שתף קטע נבחר

יש תמורה לאגירה

מבצעי ט"ו בשבט הם הזדמנות טובה להצטייד בפירות יבשים לכל השנה. כמה זמן הם שורדים אחרי הקנייה, ואיפה כדאי לאחסן אותם כדי לשמור על טריותם לאורך זמן? מדריך

מחלקות הפירות היבשים ברשתות השיווק פצחו בשבועות האחרונים במכירות לקראת ט"ו בשבט. השנה, מצויים בחזית המותגים הפרטיים של 3 הרשתות שבהן ביקרנו לקראת החג: שופרסל דיל, מגה בול ורמי לוי. גם הן וגם עדן טבע מרקט, המוכרת פיצוחים ופירות יבשים בתפזורת, מכריזות על מבצעים דרמטיים.

 

 

אז מה חשוב לדעת לפני שקונים? באילו מקרים כדאי לנצל את ההזדמנות ולרכוש כמויות לשימוש עתידי, ואיך אפשר להאריך את חיי הפירות היבשים?

 

"פיצוחים הכי כדאי לשמור במקרר", ממליצה אורית גרוס, התזונאית הראשית של עדן טבע מרקט. "מחוץ למקרר הם עלולים לפתח רעלנים, וכמובן לאבד טריות. הכי טוב לאחסן אותם בקופסה סגורה במקפיא, ולהוציא רבע שעה לפני האכילה. פירות יבשים המכילים שומנים מתחמצנים מהר יותר מחוץ למקרר". בסיוע ישראל גנזל, מבעלי חברת מיה, ויעקב סולמה, יבואן פירות יבשים, הרכבנו מדריך פרקטי לאלו מביניכם שיצרכו פירות יבשים החג הזה - ובמשך השנה.

 

פירות מצופים בסוכר: יכולים להישמר שנה גם ללא קירור. הסוכר מגן עליהם מקלקול. ההקפאה לא מומלצת.

 

תמרים: חייבים להיות בקירור, ויכולים להחזיק מעמד שנה. בהקפאה יחזיקו מעמד אפילו 3 שנים. ללא קירור ישרדו 6-3 חודשים - בחורף יותר, בקיץ פחות. כמו כן, יש הבדלים בין תמרים שמגיעים מאזורים שונים בארץ: תמרים מבקעת הירדן ואזור הכנרת הם יותר לחים, ואורך החיים שלהם מחוץ למקרר קצת יותר נמוך (הם עלולים להחמיץ מהר יותר). לעומת זאת, בתמרים שמגיעים מהערבה אחוזי הלחות נמוכים יותר, והם מאריכים יותר ימים.

 

פיצוחים: פיצוחים מכל הסוגים, כולל שקדים ואגוזים, יאבדו מהר מאוד את טריותם ללא קירור, במיוחד כאשר מדובר בפיצוחים בתפזורת. כשהם ארוזים, יש לעקוב אחרי התאריך הרשום על האריזה. ניתן לשמור בקירור רגיל שנה, ובהקפאה הם יכולים להחזיק מעמד שנתיים ויותר. זאת למעט גרעיני חמניות, שבהקפאה עלולים לעבור תהליך של הפרדת השמן מבשר הגרעינים, מה שיפגע בטעמם.

 

ככלל, הפיצוחים הקלויים יחזיקו מעמד זמן רב יותר. כדי לרענן את טעמם של פיצוחים, אגוזים ושקדים שהוצאו מהקפאה, מומלץ להכניס לתנור ל-5 דקות. גם בזיקת מעט מלח עושה עמם פלאים. ושימו לב: קירור פירושו טמפרטורה של 14-4 מעלות, והקפאה: מינוס 18 מעלות.

 

משמשים ותאנים: מחזיקים 6-4 חודשים ללא קירור. יכולים להחזיק מעמד עד שנה בקירור. לא מומלץ להקפיא אותם.

 

הכתבה המלאה התפרסמה הבוקר במוסף "ממון" שב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
פירות יבשים. אפשר לשמור גם שנה ללא קירור
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים