שתף קטע נבחר

ברלין באופניים: לראות את כל העיר ביום אחד

לטייל בברלין אפשר במגוון דרכים, אבל הדרך האולטימטיבית היא באופניים. כאלף ק"מ של מסלולים מחכים לכם באחת הערים הכי ידידותיות לתיירי הגלגלים, אז הנה המסלול שלנו בבירת גרמניה

בכל פעם שאני מגיע לברלין, אני רוכש כרטיס ל-U-Bahn (הרכבת התחתית) ושואל את עצמי: למה לרדת אל מתחת לאדמה, אם אפשר לטייל בעיר דווקא מעל האדמה: ברגל, אבל בעיקר באופניים.

 

 

וזה בדיוק מה שאני ועוד חבר עשינו לאחרונה - פשוט שכרנו אופניים וחרשנו את כל ברלין - הדרך הכי מהירה והכי ירוקה לראות את בירת גרמניה.

 

כן, ברלין היא אחת הערים הידידותיות ביותר לרוכבי אופניים ובהיותה גם עיר שטוחה, הדיווש בה נוח לכל הגילאים ומתאים מאוד לטיולי משפחות.

 

זאת, כמובן, בתנאי שאתם שומרים על כללי הבטיחות, נוהגים על פי כל ההוראות ולא נותנים לאטרקציות השונות להסיט את מבטכם מהדרך שבה אתם רוכבים.

 

בכל העיר תוכלו לשכור זוג. אופניים מועמסים בדרכם לתחנה (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
בכל העיר תוכלו לשכור זוג. אופניים מועמסים בדרכם לתחנה(צילום: זיו ריינשטיין)

 

1,000 ק"מ של מסלולי אופניים

כאלף קילומטרים של מסלולי אופניים יש ברחבי בירתה של גרמניה. חלקם מסלולים שמסומנים במיוחד לרוכבי אופניים וחלק אחר הוא בעצם המסלול הימני ביותר בכביש - גם אם הוא לא מסומן כמסלול אופניים.

 

עם זאת, כשאתם רוכבים במסלול זה, כדאי לזכור כלל ברזל חשוב ביותר: סעו במרכז המסלול ולא בצידו הימני, כי כשאתם נמצאים במרכז המסלול, גם רכבים עוקפים רואים אתכם, ולכן אף אחד לא יצמיד אתכם למדרכה, או יעיף אתכם מהמסלול (כפי שקורה במדינות אחרות שאנחנו מכירים...).

 

"ככלל", אומר כריסטיאן טנצלר, מלשכת התיירות של ברלין, "הנהגים בעיר נוהגים בסבלנות רבה כלפי רוכבי האופניים, ולכן הרוכבים יכולים לחוש בטחון, גם כשהם רוכבים בכביש במסלול שאינו ייעודי לאופניים, אלא חלק ממסלול הנסיעה של כלי הרכב. כל זאת, כמובן, בתנאי שהרוכבים שומרים על המסלול, מסמנים לפני שהם פונים ולא מתפרעים בכביש".

 

נותנים כבוד לאופניים. פסל סביבתי בפוטסדאמר פלאץ (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
נותנים כבוד לאופניים. פסל סביבתי בפוטסדאמר פלאץ(צילום: זיו ריינשטיין)

 

המסלול האולטימטיבי לגלות את ברלין

מי שאינו מתעצל ויודע להתמצא בכל מקום, יכול לשכור אופניים ולצאת לטיול עצמאי. ניתן להגיע באמצעותם לכל מקום, ומסלול יומי מומלץ של כ-30 ק"מ יביא אתכם לכל האטרקציות בעיר. הנה המסלול האולטימטיבי, העובר בכל המקומות החשוןבים בברלין, שתוכלו לרכוב ביום אחד:

 

התחילו לדווש ממזרח העיר, מאזור אלכסנדרפלאץ (Alexanderplatz) מערבה על רחוב אונטר דן-לינדן המוכר, עד שתגיעו לשער ברנדנבורג (Brandenburg Gate) - הסמל של העיר.

 

משם המשיכו מרחק דקת רכיבה אל הרייכסטאג - בניין הפרלמנט הגרמני, ומשם אל עמוד הניצחון המוזהב של ברלין (הזיגסזוילֶה - Siegessäule), המוכר לאלפי רצי המרתון בעיר.

 

הפארק הגדול, הטיגארטן (Tiergarten), שהוא הפארק העירוני הגדול ביותר בעיר עם הרבה פינות חמדה ומסלולים לרכיבה, ייחכה לכם מיד בסמוך והרכיבה בו תחשוף בפניכם אגמים קטנים, שכיות חמדה לעצירה והרבה ירוק בתוך הכרך הגדול.

 

הנקודה המרכזית שממנה מתחיל כל סיור בברלין. שער ברנדנבורג  (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
הנקודה המרכזית שממנה מתחיל כל סיור בברלין. שער ברנדנבורג (צילום: זיו ריינשטיין)

 

מה עם לעצור לשופינג?

מה"סנטרל פארק" של ברלין תוכלו לרכוב לכמה מקומות, ביניהם הקודאם (Kurfürstendamm) - רחוב הקניות, המסעדות ובתי הקפה הכי נודע בברלין - מצאו לכם איזה בית קפה לנוח ולהשקיף על העוברים והשבים.

 

לאחר מכן דוושו לאזור מנדלסון בארטולדי היפה. שימו לב למטוס הישן והאמיתי שתלוי באוויר על אחד מהבניינים בשכונה. המשיכו מעט צפונה אל פוטסדאמר פלאץ ((Potsdamer Platz) - המרכז העסקי של העיר, ובכך הקפתם את טירגארטן מדרום.

 

לישראלים, ולא רק להם, ממתינה במרחק שתי דקות רכיבה אנדרטת השואה המרהיבה שנחנכה ב-2005 ומכילה 2,700 מבני בטון של מצבות. שימו לב ששוב אתם קרובים לשער ברנדנבורג, לאלו שרוצים לסיים את יום הרכיבה.

 

אל תשכחו לעבור בדרך חזרה בנקודה הכי מפורסמת ברחוב פרידריך שטראסה - צ'ק פוינט צ'רלי (Checkpoint Charlie) - נקודת המעבר הכי מפורסמת בחומת ברלין, שתיפקדה בימי המלחמה הקרה, נמצאת ברחוב פרידריך, שהוא גם רחוב קניות מומלץ.

 

כולם עוצרים כאן להצטלם. דני שדה רוכב בצ'ק פוינט צ'רלי  (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
כולם עוצרים כאן להצטלם. דני שדה רוכב בצ'ק פוינט צ'רלי (צילום: זיו ריינשטיין)

 

ביקור בעבר וההווה היהודי של ברלין

אתרים יהודים נוספים מצפים לכם ברחוב אורניינבורגר שטראסה, שמתחבר בסוף רחוב פרידריך שטראסה מצפון. שם תמצאו את בית הכנסת הגדול של ברלין שנחנך ב-1866, נפגע מהפצצות ב-1943 ושוקם אחרי מלחמת העולם השנייה.

 

בקרו גם בבית הקברות היהודי הישן שברחוב גרוסה המבורגר 26 (Grosse Hamburger Strasse). בבית העלמין, שנהרס על ידי הנאצים, נקבר הפילוסוף היהודי-גרמני הנודע משה מנדלסון, שהשפיע על תקופת ההשכלה במאה ה-18 בגרמניה.

 

ממש בכניסה לבית הקברות, לא תוכלו להתעלם מהפסל המרגש, המתאר את ריכוז יהודי הרובע על ידי הגסטפו, לפני שליחתם אל מחנות המוות.

 

מכאן  המשיכו על אורניינבורגר שטראסה מזרחה ועברו בהאקשה מרקט - אזור בתי קפה וחנויות יפה. לא תוכלו לפספס את מגדל הטלוויזיה הענק - הפרנזהטורם (Fernsehturm), המתנשא ל-368 מטרים.

 

מקום נהדר לעצירה הוא הקתדרלה של ברלין - הברלינר דום (Berliner Dom) שלמרגלותיה מרחב דשא גדול, ולידה מוזיאון האלטס המרהיב.

 

שוב אתם במזרח העיר, אז סיימו את הסיבוב הארוך שעשיתם ברכיבה לאורך שרידי חומת ברלין באיסט סייד גלרי, היכן שכל קטע בחומה מצוייר כקטע אומנות בפני עצמו. גם דגל ישראל, בשילוב דגל גרמניה, מחכה לכם בסוף החומה.

 

רכבו גם מעל מגוון הגשרים בעיר. הברלינר דום מעל נהר השפרה (צילום: דני שדה) (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
רכבו גם מעל מגוון הגשרים בעיר. הברלינר דום מעל נהר השפרה (צילום: דני שדה)

 

לפני שמדוושים

ברחבי העיר פזורות נקודות לשכירת אופניים, כמו ה'תל אופן' של תל אביב, ויש גם לא מעט חנויות שמשכירות

אופניים. בנוסף, בבתי מלון רבים ניתן לשכור אופניים, כולל מפות והדרכה על ידי ה'קונסיירז'' ויש גם חברות לא מעטות שמציעות טיולי אופניים מודרכים בעיר.

 

המחירים? על השכרת אופניים תשלמו בין 12 ל-10 אירו ליום (בחלק מהמקומות ל-24 שעות). ניתן לשכור אופניים גם לשעה במחיר של 4 אירו או ל-4 שעות במחיר של 8 אירו, אך אין ספק שהמחיר היומי הוא המשתלם ביותר. המחיר כולל בדרך כלל גם מנעול, בכדי שלא יגנבו לכם את האופניים בכל נקודה שתעצרו כדי לבקר.

 

למי שכבר חרש את כל העיר, מומלץ לשים פעמיו ואת אופניו לאזור שדה התעופה הישן, "טמפלהוף", שנחשב למסלול כיפי לרוכבי אופניים.

 

דוושו בזהירות, והכי חשוב: אל תשכחו לעצור מדי פעם וגם ליהנות מהעיר. צ'וס. 

 

פרטים נוספים באתרי האופניים הבאים:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זיו ריינשטיין
לא תוכלו לפספס אותו ברכיבה. עמוד הניצחון ברלין
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים