)
אופן ההכנה:
- הכנפיים: חורצים את הכנפיים עם מזלג על מנת שהמרינדה תחדור לתוכן ומסדרים אותן בתבנית. מערבבים שמן, מלח, קורט פלפל שחור וקורט פפריקה בקערה קטנה. יוצקים את המרינדה על הכנפיים, מעסים היטב, מכסים ומניחים במקרר למשך 6 שעות.
- רוטב ברביקיו: מערבבים היטב את כל המרכיבים עד קבלת רוטב במרקם אחיד.
- רוטב גבינה כחולה: מערבבים במעבד מזון את כל המרכיבים ושומרים במקרר עד ההגשה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות. צולים את הכנפיים עד שהן מזהיבות. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים על הכנפיים את רוטב הברביקיו בעודן חמות.
- מעבירים את הכנפיים לצלחת הגשה, יוצקים עליהן רוטב גבינה כחולה, מפזרים מעט בצל ירוק לקישוט ומגישים.
חלת בצל
מתכון באדיבות דיוויד לוי, מסעדת "אוונגרד"
המרכיבים:
4 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות בינוניות
בלילת בירה:
2/3 כוס בירה לבנה
2/3 כוס חלב
1/2 1 כוסות קמח,
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
קמח לקימוח הטבעות
שמן לטיגון עמוק

(צילום: ירון ברנר)
אופן הכנה:
- בלילת בירה: טורפים היטב את כל המרכיבים עד קבלת בלילה אחידה. מעבירים לקירור למשך חצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מניחים קמח בקערה ומקמחים את פרוסות הבצל היטב מכל הצדדים. מעבירים את הטבעות המקומחות לקערה נקייה, מוסיפים את הבלילה ומערבבים היטב עד לכיסוי טבעות הבצל.
- מניחים את הבצל במסננת עגולה (תפקיד המסננת הוא ליצור את הצורה העגולה של חלת הבצל). מניחים את המסננת בתוך סיר הטיגון מטגנים במשך כ-5 דקות עד שחלת הבצל מזהיבה.
- מוצאים את המסננת והופכים אות חלת הבצל לכלי הגשה. מגישים מייד עם מבחר מטבלים קרים כגון: רוטב צ'ילי מתוק, רוטב ברביקיו, או רוטב חרדל דבש.
אצבעות גבינה בטיגון עמוק
מתכון באדיבות דיוויד לוי, מסעדת "אוונגרד"
המרכיבים:
200 גרם גבינת מוצרלה מעושנת
1 כוס חלב
1 כוס קמח
2 ביצים
פירורי לחם
1 כפית עלי רוזמרין קצוצים
1/2 כפית מלח
שמן עמוק לטיגון

(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- חותכים את הגבינה ל-12 אצבעות. משרים את אצבעות הגבינה בחלב למשך שעה.
- מצפים את האצבעות בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם (לפי הסדר הנ"ל) מתבלים בעלי רוזמרין ומלח.
- מחממים סיר עם שמן עמוק לטיגון.
- מטגנים את האצבעות בשמן בחום בינוני כ-2 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג.
- מגישים על עם סלסת עגבניות בצד (או כל רוטב קר אחר שאוהבים).
רוצים עוד אוכל אמריקני קלאסי?