שתף קטע נבחר

חברות פרסום: תנובה רומניה חייבת לנו 4 מיליון ש'

השלוחות של סאצ'י אנד סאצ'י וזניט מדיה ברומניה הגישו כתב תביעה לביהמ"ש המחוזי בת"א על סך 3,964,211 ש' בטענה שתנובה השתמשה בשירותיהן אך לא שילמה עבורם. תנובה בתגובה: "אין לתביעה ולטענות הכלולות בה כל שחר או בסיס"

תביעה על סך 3,964,211 שקל הוגשה היום (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב על-ידי השלוחות הרומניותשל משרד המדיה זניט Zenith Media Communication  ומשרד הפרסום  סאצ'י אנד סאצ'י (Saatachi & saatachi)

 

השנה הקשה של תנובה: 

 

לפי כתב התביעה - תנובה וחברות הבת שלה ברומניה, נהנו משירותי הפרסום והמדיה של שתי החברות, מבלי ששילמו תמורה עבורם ולמרות שידעו לכאורה שלא יוכלו לעמוד בתשלומים. החברות אף מאיימות להריץ בעוד כשבועיים בקמפיין פרסומי בינלאומי נגד תנובה באינטרנט. לא ברור עד כמה מהלך כזה יעמוד לטובת החברות בבית-המשפט ואם יעמוד בגדרי חוק לשון הרע.

 

בכתב התביעה, שהוגש באמצעות משרד עורכי-הדין גד מינא ושות' נטען כי לתנובה חובות ברומניה בסך כ-14 מיליון אירו. תנובה חבה כספים בין היתר, לספקים, עובדים, רפתנים, בנקים ותחנות טלוויזיה, כולל חוב לתובעות בסך 819,899 אירו לתובעות - 725,973 לזניט ו-93,926 אירו לסאצ'י אנד סאצ'י. התובעות דורשות את הסכומים הללו בתוספת הפרשי הצמדה וריבית.

 

"הסתירה את מצבה הפיננסי"

לטענת החברות, כשתנובה חיסלה את עסקיה ברומניה במפתיע, היא הודיעה להן שלא תוכל לשלם להן על עבודתן, זאת למרות שבסמוך לקריסת תנובה רומניה, תנובה הודיעה להן כי תרכוש מפעל גבינות בצפון המדינה.  לטענתן, תנובה הציגה לכאורה מצג שווא של המשך פעילות ברומניה וכן הסתירה את מצבה הפיננסי. "בכך נהגה בתום לב קיצוני ואף הפרה חובותיבה כנושאת משרה בפועל בתנובה רומניה".

 

תנובה החלה לפעול ברומניה ב-2004, שם הפעילה רפת, מחלבה ומרכז מזון. פעילותה נעשתה באמצעות חברת בת - תאגיד רומני, אולם לטענת התובעות, לא היתה הפרדה מלאה בין התאגידים: "תנובה רומניה שימשה כשלוח של תנובה, תנובה אינטרנשיונל ותנובה רומניה ישראל", נטען בכתב התביעה. עוד נכתב: "התאגיד נמצא בשליטתה, בבעלותה ובניהולה המלא".

 

ב-2010 התקשרה תנובה  עם החברות הבינלאומיות סאצ'י אנד סאצ'י רומניה וזניט מדיה (שנמצאות שתיהן בבעלות חברת האחזקות האמריקנית Centrade USA). ב-2011 החליטה לסגור באופן מיידי את פעילותה ברומניה. לפי כתב התביעה, "בכל התקופה שקדמה לסגירה, המשיכה לצרוך שירותים מהתובעת למרות שידעה שלא תשלם להן". 

 

כיום התאגיד הרומני של תנובה נמצא בהליכי פירוק. התובעות הגישו תביעות חוב שאושרו במסגרת הליך הפירוק אך סיכויין של אלו להתקבל קלוש, שכן הן לא בראש רשימת הנושים ואינן מהוות נושים מובטחים.  

  

תנובה נשלטת על ידי קרן אייפקס (56%), מבטח שמיר אחזקות בע"מ (כ-20.67%) ותאגיד המאגד מושבים וקיבוצים המחזיק בכ-23.3%. שוויה מוערך בכ-8.7 מיליארד שקל. בתחילת 2012, חילקה תנובה דיבידנד ב-280 מיליון שקל.  

 

מתנובה נמסר בתגובה: "התביעה לא הומצאה כדין לתנובה. יחד עם זאת, על בסיס פניות קודמות של התובעים לתנובה, אין לתביעה ולטענות הכלולות בה כל שחר או בסיס. החברות החייבות לכאורה,TRD ו-TRM, נמצאות בפירוק מכוח החלטות בית משפט ברומניה והחברות הללו מנוהלות על ידי מפרק שמונה על ידי בית המשפט הרומני.

  

"קשה להשתחרר מהרושם שהתביעה מוגשת בישראל רק במטרה להפעיל לחץ על תנובה לשלם סכומים שהיא אינה חייבת בהן. תנובה תגיב לטענות בבית-המשפט ולא תיגרר לחלופי השמצות בתקשורת".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תנובה. החלה לפעול ברומניה ב-2004
מומלצים