שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

שילוב מושלם: עוגת תפוזים שוקולד

לכבוד עונת התפוזים יעל גרטי חוזרת לשילוב המושלם של שוקולד ותפוזים ומגישה עוגת תפוזים ושוקו-צ'יפס, קלה להכנה וטעימה מאוד

לכבוד תחילת עונת התפוזים החלטתי להכין עוגת תפוזים ושוקו צ'יפס, שהתגלתה כפשוטה (כלומר: אין בה איזה גליק) וטעימה מאוד. אחרי שבני משפחתי טרפו ממנה, הרי היא לפניכם.

 

עוגות תפוזים נוספות

 

עוגת תפוזים ושוקו צ'יפס

זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד.

 

אם רוצים אפשר להוסיף לעוגה גם חופן קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות דק. ניתן להשיגן בחנויות הטבע ובחנויות/דוכני הפירות היבשים (הכוונה היא לא לקליפות ההדרים המצופות בשוקולד ולא לסוג הצבעוני הנמכר במרכולים). במקום שוקו צ'יפס מריר ניתן להשתמש בשוקו צ'יפס לבן.

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):

110 גרם חמאה רכה

170 גרם (1 כוס פחות 2-3 כפות) סוכר

גרידת קליפת 2 תפוזים גדולים

2 ביצים L

175 גרם (1 כוס + 3 כפות שטוחות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

50 מ"ל (1/5 כוס) מיץ תפוזים

100 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

2 כפות ברנדי/ליקר תפוזים

2 חופנים (70 גרם) שוקו צ'יפס מריר

לשימון: מעט חמאה רכה/מומסת

לעיטור: חצי חופן שוקו צ'יפס מריר


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ, משומנת במעט חמאה רכה/מומסת.
  2. מקציפים חמאה רכה, סוכר וגרדת קליפת תפוז, עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מוסיפים ביצים ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  5. בקערית נפרדת מערבבים (בעזרת כף או מטרפה) מיץ תפוזים, שמנת חמוצה וברנדי.
  6. מוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין מתערובת הקמח ומתערובת השמנת החמוצה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.
  7. מוסיפים שוקו צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית.
  8. יוצקים לתבנית, מעטרים במעט שוקו צ'יפס ומכניסים לתנור. אופים במשך 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים