שתף קטע נבחר

למרות המשבר: יותר עולים מחבר העמים התגיירו

על אף הקולות נגד מערך הגיור, ב-2010 נרשם זינוק במספר עולי חבר העמים שקיבלו תעודות המרה. עם זאת, מאחר שלא הייתה עלייה מאתיופיה, נרשמה ירידה במספר הגיורים הכללי. הרב דרוקמן על מתנגדיו החרדים: "משקרים, ממציאים נתונים"

הגיור הממלכתי גרם בשנת 2010 למשבר בין סיעות הקואליציה, בין מדינת ישראל ליהדות התפוצות וגם בין אשכנזים לספרדים בעולם החרדי, אבל נתוני אגף הגיור במשרד ראש הממשלה דווקא מגלים כי חלה עלייה במספר המתגיירים מעולי חבר העמים בשתי המסגרות - הצבאית והאזרחית. בשל העובדה שלא הייתה עלייה מאתיופיה השנה, במספר הגיורים הכללי נרשמה ירידה.

 

 

מנהל אגף הגיור, שמואל יסלזון, חשף כי השנה נרשם זינוק של 27% במספר תעודות המרת הדת שהונפקו למתגיירים אזרחים יוצאי חבר העמים (מ-1,052 בשנת 2009 ל-1,335 אשתקד), ועלייה של 6% בקרב חיילי צה"ל שהם או הוריהם עלו מאותן מדינות (מ-797 ל-824). סך הכל, 17% יותר אזרחים מעולי חבר העמים

השלימו את הליך הגיור ב-2010 ביחס לשנה שקדמה לה.

 

עיקר המשבר בנושא הגיור נובע מ-300 אלף עולי בריה"מ שחיים בישראל ומוגדרים "חסרי דת". בעבר הגדירה המדינה את גיורם כמשימה לאומית. השנה, לראשונה מאז יסוד מערך הגיור הממלכתי, התגיירו בשנה אחת יותר מ-2,000 מעולי ברית המועצות, וגם "עקפו" את האתיופים – 2,159 לעומת 1,813 בשנה שעברה.

 

את הירידה בנתוני הגיור בקרב יוצאי אתיופיה הסביר יסלזון בכך שלא הייתה עלייה משם בשנה האחרונה. הוא הוסיף כי אנשיו כבר נערכים לעליית בני הפלאשמורה במהלך 2011 - ומצפים כי המספרים יזנקו בחזרה.

 

"ממשימות הדור"

יותר מ-400 איש השתתפו בכנס שערך היום אגף הגיור בבנייני האומה בירושלים תחת הכותרת "דרכים בלימוד אמונה". בין המשתתים היו שר המשפטים יעקב נאמן, ראש מערך הגיור במשרד ראש הממשלה הרב חיים דרוקמן והרב הצבאי הראשי תא"ל רפי פרץ.

 

הרב דרוקמן טען כי גיור יוצאי חבר העמים הוא "מהמשימות הלאומיות החשובות של הדור", משום שהם צאצאי יהודים שנכפו עליהם נישואי תערובת. "אותם מצווה לקרב כי אנחנו רק עוזרים להם לחזור הביתה. כך הורו לנו גדולי רבותנו במשך הדורות".

 

הרב דרוקמן הדגיש כי על אף הגישה החיובית למתגיירים, הגיור הממלכתי נעשה "על פי ההלכה הצרופה" וכולל הקפדה על קבלת עול מצוות. הוא תקף את מתנגדיו החרדים ש"לא נותנים לעובדות לבלבל אותם" ויוצרים מצג שווא לפיו רוב המתגיירים לא מנהלים בסופו של דבר אורח חיים דתי, אף שהתחייבו לכך: "אני כופר בכל הנתונים שהם ממציאים. הם שקריים".

 

לדבריו, אם בית הדין המגייר מתרשם כי קבלת המצוות של העומד לפניהם היא כנה ומחליטים להכניסו לעם ישראל, הוא יישאר יהודי גם אם לאחר מכן יחטא, וכך קבעו גדולי הפוסקים. "דברים שבלב אינם דברים. אף אחד לא יכול לבדוק את זה, אז מה – לבלוש ולבדוק אחריו? זו הונאת הגר!". 

 

"כמו לידה"

הרב הוסיף ותקף את מתנגדי הגיור: "החרדים דואגים רק לחוג שלהם, לא דואגים לעם ישראל. בניהם ובנותיהם

הרי לא יתגיירו עם אף אחד שהתגייר, אפילו לא מהבית דין של הרב נסים קרליץ. אבל אנחנו דואגים שלא יהיה בדור הבא נישואי תערובת. יש היום כמאה אלף ילדים ונערים עד גיל 18 שהם לא יהודים. אם הם באים להתגייר ולומדים כל-כך הרבה חודשים, זה רק בגלל שהם רוצים להיות יהודים".

 

שמואל יסלזון אמר: "רגע הגיור הוא רגע הלידה. אחר כך הם יהודים וזהו. כמו עם ישראל כולו, שמיד אחרי שאמרו 'נעשה ונשמע' והתחייבו לקיים את התורה, הם עשו את חטא העגל, ונשארו יהודים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יותר מ-2,000 מתגיירים מחבר העמים
מומלצים