שתף קטע נבחר
 
צילום: יעל גרטי

אהרוני אקספרס: מתכונים בצ'יק צ'ק

פסטה עם טונה, קישואים ממולאים, חצילים שרופים עם טוויסט אתיופי וחטיפי שוקולד ופצפוצים מנצחים. ישראל אהרוני מפגיז במתכונים קלילים ומוצלחים בספרו החדש: "ישראל אהרוני מבשל 1,2,3,4". טעימה קטנה מהספר - לפניכם

סלט חצילים שרופים עם טחינה אתיופית

בשנים האחרונות הופיעה בשוק טחינה אתיופית עשויה משומשום אורגני מלא. היא לא דומה לשום דבר שאתם מכירים תחת השם “טחינה״. נסו אותה!

 

עוד בערוץ האוכל:

ספר הקסמים: ספרי בישול מנצחים

גורסים כל הדרך לחופה: כל שירותי קייטרינג המיוחדים

מעשנים ביחד: המדריך למעשן הביתי המתחיל

 

המרכיבים ל-8-6מנות:

3 חצילים טריים ומוצקים (רצוי מזן בָּלָדִי)

1/2 כוס טחינה גולמית (נסו טחינה אתיופית)

3 שיני שום, כתושות

2 גביעי יוגורט צאן מלח גס ופלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף, פרוס דק

3 בצלים ירוקים, קצוצים דק

מעט שמן זית

 

טוויסט בעלילה. חצילים בטחינה אתיופית (צילום: נלי שפר) (צילום: נלי שפר)
טוויסט בעלילה. חצילים בטחינה אתיופית(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:

  1. שורפים את החצילים על הכיריים סביב סביב עד שהם מפויחים ורכים, 20-15 דקות. מעבירים למסננת רחבה כדי שיתקררו ויגירו כמה שיותר נוזלים.
  2. בזמן הזה שמים בקערה גדולה את הטחינה, השום, היוגורט, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. קולפים את החצילים וקוצצים אותם גס. מעבירים לקערת הרוטב ומערבבים.
  3. מפזרים מלמעלה את הפלפל החריף והבצל הירוק, מטפטפים מעט שמן זית משובח ומגישים.

 

קישואים ממולאים בבשר ברוטב לימון ומרווה

שימו לב שהנוזלים בסיר יגיעו עד שלושה רבעים מגובה הקישואים ושיבעבעו בעדינות כל זמן הבישול. אל תשכחו להפוך את הקישואים פעם אחת בזמן הבישול. זה מה שיניב קישואים רכים אך מוצקים, בזיגוג לימוני עדין ונפלא.

 

המרכיבים ל-24 קישואים קטנים וטריים:

 

למילוי:

300 גרם בשר טחון

1 בצל, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק

1/2 כוס שמיר קצוץ

2 כפות נענע קצוצה

1/2 כוס אורז, מושרה במים לחצי שעה לפחות

מלח ופלפל גרוס

 

לרוטב:

4 כוסות מים או מרק עוף צח

1/3 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

3 כפות שמן זית

5 עלי מרווה שלמים

מלח ופלפל גרוס

 

מי יכול להתנגד לממולאים? בטח שלא אנחנו. קישואים ממולאים (צילום: נלי שפר) (צילום: נלי שפר)
מי יכול להתנגד לממולאים? בטח שלא אנחנו. קישואים ממולאים(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:
  1. מסירים קצוות מצדם הרחב של הקישואים. מרוקנים את הקישואים בעזרת קישואן, ומשאירים מעטפת בעובי כ1/2 ס״מ.
  2. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל, השום, הפלפל החריף, השמיר והנענע. מסננים את האורז ומוסיפים לתערובת. מתבלים במלח ופלפל.
  3. ממלאים את הקישואים בתערובת בלי לדחוס את המילוי, כדי לאפשר לאורז לתפוח (בשיטה המקובלת, בעזרת האצבעות, ואפשר לנסות גם בעזרת שק זילוף).
  4. שמים את חומרי הרוטב בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה. מניחים בסיר את הקישואים (הנוזלים אומרים להגיע עד שלושה רבעים מגובה הקישואים), מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, על סף רתיחה. הופכים את הקישואים פעם אחת במהלך הבישול.

 

פסטה עם טונה

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פפרדלה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות

1 כף עלי אורגנו

1 פלפל אדום חריף, פרוס

1 בצל סגול, חתוך לקוביות

2 קופסאות טונה בשמן זית

3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי

מלח ופלפל גרוס

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

כמה פשוט, ככה טעים. פסטה עם טונה (צילום: נלי שפר) (צילום: נלי שפר)
כמה פשוט, ככה טעים. פסטה עם טונה(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את השום, האורגנו הפלפל החריף והבצל ומטגנים כ־3 דקות.
  3. מסננים את הטונה מהשמן ומוסיפים אותה למחבת. מערבבים, מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים דקה.
  4. מסננים את הפסטה היטב ומוסיפים אותה למחבת. מערבבים, מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים שוב ומגישים.

 

חטיפי שוקולד ופצפוצי אורז

 

המרכיבים לכ־16 חטיפים:

300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

100 גרם חמאה

3 כפות דבש

150 גרם פצפוצי אורז

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

2 כפות ברנדי

 

פצפון ושוקולדי. חטיף פצפוצי אורז ושוקולד (צילום: נלי שפר) (צילום: נלי שפר)
פצפון ושוקולדי. חטיף פצפוצי אורז ושוקולד(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:
  1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל סיר מים מבעבעים, או במיקרוגל, ומערבבים לבלילה אחידה.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. מתקבלת עיסה קשה ודי יבשה.
  3. משטחים את העיסה לגובה אחיד בתבנית משומנת בגודל כ־28X20 ס״מ, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות.
  4. הופכים את התבנית על קרש חיתוך. חותכים את הטבלה הקשה למלבנים בסכין חדה, או שוברים לפיסות באופן חופשי. שומרים בצנצנת אטומה.

 

המתכונים לקוחים מתוך "אהרוני מבשל 1,2,3,4". הוצאת כנרת זמורה ביתן. 228 עמודים, 128 שקלים

 

לכל כתבות ספרי הבישול בערוץ האוכל

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נלי שפר
טונה בסטייל. פסטה עם טונה
צילום: נלי שפר
עטיפת הספר
כריכת הספר אהרוני מבשל 1,2,3,4
עטיפת הספר
מומלצים