שתף קטע נבחר

למה המדינה מעודדת מועדון צרכנות לקשישים?

המשרד לאזרחים ותיקים הודיע שייערוך מכרז לגופים מסחריים לשם הקמת מועדון צרכנות. אם קשישים זקוקים להנחות על רווחה ומוצרי יסוד, למה צריך שחברה מסחרית תספק להם אותן, ולא בעצם המשרד לאזרחים ותיקים? לאה נס מסבירה: "יש פה יוזמה עסקית, שבאה להוסיף על פעילות המשרד"

מה מבקש אזרח ותיק? שיהיה לו מספיק כסף לחימום, מזון ולנוחות אחראי היציאה לגמלאות. את כל אלה אמורה לספק לו הפנסיה שלו, והמדינה שלו, לה הוא נתן את מיטב שנותיו בעבודה, בשירות צבאי ובמסים. במשרד לאזרחים ותיקים החליטו שחברה מסחרית תוכל לסייע לו לחיות יותר טוב, בעידוד המדינה.

 

 

המשרד יצא במכרז להפעלת מועדון צרכנות לאוכלוסייה הוותיקה, 10% מאוכלוסיית מדינת ישראל, שאמור להתחיל לפעול ברבעון הרביעי של 2012. המועדון אמור לספק הנחות של 15% ומעלה ברכישת מוצרים שונים, כמו ביגוד, מוצרי פארם, תרבות, פנאי והשכלה. לפי סגנית השר במשרד לאזרחים ותיקים ד"ר לאה נס, המועדון יציע הנחות גם על רווחה ומוצרי יסוד, "כדי להקל גם כולל מוצרי יסוד בכדי להקל גם על השכבות החלשות באוכלוסיה".

 

ההטבות, כך לפי המכרז, יינתנו ברכישה מאובטחת באתר מכירות אינטרנטי ולחסרי כרטיס אשראי באמצעות בנק הדואר או הטלפון.

 

"אנחנו מנצלים כוח צרכני גדול"

הנחות הן דבר משמח, ונראה כי מדובר ביוזמה מלאת כוונות טובות, אבל במקום מועדון לקוחות במתכונת מסחרית, למה שלא תגדיל המדינה את קצבאות הזקנה או שתסבסד מוצרי יסוד לבני הדור השלישי? למה המדינה מעדיפה לתמרץ חברה מסחרית להרוויח כסף ממתן הטבות, במקום לדאוג בעצמה לאזרחיה המבוגרים? האם זו לא עוד הפרטנה? סגנית השר נס לא מסכימה עם ההנחה הזאת:

 

"זה לא בא אחד על חשבון השני", אמרה ל-ynet. "המדינה נותנת קצבאות והשלמת הכנסה ואפשר לתת יותר. זו יוזמה נוספת שיכולה להיטיב עם האזרחים הוותיקים ולא באה על חשבון אף אחד אחר.

 

"הייתי מאוד שמחה שהקצבאות יגדלו, אך בינתיים, אנו פשוט מצלים פה כוח צרכני גדול מאוד, במטרה לייצר הטבות לאזרחים הוותיקים באופן שבו גם המפעיל ירוויח. זה לא בא על חשבון האזרחים".

 

המדינה אמורה לסייע לאזרחים ותיקים. לא גוף פרטי.

 

"המשרד שלנו פועל למען אזרחים ותיקים כדי לשפר את איכות החיים שלהם. אנחנו שולחים לכל אזרח ותיק: נשים מגיל 62 וגברים מגיל 67 כרטיס 'אזרח ותיק', שמקנה הנחות לפי החוק בארנונה, תחבורה ציבורית, מופעים והחל מהשבוע - גם הנחה בקולנוע. מטרתנו במועדון היא להגדיל את ההטבות ולהרחיבן.

 

"המטרה היא שהמפעיל ייצר הסכמים עם ספקים, גם ספקים מקומיים, שייתנו הנחות למוצרי יסוד, כמו מזון וביגוד לטובת האזרחים הוותיקים. מההנחות האלה גם ייהנו מאזרחים וותיקים עם הכנסה נמוכה וגם מאזרחים ותיקים בעלי אמצעים וכוח קנייה גדול. זו אוכלוסיה שכוחה הצרכני המשמעותי לא מנוצל".

