שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: אייל קרן

    הוד, הדר וגם שוקולד: מאפינס תפוז עם שוקו צ'יפס

    רותי קינן לא מתחברת לשיפודים ולנפנופי החג, אז במקום סיחים היא מכינה מדי שנה את הקינוח בפיקניק יום העצמאות. מתכון מעולה וזריז, לתפארת מדינת ישראל: מאפינס מושקעים עם שוקו צ'יפס והפרי הלאומי, תפוזים

    השנה אני לא מתכוונת להציע מתכון עצמאות שצריך לנפנף עליו. מאכלי הבשר הנחרכים על גחלים הם לא בדיוק כוס התה שלי, ובמקומם אני מביאה לכינוסי הפיקניק המסורתיים - ולא דווקא ביום העצמאות - משהו שילווה דווקא את אותה כוס תה או קפה הנמזגים מהתרמוסים שאנחנו מקפידים להצטייד בהם.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    אפשר גם על הכיריים: מכינים סטייקים בבית: מדריך וטיפים

    לורד סנדוויץ': כריכים חמים של שאול בן אדרת

    4 דרכים לשדרג כבד עוף 

     

    אני מסתמכת על מתכון שתמיד עובד, כשלא משנה באיזה אופן תאפו אותו. הבחירה הפרקטית ביותר לארוחות מחוץ לבית היא מאפינס, אבל המתכון ישתלב בהצלחה גם בתבנית אינגליש קייק, עגולה (בתבנית קפיץ), מסולסלת (קוגלהוף או כל תבנית מעוטרת אחרת).

     

    כי חייבים משהו מתוק אחרי המנגל. מאפינס (איור: ליאורה זמלמן) (איור: ליאורה זמלמן)
    כי חייבים משהו מתוק אחרי המנגל. מאפינס(איור: ליאורה זמלמן)

     

    למי שמחפש סמליות, התערובת מכילה כמות נכבדת של הדרים, מסמליה הבולטים של המדינה וענף הייצוא החשוב ביותר שלה בתחילת דרכה. טעמם המודגש וצבעם הזהוב של התפוזים והלימון, המתבטאים בתערובת הבצק, משתלב באופן ממכר עם הכהות המתוקה של השוקולד. התוצאה נחטפת על ידי ילדים וגדולים.

     

    ככל עוגה בחושה, ההכנה היא משחק ילדים: מערבבים לפי הסדר במיקסר או במעבד מזון, יוצקים לתבניות ואופים. אף כי הכמויות הנתונות מניבות עוגות נדיבות ולא מעט מאפינס, אם הפיקניק שלכם רב משתתפים - מומלץ להכפיל.

     

    מאפינס תפוז - שוקולד

    לפני שמתחילים: בלי כל קשר ליום העצמאות - אני מקפידה להחזיק תמיד כמה מאפינס כאלה בפריזר: חמש דקות הפשרה בתנור חם ויש לכם בוקר או אחר צהריים נהדרים של קפה ומאפה, במקרה שמישהו קפץ בלי הודעה מוקדמת.

     

    טיפ: אפשר לאפות גם כעוגה בתבנית אינגליש קייק גדולה (או שתיים קטנות), בתבנית קוגלהוף או בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

     

    המרכיבים (ל-24 מאפינס בינוניים):

    200 גרם חמאה רכה

    1.25 כוסות סוכר

    3 ביצים

    קליפה מגוררת מ-1 לימון

    קליפה מגוררת מ-1 תפוז

    2/3 כוס מיץ תפוזים

    2.5 כוסות קמח תופח

    100 גרם שוקולד מריר, מגורר גס או שוקולד צ'יפס מאיכות טובה

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים תבנית שקעים גדולה או מרפדים את השקעים בסלסילות נייר (מנז'טים) גדולות המתאימות לאפייה.
    2. במערבל או במעבד מזון, טורפים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, תוך טריפה בין הוספה להוספה. מוסיפים את הקליפות המגוררות.
    3. מוסיפים את המיץ ומערבלים היטב. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים אותו בהדרגה, תוך כדי ערבול, עד שכל הקמח נבלע בתערובת.
    4. מגררים את השוקולד על מגררת עבה או קוצצים אותו גס בסכין חדה. מקפלים בתערובת.
    5. ממלאים כל שקע כדי 3/4 מנפחו בתערובת. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז כל מאפין יוצא יבש.

     

     לכל הטורים של רותי קינן

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    איור: ליאורה זמלמן
    מתוק. מאפינס תפוזים ושוקולד צ'יפס
    איור: ליאורה זמלמן
    רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים