שתף קטע נבחר

שגריר גרמניה: נקדם חקיקה שתאשר ברית מילה

בדיון בכנסת אמר שגריר גרמניה כי נוכח פסיקת בית המשפט בקלן, לפיה מילה לא-רפואית היא "התערבות חמורה בשלמות הגוף", ממשלתו מקדמת חקיקה שתאשר את טקס המסורתי. ח"כ דנון: "אין לאפשר הגבלה של היהדות, בטח לא בגרמניה"

הגדרת ברית המילה כפשע פילגה את קליפורניה, הסעירה את גרמניה, והגיעה בצהריים (יום ב') לכנסת. ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, קיימה דיון בנושא פסיקת בית המשפט בגרמניה שקבע כי מילה לא-רפואית היא "התערבות חמורה ובלתי הפיכה בשלמות הגוף האנושי". שגריר המדינה האירופית הצהיר בדיון: "נתחיל בהליכי חקיקה כדי לפתור את הנושא".

 

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

את הדיון בוועדת הקליטה יזם יושב ראשה, ח"כ דני דנון, שאמר לשגריר הגרמני אנדריאס מיכאליס כי "אסור לאפשר הגבלה של היהדות בעולם - ובטח שלא בגרמניה. ברית מילה היא אחד מעמודי התווך של היהדות, והפעם האחרונה שהיא הוגבלה הייתה גרמניה בשעתה האפלה ביותר". 

 

השגריר מיכאליס וח"כ דנון בדיון ()
השגריר מיכאליס וח"כ דנון בדיון

 

דנון, שהגדיר את הפסיקה הגרמנית "תקדים מסוכן שחייב להשתנות", הוסיף כי לישראל יש

מחויבות כלפי העם היהודי בתפוצות: "מדינה שתנסה להגביל את מהות היהדות על-ידי גזירות נוסח אירופה של שנות ה-30, תספוג התנגדות נחרצת מצדה של ישראל".

 

השגריר מיכאליס אמר כי אין ספק שפסיקה בנושא איסור ברית מילה היא עניין רגיש - ובוודאי בארצו. לדבריו,

בארצו ישנן כבר מפלגות שפועלות לחקיקה אל מול פסיקת בית המשפט - וציין כי גם ממשלתו פועלת בעניין.

 

"החיים היהודיים בגרמניה לאחר אירועי העבר הנוראיים, נמצאים במקום אחר", הבהיר. "הקהילות היהודיות רק  גדלות וצומחות". 

 

מבטלים בריתות

הדיון בכנסת התקיים שבועיים לאחר פסיקת בית המשפט במחוז קלן שבגרמניה, שדן בסוגיה לאחר שרופא מוסלמי מל ילד בן ארבע שהוריו נאלצו לפנותו למיון יומיים לאחר מכן, בשל דימום. משרד התובע עתר נגד הרופא, אך הוא נמצא זכאי. התובע ערער על ההחלטה, והדבר הוביל לפסיקה האחרונה. ככל הנראה, אין זה הסוף - והתיק צפוי להגיע לבית המשפט החוקתי הפדרלי. 

 

בינתיים, נראה שלפסיקה יש השלכות משמעותיות. ימים ספורים לאחר החלטת השופט, הודיע בית החולים היהודי בברלין, כי השעה ביצוע בריתות. "אנחנו מפסיקים עד שהסוגיה תתבהר", הודיע בית החולים, שמבצע כ-300 ניתוחי מילה בשנה - כ-100 בריתות מסיבות דתיות, והאחרות מסיבות רפואיות. דובר המוסד הרפואי אמר כי שני ניתוחים מתוכננים כבר בוטלו: "המנתח יצר קשר עם המשפחות והסביר להן מדוע לא יוכל לבצע את הברית".  

 

הקהילה היהודית והקהילה המוסלמית בגרמניה זעמו על החלטת בית המשפט, ולביקורת הצטרפה גם הכנסייה הקתולית והפרוטסנטית ומפלגת הירוקים. איגוד הארגונים היהודיים באירופה (EJA) ומרכז רבני אירופה אמרו ל-ynet בתגובה כי "מדובר בהתקפה ברוטלית על חופש הדת". הרב אריה גולדברג, סמנכ"ל מרכז רבני אירופה, כתב בהצהרה כי ההחלטה "פוגעת בזכות היסוד לפולחן בחוקת גרמניה. הפסיקה משוללת כל יסוד רפואי ובוודאי שהיא מנוגדת לחוקי הדת היהודית ולאיסלאם כאחד".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברית מילה. ילד אסור, ילד מותר
צילום: AP
מומלצים