שתף קטע נבחר

מאה רבנים נגד הרפורמים: להתפלל כמו במלחמה

רבנים רבים הגיעו ל"כנס חירום" שיזם הרב הראשי שלמה עמאר, בעקבות הכרת במדינה ברבנים הלא-אורתודוכסים. "זו קריעת העם לשניים ואין לכך תרופה", טען הרב עמאר, שהזהיר ממצב שבו ינוהלו בארץ פנקסי יוחסין כדי לוודא מיהו יהודי

יותר ממאה רבנים הגיעו בצהריים (יום ג') ל"כנס חירום" בשנערך במשרדי הרבנות הראשית בירושלים, כתגובה להחלטת המדינה להכיר במנהיגי קהילות לא-אורתודוכסיות כרבנים - ואף להעביר להם תקציבים. את הישיבה יזם הרב הראשי הספרדי שלמה עמאר, שקיבל גם את תמיכתו של "פוסק הדור" הספרדי הרב עובדיה יוסף.

  

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

מלבד הרבנים הראשיים שלמה עמאר ויונה מצגר, השתתפו בכנס גם רבנים בכירים מהציונות הדתית - בהם הרב דב ליאור מקריית ארבע ורב העיר רמת גן ונשיא צהר יעקב אריאל, וכן שורה של פוליטיקאים - בהם השרים יעקב מרגי ואריאל אטיאס, וחברי הכנסת אורי אריאל ומיכאל בן ארי, שבהשתתפותם קוראים תיגר על החלטת הממשלה שקיבלה תוקף בבג"ץ.

 

"הם נלחמים בכל דבר שבקדושה, הם מבקשים לעקור את היהדות", טען הרב עמאר כנגד הרפורמים והקונסרבטיבים, "זהו זיוף גדול וחובתנו להילחם בדבר הזה. זו קריעת העם לשניים ואין לכך תרופה. צריך להתפלל על זה כמו בזמן מלחמה שנורים עלינו טילים". הרב הראשי הזהיר מפני הנורא מכל מבחינתו - מצב שבו לא תהיה ברירה אלא לנהל פנקסי יוחסין כדי לדעת מיהו יהודי. הוא קרא לראש הממשלה לעשות כל שביכולתו כדי למנוע את ההכרה בזרמים הלא-אורתודוכסיים.

 

הרב מצגר טען בכנס כי רק עשרה אחוזים מבני הדור השלישי לרפורמים נשארים יהודים - מה שמגלה כי דרכם אינה מוכיחה את עצמה. "3,500 שנה הדרך שלנו ניצחה", אמר, והסביר כי המאבק בהחלטת הממשלה הוא "זעקה מעומק לבנו על עתיד האומה היהודית".

 

על-אף נוכחותו של נשיא צהר, רבה של רחובות, שמחה הכהן קוק, קשר בין ההחלטה להכיר ברבנים הרפורמים לבין התקנות החדשות של הרבנות עצמה, המאפשרות לרבני צהר לערוך חופות. הרב קוק טען כי מדובר בשני מהלכים שמחלישים את הרבנות, ואף ניצל את ההזדמנות לתקוף את הגיור בצבא.

 

הקונסרבטיבים: לא נשתוק על ביזוי רבנים ורבות

מחוץ לבית הרבנות הפגינו עשרות רפורמים וקונסרבטיבים נגד הכינוס, שלדבריהם כל מטרתו היא "לנסות ולהפר החלטת בג"ץ ואת הרצון של עשרות אלפים בשירותי דת שיוענקו על-ידי רבנים ורבות שאינם אורתודוכסים". המוחים התפללו מנחה וקיימו משמרת מחאה שכוללת לימוד תורה. לטענתם, שני רבנים ממתוכם הצליחו להסתנן לכנס כדי לוודא שלא נשמעים בו דברי הסתה נגדם. 

 

עם סיום משמרת המחאה אמר מנכ"ל התנועה הרפורמית, הרב גלעד קריב: "השנאה וההסתה שהופגנו היום בכינוס הרבנות הראשית לא יבלמו את הצמיחה של היהדות הרפורמית והקונסרבטיבית בישראל. נהפוך הוא – כל כינוס מעין זה מזכיר לציבור הישראלי את ההקצנה וההתחרדות של הממסד הרבני ואת הצורך ביהדות ישראלית מסבירת פנים וישרת דרך. ימשיכו הרב עמאר וחבריו במסע ההסתה, ואנו נמשיך לבנות קהילות, להקים מוסדות חינוך, לגייר את העולים מחבר המדינות ולפעול למען צדק חברתי וסובלנות".

 

נשיא כנסת הרבנים של התנועה המסורתית, הרב מאוריסיו בלטר: "התבטאויותיו הקשות והפוגעות של הרב עמאר גובלות בהסתה כנגד רבנים רפורמים וקונסרבטיבים, והכנס חסר התקדים הוא נגד פסיקת בית המשפט העליון. לא נשתוק עוד על ביזוי רבנים ורבות בישראל. בתוך האולם עוסקים בשנאת חינם, ואנו עומדים ומזכירים שהתורה ציוותה 'ואהבת לרעך כמוך'". 

 

"רשעים, משנאי ה'"

לקראת הישיבה היום שיגר הרב עמאר מכתב לכל רבני ישראל, בקריאה להצטרף למאבק. תחת הכותרת "לא עת לחשות" התבטא הרב הראשי בחריפות רבה כלפי הרפורמים והקונסרבטיבים וכתב כי יש להתפלל כדי "לעצור המשחיתים והמחבלים בכרם ה' צבאות". הוא כינה את אנשי הזרמים הלא-אורתודוכסיים "משנאי ה'" ו"רשעים".

 

בתגובה למכתבו של הרב עמאר, הוגשה נגדו תלונה למשטרה על-ידי נשיא כנסת הרבנים של התנועה המסורתית בישראל, מאוריסיו בלטר, והרב הקונסרבטיבי אבינועם שרון, החבר בה. לטענתם, באיגרת שהוציא ואשר כוונה נגדם, יש כדי "לעורר מדנים ואיבה בין חלקים שונים של האוכלוסין" - מה שלטענתם

מוגדר בחוק העונשין כהמרדה. עוד הוסיפו כי השתלחותו בהם מהווה לשון הרע והוצאת דיבה.

 

"הזדעזעתי מהצורה בה פוגעים בכבודי, משפילים אותי בעיניי הבריות והופכים אותי מטרה לשנאה ולבוז", סיפר שרון, שקיבל בעצמו את המכתב נגדו כמי שמנוי על הודעות הרבנות. "הרב עמאר מתאר שם איך אני וחבריי רומסים את התורה, עוקרים את היהדות, הורסים את הדת, משחיתים, מחבלים ומביאים חורבן על עם ישראל – הכל מתוך כוונה לפגוע בקדושת התורה". 

 

המאבק הנוכחי נגד הרפורמים והקונסרבטיבים החל בסוף החודש, לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הודיע שהמדינה תסכים להגדיר מנהיגי קהילות רפורמיות כ"רב של קהילה לא-אורתודכסית" - מהלך שסלל את הדרך לתקצובם, בדומה למימון רבנים המכהנים מטעם הרבנות הראשית. ההחלטה עוררה זעם בציבור האורתודכסי, ורבנים בכירים טענו כי "אי-אפשר לקרוא 'רב' לחיקוי וזיוף". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרב שלמה עמאר
צילום: יששכר רואס
הרבה מירי גולד
מומלצים