שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    פטפוטי פתיתים: מתכונים לא רגילים לילדים

    כולם אוהבים פתיתים וילדים - במיוחד. אבל מה עושים כשרוצים להכין להם (וגם להורים) תבשיל שהוא קצת אחרת? זמי סנדר מכין לרגל החזרה ללימודים 4 מתכונים של המאכל האהוב

    אחרי יום ארוך ומייגע במטבח, אני מוצא את תבשילי הפתיתים פתרון מהיר וקל להכנה לארוחת הערב לילדים. גם אני וגם הילדים שלי, כנראה בגלל הפשטות של חומר הגלם, שמסתדר טוב בבלוטות הטעם שלהם, אוהבים מאד פתיתים ומרוצים מהפתרון הנוח ויש לנו מתכון שהוא בעיני קלאסי ומנצח (ר' מתכון).

     

    עוד בערוץ האוכל

    עשר של הפסקה: ספיישל חזרה ללימודים

    לחמניות או לא להיות: סנדוויצ'ים קלילים ומושקעים לילדים

    רפי כהן עם המדריך המושלם לבורקס ביתי

     

    מה שכן, אנחנו ההורים מזדקקים לגיוונים מדי פעם. המזל הוא שאפילו הגדולים שבסרבני האכילה, מוכנים מפעם לפעם להתמסר לכל מיני וריאציות מורכבות יותר של משהו מוכר ואהוב. קיבצתי גם לכם מספר אופציות לתבשילי פתיתים שזכו אצלי בבית להצלחה גדולה בקרב הילדים. נסו ולא תתאכזבו.

     

    פתיתים, הגרסה הקלאסית

    מתכון הבסיס לפתיתים, שאהוב על רוב הילדים

     

    המרכיבים (ל-2-4 מנות):

    1 כוס פתיתים

    1/4 1 כוסות מים

    מעט שמן

    1/2 כפית פפריקה מתוקה

    1/2 כפית אבקת מרק עוף

     

    אופן ההכנה:
    1. מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום-זהוב, מוסיפים מים עם ותבלינים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים בסיר כמעט סגור (משאירים פתח קטן) כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים לגמרי.
    2. מורידים מהאש, מערבבים וסוגרים את המכסה. מניחים לפתיתים 5 דקות נוספות בסיר ומגישים.

     

    שזופים משהו. פתיתים, הגרסה הקלאסית (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
    שזופים משהו. פתיתים, הגרסה הקלאסית(צילום: מירי זהר)

     

    פתיתי רמזור

    צלחת צבעונית במיוחד של פתיתים מוקפצים

     

    המרכיבים (ל-2-4 מנות):

    2 כוסות פתיתים

    1/2 2 כוסות מים

    מעט שמן

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית אבקת מרק עוף

    מלח, לפי הטעם

    3 פלפלים (אדום, צהוב וירוק), קצוצים לרצועות או קוביות דקות

    1/2 כפית מרק עוף

    2 כפיות סויה

     

    אופן ההכנה:
    1. מבשלים את הפתיתים: מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן כ-2 דקות, תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום-זהוב, מוסיפים מים עם ותבלינים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים בסיר כמעט סגור (משאירים פתח קטן) כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים לגמרי. מורידים מהאש, מערבבים וסוגרים את תבשיל במכסה ל-5 דקות נוספות.
    2. מטגנים את הפלפלים: מטגנים את הפלפלים במעט שמן במחבת ווק או במחבת טפלון רחבה ועמוקה עם אבקת מרק עוף וסויה (אפשר להמיר את התיבול ברסק עגבניות) כ-10 דקות. מוסיפים את הפתיתים ומקפיצים עוד 5 דקות.

     

    צבעוניים ומשגעים. פתיתי רמזור מוקפצים (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
    צבעוניים ומשגעים. פתיתי רמזור מוקפצים(צילום: מירי זהר)

      

    פשטידת פתיתים

    גרסת הטייק אווי לתבשיל הפתיתים. חותכים את הפשטידה לפרוסות משולשות ואוכלים בידיים.

     

    המרכיבים (ל-4-6 מנות):

    2 כוסות פתיתים

    1/2 2 כוסות מים

    מעט שמן

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית אבקת מרק עוף

    50 גרם בצל, קצוץ ומטוגן עד להזהבה

    2 כפות קמח

    1/4 כפית שום כתוש

    1 אבקת מרק עוף

    1/2 כוס מים

    1 ביצה

    מלח ופלפל שחור

     

    אופן ההכנה:
    1. מבשלים את הפתיתים במים במשך 5-6 דקות (חצי בישול)
    2. מערבבים בקערה את הקמח והבצל המטוגן. מוסיפים שום, אבקת מרק עוף, מים ואת הפתיתים החצי-מבושלים ומערבבים היטב. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
    3. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבת הפשטידה.

     

    לארוז בכלי אטום ולנשנש ביד מחוץ לבית. פשטידת פתיתים (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
    לארוז בכלי אטום ולנשנש ביד מחוץ לבית. פשטידת פתיתים(צילום: מירי זהר)

      

    פתיתים מתוקים

    גרסה מתוקה במיוחד לילדים שפשוט חייבים קצת סוכר באוכל 

     

    המרכיבים (ל-2-4 מנות):

    1 כוס פתיתים

    1/4 1 מים

    מעט שמן

    1/2 כפית פפריקה מתוקה

    1/2 כפית אבקת מרק עוף

    מלח, לפי הטעם

    3 כפות פירות מסוכרים - אפשר להשתמש בצימוקים / שזיפים יבשים קצוצים (לפי החשק והתיאבון של הילדים)

    2 כפות אפונה

     

    אופן ההכנה:
    1. מטגנים את הפתיתים בסיר עם מעט שמן כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. אחרי שהפתיתים מקבלים גוון חום מוסיפים את האפונה ומטגנים כחצי דקה.
    2. מוסיפים את המים עם התבלינים והפירות המסוכרים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים את הפתיתים כ-15 דקות, עד שהמים מתאדים לגמרי. לאחר שהפתיתים מוכנים מורידים מהאש, מערבבים וסוגרים את המכסה לעוד כחמש דקות.

     

    חמודים. פתיתים מתוקים (צילום: מירי זהר) (צילום: מירי זהר)
    חמודים. פתיתים מתוקים

     

    • שף זמי שרייבר הוא הבעלים של מסעדת סנדר

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מירי זהר
    קצת אחרת. פתיתים מתוקים
    צילום: מירי זהר
    מומלצים