שתף קטע נבחר

אופים ונהנים: עוגיות שמכינים עם ילדים

אפייה עם הילדים היא דרך מצוינת להעביר שעה בכיף בסוף השבוע ולהפוך אותם לחלק פעיל מהמשפחה. טיפים ומתכונים לעוגיות מרשמלו ולכדורי שוקולד שגם גדולים יאהבו

"כבר שנים אני מעביר סדנאות אפייה לילדים, וזו אחת הפעולות הכי כיפיות שאפשר לעשות איתם במסגרת משפחתית‭,"‬ אומר הקונדיטור אורן בקר, מבעליה של רשת בליקר בייקרי. "ילדים מאוד אוהבים עבודת ידיים, התעסקות עם בצק, לישה, יצירת צורות שונות של עוגיות. בעיניי, הכנת עוגיות יחד עם הילדים היא פשוט פעילות משפחתית מגבשת‭."‬

 

עוד על עוגיות:

 

ואכן, אם יש פעילות שמרגיעה מריבות אחים, מעירה לחיים ילדים משועממים ומסייעת להעביר בכיף צהריים גשומים, הרי היא אפייה בצוותא, יחד עם הזאטוטים. בקר סבור, שגם ילדים קטנים יכולים לקחת חלק בפעילות הזאת, מבלי שיידרשו לידע מקצועי כלשהו.

 


(צילום: עמית מגל) 

 

"לא הייתי מציע להורים להיכנס להרפתקת הכנת פרלינים עם ילדים צעירים, כי זה מסובך ודורש ידע מקצועי, וגם לא הייתי הולך על הכנת קישוטי סוכר מקרמל, כי זה מסוכן. אבל אפיית עוגיות או הכנת כדורי שוקולד, עבודה עם מרציפן ועם בצק סוכר, תפורים בול על פעילות משותפת של הורים וילדים. זה לא דורש מיומנות גדולה, והרבה פעמים זה מאוד מזכיר עבודה עם פלסטלינה, שהם מכירים מהגן ומבית הספר‭."‬

 

אפייה מוצלחת עם הילדים

  • ביסקוויטים הם חומר גלם פשוט וזמין, שיכול לשמש כבסיס לכדורי שוקולד או לעוגיות. אפשר לשבור אותם בצוותא (ילדים נהנים מזה‭,(‬ או לטחון במעבד מזון, ואז ליצור מהם עיסה, שתשמש בסיס לכדורי שוקולד. מוסיפים לזה שוקולד מומס או שוקולד שבושל בשמנת, יוצרים כדורים ומגלגלים בסוכריות צבעוניות, סוכריות קופצות, קוקוס ועוד.

 

  • פירות יבשים. זה הזמן לעשות בהם שימוש. מרתיחים את הפירות במים עם מעט סוכר וגרידת לימון. אחרי שהם מתרככים מסננים מהמים וטוחנים. המחית שמתקבלת יכולה לשמש כמלית לעוגיות או כבסיס לכדורי פירות יבשים, שלהם מוסיפים ביסקוויטים מרוסקים ומעט חלב.

 

  • משחקי צבעים. אפשר להכין בצק פריך בשני צבעים – חום ולבן – ולשחק איתם. בצק פריך מכינים מביצה אחת, 100 גרם חמאה, 200 גרם אבקת סוכר ו‭300-‬ גרם קמח, שמערבבים במיקסר או במעבד מזון. אם גורעים 10 אחוז מכמות הקמח, ומוסיפים במקומם 10 אחוז קקאו כהה, מתקבל בצק חום. ילדים מתלהבים משילובים בין בצק כהה לבהיר. אפשר לרדד את הבצק הבהיר והכהה, ולהכין עוגיות סנדביץ' בשני צבעים (תחתית כהה, מלית של שוקולד, חלבה, ריבה או מחית פירות, וכיסוי בהיר, או להיפך).

 

  • בצק סוכר אהוב מאוד על ילדים, כי הוא מזכיר מאוד פלסטלינה. אפשר לקנות בצק סוכר בכמה צבעים ולהכין ממנו קישוטים לעוגה או שלטים עם הקדשות אישיות, שהילדים יעניקו לאחיהם, לבני המשפחה או לחברים.

 

עוגיות מרשמלו וקורנפלקס

אין צורך במיקסר על מנת להכין את העוגיות האלה. אפשר להשתמש במעבד מזון, רק להיזהר על הידיים.

 

המרכיבים:

200 גרם חמאה

3/4 1 ‬כוסות סוכר ‭375)‬ גרם)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

3/4 1 ‬כוסות קמח ‭375)‬ גרם)

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית גרידת לימון

‭3/4‬ כוס קוואקר

‭1 1/2‬ כוסות קורנפלקס גרוס גס

‭1/2‬ כוס שוקולד צ'יפס

10 יחידות מרשמלו קצוצות

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים סוכר וחמאה עד שהחמאה מקבלת צבע לבן בהיר. מוסיפים ביצים, וניל וגרידת לימון, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים במהירות נמוכה. מוסיפים את הקוואקר, הקורנפלקס והשוקולד צ'יפס, ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את המרשמלו הקצוצים.
  3. יוצרים עוגיות ומניחים על נייר אפייה, במרווח של 3 ס"מ. אופים כ‭9-‬ דקות בתנור שחומם מראש ל‭170-‬ מעלות.

 

כדורי שוקולד ופירות יבשים

הכדורים האלה כל כך טעימים, שהילדים אפילו לא יידעו שיש בהם פירות יבשים. אין צורך בתנור, רק להפשיל שרוולים וליצור כדורים.

 

המרכיבים:

500 גרם פתי בר שבורים גס

100 גרם חמאה

‭1/2‬ כוס קקאו

‭3/4‬ כוס מים

1 כף סירופ שוקולד

1 כפית תמצית וניל

5 שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים

5 משמשים מיובשים קצוצים

2 כפות צימוקים בהירים

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בסיר סוכר, מים וקקאו. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את החמאה. לאחר שהחמאה נמסה מערבבים לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הפירות היבשים (שזיפים, משמשים וצימוקים) ומערבבים.
  3. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים. אפשר לגלגל בקוקוס, סוכריות, שוקולד צ'יפס או אבקת קקאו.

 

כדורי שוקולד שכולם אוהבים (צילום: יעל גרטי) (צילום: יעל גרטי)
כדורי שוקולד שכולם אוהבים(צילום: יעל גרטי)

 

עוגת קקאו ב-5 דקות

אפשר להכין את העוגה הזו עם הילדים רגע לפני שהם נכנסים להתקלח. עד שהם יסיימו להתארגן, העוגה כבר תהיה מוכנה.

 

המרכיבים:

1 כוס קמח

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס חלב חם

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

‭1/2‬ כוס שמן

3 כפות קקאו כהה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים - הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והקקאו.
  2. טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם תמצית הווניל, השמן והחלב.
  3. מאחדים את תוכן קערת החומרים היבשים עם קערת הביצים, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  4. אופים כ‭20-‬ דקות בחום של 170 מעלות. מקשטים בשוקולד צ'יפס, ציפוי שוקולד, קוקוס או סוכריות צבעוניות.

 

  • המתכונים באדיבות שף קונדיטור אורן בקר, רשת "בליקר בייקרי"


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פריכה ומשגעת. עוגיית חמאה
צילום: ירון ברנר
מומלצים