 

"נדאג שיוענקו שירותים ומוצרים גם לשכבות החלשות"

הפנייה לשתי אוכלוסיות אלו – בעלי הכנסה נמוכה ובעלי אמצעים – עשויה להיות בעייתית שכן הן שתי אוכלוסיות בעלות צרכים שונים בתכלית, שכל המשותף להן זה הגיל. יתכן מאוד שהמועדון הזה יספק הטבות שיזלגו לתחום "החיים הטובים" כפי שקורה לעיתים קרובות במועדונים, משום שאין היום מועדונים שנותנים הנחות על מוצרי יסוד למעט מועדוני לקוחות ברשתות מזון. נס לא מסכימה.

 

"למפעיל אין זכויות במועדון, הוא רק מפעיל, האחריות היא עלינו", היא מסבירה. "ואנחנו ננתב את המועדון להענקת מגוון שירותים ומוצרים שיינתנו גם לשכבות החלשות, ויכללו מוצרי יסוד כמו מזון וביגוד".

 

למה לתת לחברה פרטית לסבסד הנחות לקשישים, שמגיעות להן במילא מהמדינה?

 

"יש פה משהו עסקי וכלכלי. זה שהחברה תרוויח, לא אומר שהוותיקים לא ירוויחו. זה בא להוסיף לא להוריד. המשרד שלנו דואג למגוון פעילויות למען האוכלוסייה הוותיקה. הנה למשל, לאחרונה הקמנו מנהלת התנדבות, שתעניק תעסוקה לאזרחים אחרי גיל פנסיה. ככל שיהיו עסוקים ופעילים יותר, כך הם יהיו בריאים יותר וזה מוכח מדעית. אנשים היום חיים קרוב ל-30 שנה אחרי גיל הפרישה".

 

"הלוואי שמועדון כזה היה קם באמצעות כוחות השוק"

כיום יש כמה מועדוני לקוחות שמעניקים הנחות לאזרחים ותיקים כמו חבר, והוט, אולם אין גוף שמאגד את כולם. במכרז נכתב, בין היתר, כי מפעיל המועדון יהיה כל גוף שעד היום הפעיל לפחות שני מועדוני לקוחות עם למעלה מעשרת אלפים חברים, שהיו פעילים במשך שנתיים רצופות לפחות, מינואר 2005 ועד 2012.

 

למציע אמור להיות מחזור מכירות שנתי הנובע ממכירות בתחום מועדוני צרכנות ולקוחות בלבד, בהיקף של 20 מיליון שקל לפחות. ב-23 בפברואר, ב-12:00 יתקיים כנס מציעים במשרד לאזרחים ותיקים, ברחוב עם ועולמו 3, בית יעד, גבעת שאול, ירושלים. הצעות למכרז יש להגיש, בעברית, לא יאוחר מ-18 במרס ב-12:00 לתיבת המכרזים שבכניסה למשרד לאזרחים ותיקים.

 

"למכרז יפנו גופים שיודעים להפעיל מועדוני לקוחות כמו למשל, מי שמפעיל את מועדון 'חבר'", רומזת נס. "וזה ישתלם להם, משום שמדובר במועדון בן 750 אלף לקוחות שגדל ב-50 אלף איש כל שנה. הלוואי שמועדון כזה היה קם באמצעות כוחות השוק, אך זה לא קרה, לכן הוא יקום בעזרתנו".

 

האם כניסה למועדון תעלה דמי חבר?

 

"לא, האזרח הוותיק מעצם גילו יהיה זכאי להיות חבר מועדון ולא יצטרך לשלם דבר. המפעיל ירוויח באמצעות קבלת אחוז מהמכירה, הוא לא ירוויח על חשבון האזרחים".

 

אתם תספקו לו את מאגר הלקוחות?

 

"נמצא דרך שכל אזרח ותיק יהיה חבר מועדון בלי שפרטיותו תיפגע".

פורסם לראשונה 08/02/2012 20:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
רוצים פנסיה + הנחות?
צילום: ירון ברנר
סגנית השר ד"ר לאה נס. "המפעיל לא ירוויח על חשבון האזרחים"
צילום: באדיבות המשרד לאזרחים ותיקים
מומלצים