שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    7 דרכים לעיכוב ספיגת הסוכרים בגוף כשאוכלים
    אגוזים לפני שמתחילים לאכול, סלט ממש בהתחלה ואם דברי מתיקה - לקינוח בלבד. 7 שיטות שיעכבו ספיגת סוכרים בגופנו

    אכילת מזונות עתירי פחמימות, ובמיוחד סוכר פשוט, גורמת לעלייה חדה של הגלוקוז (סוכר) בדם, הגוררת הפרשת הורמון האינסולין, שתפקידו להכניס את הגלוקוז לתאים. אכילת יתר של פחמימות בתדירות גבוהה מביאה להפרשה יתירה של אינסולין, אשר עם הזמן גורמת לכך שתאי השריר יאבדו את רגישותם להורמון, תיווצר תנגודת לאינסולין ותתפתח מחלת הסוכרת, אשר מהווה את אחד מגורמי הסיכון למחלות לב וכלי הדם.

     

    עוד על דיאטה:

    5 תירוצים שהורסים לכם את הדיאטה - ופתרונות

    הטרנד החדש בחו"ל: דיאטת האדם הקדמון

    מחקר ישראלי: עוגה לארוחת בוקר מסייעת לדיאטה

     

    כיצד נמתן את העליות החדות של הסוכר בדם מבלי להידרש להימנע מאכילת מזונות עתירי פחמימות? על ידי שימוש ברכיבים טבעיים במזון המעכבים את עיכול הפחמימות וכניסתם לזרם הדם.

     

    1. אכלו חטיף עתיר שומן לפני הארוחה

    כמו אגוזים, 10 עד 30 דקות לפני הארוחה. הסיבה: כך תישארו שבעים למשך זמן ארוך יותר. בקיבה יש שסתום המווסת את התרוקנות הקיבה ומעבר המזון למעי. שומן מגביל את השסתום ומֵאֵט על ידי כך את עיכול המזון.

     

    2. התחילו את הארוחה בסלט

    הסיבה: בירקות ופירות מצויים סיבים מסיסים המתנפחים ולוכדים את מולקולות הגלוקוז ועל ידי כך מֵאֵטים את ספיגתו ואת העליה החדה ברמתו בדם.

     

    3. שימו חומץ בסלט

    הכניסו לסלט מעט חומץ מכל סוג שהוא. הסיבה: חומץ מנטרל את פעילות העמילזות המפרקות את העמילן לסוכר פשוט. כמו כן, הוא מגביר את רגישות התאים לאיסולין.

     

    4. הוסיפו לארוחה מזונות עתירי חלבון

    הַכְלילו מזונות עתירי חלבון בארוחה (שלבו, למשל, בשר עם ספגטי). הסיבה: כך תפרישו פחות אינסולין. חלבון מזרז הפרשה מהירה של אינסולין, דבר המונע עלייה חדה של גלוקוז בדם ומביא לירידה בסך האינסולין המופרש בארוחה.

     

    סלט. בתחילת הארוחה ועם מעט חומץ (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    סלט. בתחילת הארוחה ועם מעט חומץ(צילום: shutterstock)

     

    5. אכלו ירקות מבושלים קלות

    הסיבה: תעכלו אותם לאט יותר. ירקות מכילים סיבים, המתפרקים בבישול ארוך ואינם יכולים ללכוד את הסוכרים. כמו

    כן, ירקות המבושלים קלות מתעכלים לאט יותר, כך שתרגישו שבעים לזמן ממושך יותר. טיפ נוסף: ירקות צלויים, כמו כרובית, יכולים להוות תחליף לעמילנים (כמו תפוחי אדמה, אורז, פסטה).

     

    6. שתו משקה אלכוהולי עם הארוחה

    כגון יין או בירה. הסיבה: הכבד ייצר פחות גלוקוז. אלכוהול מעכב באופן זמני ייצור גלוקוז בכבד מחלבון ושומן. מנת אלכוהול מורידה את עומס הסוכר בדם הנוצר על ידי מנת עמילן בכ-25% בממוצע. אזהרה: אל תפריזו בשתיית אלכוהול, שכן הוא מכיל קלוריות וגם מעכב הרגשת מלאות, כך שאתם עלולים לאכול יתר על המידה.

     

    7. אכלו דברי מתיקה לקינוח בלבד

    הסיבה: אם תאכלו אותם על קיבה ריקה, תגרמו לעלייה חדה של הסוכר בדם, כי לא יהיה בה שום דבר כדי למנוע זאת, לא שומנים, לא סיבים, לא חלבון ולא חומץ.

     

    הכותבת, ד"ר פליציה שטרן, מנהלת תחום תזונה נבונה, האגודה לבריאות הציבור





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים