שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: אסף אמברם
    מפנק ומושחת: טארט בננות וטופי
    יעל גרטי מזמינה אתכם להתפנק עם טארט בננות וטופי, מתוק ומשגע, המורכב מקלתית בצק פריך מעודנת ומנוקדת בווניל, רוטב טופי קל-הכנה ובננות. יאמי!

    השילוב בין בננות ורוטב טופי, המככב בקינוח הקרוי בָּנוֹפִי (Banoffee), הופך מענג במיוחד כשהוא נח על קלתית בצק פריך מעודן, מנוקד בנקודות וניל קטנטנות. התוצאה: טארט מתוק מאוד, מפנק ומושחת.

     

    עוגות בננות נוספות:

     

    טארט בננות וטופי

    מתכון הבצק (בלבד) מתוך הספר "רביבה וסיליה - המתוקים"

     

    ניתן לשלב קלתית בצק נפלאה זו עם מליות אחרות, דוגמת תפוחים, פרג, אגסים, קרם לימון, גבינה וכו'. אבקת וניל ניתן להשיג בחנויות המתמחות.
    במקומה ניתן לשלב גרגרים ממחצית מקל וניל. אם אינכם משיגים את שני אלה, ניתן להוסיף 1/2 כפית תמצית וניל איכותית. לחילופין, לתוספת עניין, ניתן להוסיף לבצק כף גרגרי פרג שלמים.

     

    במקום תבנית קפיצית בקוטר 28-30 ס"מ ניתן להשתמש ב-2 תבניות/רינגים בקוטר 20-22 ס"מ. ניתן גם להשתמש בתבניות פאי, שיוצרות שוליים יפים יותר, אלא שאז יש להקפיד לשמן היטב כל חריץ וחריץ בתבנית - ולחלץ את העוגה מהתבנית בעדינות מירבית.

     

    מומלץ להגיש טארט זה ביום הכנתו.

     

    המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 28-30 ס"מ):

    לבצק:

    300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח לבן

    120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר

    1/4 כפית אבקת וניל או תוכן 1/2 מקל וניל

    180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

    1 ביצה מס' 1, טרופה

    למלית:

    1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

    2 כוסות (400 גרם) סוכר

    1/4 כוס (60 מ"ל) מים

    5-6 בננות בשלות ומתוקות, פרוסות לעובי 1/2-2/3 ס"מ

     

    לשימון: מעט חמאה רכה/מומסת

     

    כלים: מעבד מזון, ניילון נצמד, נייר כסף

    להגשה: גלידה וניל איכותית – לא חובה


    (צילום: אסף אמברם)

     

    אופן ההכנה:

    1. בצק: מניחים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת וניל (או תוכן מקל וניל) ומעבדים במשך שניות אחדות.
    2. מוסיפים קוביות חמאה וממשיכים לעבד את הבצק.
    3. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. עוצרים מיד את פעולת מעבד המזון, עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד, משטחים מעט ומאחסנים במקרר במשך שעה.
    4. מוציאים את הבצק מן המקפיא, משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28-30 ס"מ במעט חמאה רכה/מומסת ומרדדים את הבצק בתבנית. מאחסנים במקפיא למשך 20 דקות (או במקרר במשך שעה, במידה ואין מקום במקפיא).
    5. מחממים תנור ל-175 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא/מקרר ומכסים בנייר כסף. מפזרים שעועיות יבשות (או כל קִטנית יבשה אחרת) שתשמשנה כמשקולות, מכניסים לתנור ואופים במשך 10 דקות. מוציאים את התבנית מן התנור, מסירים את נייר הכסף עם השעועיות וממשיכים לאפות 5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
    6. טופי: מוזגים שמנת מתוקה לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש ומניחים בצד.
    7. בסיר קטן נוסף מניחים סוכר ומים, על אש בינונית. מערבבים מעט, עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל מבלי לערבב, כ-4-5 דקות, עד להווצרות קרמל בהיר. מסירים מן האש ויוצקים את השמנת הרותחת לסיר הקרמל. מערבבים ברציפות עד לקבלת קרם חלק, וזהו, הטופי מוכן. מצננים במשך 5 דקות.
    8. מפזרים פרוסות בננות על גבי הבצק האפוי, אם אתם מצויידים בסבלנות רבה, מומלץ לסדר את הפרוסות בצורה דקורטיבית, כשכל פרוסה נושקת לחברתה, בסגנון "מניפה".
    9. יוצקים את רוטב הטופי מעל הבננות, מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות. מוציאים ומצננים במשך שעה- שעתיים, עד להתמצקות הטופי. אפשר להגיש עם גלידה וניל.

     

    צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים