שתף קטע נבחר

המחאה מתפשטת: אוהלים בבאר שבע ובצפון

תושבי עיר האוהלים זכו בסוף השבוע לרוח גבית, כשהתאחדות הסטודנטים הודיעה כי תקים אוהלים באוניברסיטת בן גוריון, קריית שמונה ומקומות נוספים. במקביל, גופים פוליטיים מימין ומשמאל מחבקים את המפגינים ויוזמת המחאה אף התפטרה מעבודתה כדי להתמסר למאבק. "קיבלתי פה אחריות". צפו

האם הפגנה בשדרות רוטשילד תסחוף ותאחד מדינה שלמה? אנשי עיר האוהלים מסכמים סוף שבוע ראשון ומוצלח של מחאת הנדל"ן, בסיומו צברו לעצמם לא מעט תומכים. התאחדות הסטודנטים הארצית הודיעה כי היום (א') ייפתחו מאהלי מחאה במכללת רופין בשרון ובבאר שבע. בהמשך השבוע ייפתחו מאהלים במכללת בית ברל ובבקרית שמונה. בנוסף, תנועת הימין "אם תרצו" הודיעה על תמיכה בפעילים, כמו גם אלדד יניב מייסד תנועת השמאל הלאומי.

 

 

 

שורת פעילויות המחאה של התאחדות הסטודנטים תחל היום ב-18:00 במכללת רופין שבשרון וכ-20:00 באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע. הסטודנטים צפויים להקים מאהלי מחאה למספר שעות. ביום שלישי צפויים סטודנטים ממכלת תל חי להקים מאהל מחאה בקריית שמונה. ביום רביעי תעבור המחאה למכללת בית ברל שליד כפר סבא. בנוסף, ייתכן שיהיו מוקדי מחאה גם בירושלים ובחיפה.

 

"סופרטאנקר הנדל"ן - זלזול באזרחים"

בכל הקמפוסים אמורה המחאה להיות סמלית ולמספר שעות. "הסטודנטים כעת נמצאים בתקופת בחינות", סיפר אחד התלמידים. "אך כיוון שהנושא בוער בכולנו ואנחנו מרגישים זאת היטב מידי חודש בחשבון הבנק שלנו, נעשה את המאמץ ונבוא להפגין". גם באגודת הסטודנטים של תל אביב החליטו בסוף השבוע להצטרף למאבק. האגודה מתכוונת לשלוח היום הודעות טקסט לכל 27 אלף הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב ולקרוא להם להגיע לשדרות רוטשילד.

 

יו"ר אגודת הסטודנטים, רן לבנה, אמר ל-ynet כי "ממשלת ישראל מסרבת לקחת אחריות על נושא הדיור במדינה. לא יכול להיות שישראלים משלמים משכנתא עד גיל 60, שזוגות צעירים חוסכים 10 שנים ועדיין לא יכולים לרכוש דירה ושסטודנטים וצעירים מוציאים חצי מהמשכורת שלהם על שכר דירה.

 

צילום: בילי פרנקל

 

"בכל מדינות אירופה קיימים פתרונות של דיור בר השגה, שנותנים מענה לבעיות הדיור של השכבות החלשות והצעירים. פתרונות קסם כמו סופרטנקר הנדל"ן הם בורות במקרה הטוב וזלזול באזרחים במקרה הרע. אנחנו עומדים בקשר עם יוזמי המאבק ומוכנים לתת להם סיוע כספי ולוגיסטי בכל מה שיזדקקו לו".

 

"מי שצריך להזיע הוא דווקא נתניהו"

תושבי עיר האוהלים, מצדם, מבטיחים להישאר במקום. יוזמת המחאה דפני ליף אף הודיעה כי היא מתפטרת ממקום עבודתה כעורכת וידאו, כדי להתמקד בקידום המאבק. רועי נוימן, ממארגני המאבק, הוסיף כי אנשי מחאת האוהלים בספרד העבירו להם מסר של תמיכה.  

 

נוימן הבטיח כי היום יהיו אנשים בעיר האוהלים לאורך כל שעות היום. "אפשר לשים אוהל, ללכת לעבודה בראש שקט ולחזור לבית החדש", אמר נוימן. במקביל, עיריית תל אביב הודיעה כי היא מאפשרת את המשך קיומו של מאהל המחאה. "עיריית תל אביב-יפו והעומד בראשה רואים בהפגנה המתקיימת בימים האחרונים מחאה דמוקרטית ולגיטימית בנושא חשוב, ועל כן אין בכוונתם למנוע את קיומה".

 

אמנים רבים פקדו את עיר האוהלים והביעו תמיכה במפגינים. המוסיקאי משה לוי הופיע במקום עם אריק ברמן ומחר עתיד להופיע חמי רודנר. ולמרות זאת, מלאכת המחאה לא קלה.

 

"אנחנו מתים פה מחום שלושה ימים", אמר ל-ynet אחד מדרי האוהלים. "אבל מי שצריך להזיע הוא דווקא נתניהו. אנחנו עם הגב לקיר, אין לנו מה להפסיד. הזעקה הזו היא תחילתה של מהפכה. נפיל כל ממשלה שתהיה אטומה לצרכי העם. לא משנה אם היא מימין או משמאל״.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאהל הנדל"ן
צילום: עופר עמרם
מומלצים