שתף קטע נבחר

מתכוני עוגיות בכל הרמות

2 מתכונים מנצחים למתחילים ולמתקדמים בעסקי אפיית העוגיות: עוגיות חמאה בסיסיות שאפשר להכין עם ילדים ועוגיות מדלן צרפתיות של יפה עירון-קוץ. במילה אחת: מניפיק!

למתחילים: עוגיות חמאה פשוטות

מתכון קל שאפשר להכין עם ילדים.

 

המרכיבים: 

100 גרם חמאה

200 גרם סוכר

300 גרם קמח

1 ביצה

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר, מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת תערובת גרגירית. מוסיפים את הביצה ולשים בידים עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק לא מתחבר מוסיפים עוד כף מים.
  2. מרדדים את הבצק וקורצים בעזרת קורצנים או כוס עוגיות בצורות שונות. מסדרים על תבנית מרופדת בניר אפייה.
  3. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס ואופים במשך 15-20 דקות, עד להזהבה עדינה מאד.

 

גיוון ושדרוג: עוגיות חמאה עם סוכר או קינמון

לאחר שנתקבל בצק, מכינים ממנו נקניק במקום לשטח ולרדדו. מצננים את נקניק הבצק במקרר למשך חצי שעה. מפזרים על משטח העבודה קינמון ומוסקט ו/או סוכר גבישי ומגלגלים מעל את הנקניק המקורר. פורסים לדיסקיות בעובי של 1 ס"מ, מסדרים על משטח אפייה ואופים כרגיל.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

למתקדמים: עוגיות מדלן של מוניק

מתכון של יפה עירון-קוץ, מטורה "גלויה מעיר האורות", שנוצר על ידי חברתה מוניק ובהשראת מתכון של פייר הרמה.


שימו לב: 
למרכיבים הבסיסיים אפשר להוסיף דבש כבגרסת המעדנייה המפורסמת לנוטר (ר' מתכון) וגם תוספת שוקולד, וניל, ריבה, תמציות תה או אלכוהול ויש גם גרסאות מלוחות בתוספת גבינה .

 

טיפ: מוניק ממליצה לאכול את עוגיות המדלן כמה דקות אחרי יציאתן מהתנור כשהן פושרות. אז הן רכות, לחות ואווריריות -תכונות שאובדות להן אחרי כמה שעות, למרבה הצער. מה עושים? הפתרון הפשוט שמציעה מוניק: להקפיא אותן מיד אחרי האפיה. "כמה דקות בתנור חם יחזירו למדלן הקפואות את מירקמן האוורירי המקורי", היא מסבירה לי ומבטיחה.

 

המרכיבים לתבנית בת 15 עוגיות:

100 גרם קמח

5 גרם אבקת אפיה

120 גרם סוכר

100 גרם חמאה מעט מלוחה (אפשר להחליף גם בחמאה רגילה ולהוסיף קורט מלח)

2 ביצים

1/4 קליפת לימון מגוררת (מומלץ אורגני)

 

לשימון וקימוח התבנית:

40 גרם חמאה לא מלוחה

1 כף מעט קמח

 

 (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
(צילום: יפה עירון קוץ)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה המלוחה במיקרוגל או בסיר. מצננים בטמפרטורת החדר.
  2. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף אוורירי. מוסיפים לתערובת הביצים והסוכר קמח, גרידת לימון, אבקת אפייה וחמאה ומערבבים רק עד ליצירת בצק במרקם אחיד. מצננים את הבצק במקרר למשך לילה או 12 שעות לפחות.
  3. אופים את העוגיות: ממיסים את החמאה הלא-מלוחה ומורחים על תבנית הקונכיות. מפזרים מעל החמאה את הקמח. ממלאים את השקעים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 12 עד 15 דקות. מוציאים את עוגיות המדלן מהתבנית, מצננים על רשת ואוכלים מייד. ניתן לשמור עד יומיים בקופסת פח.

 

עוד מתכוני עוגיות מעולים:

רביבה מציגה: מתכוני מקלות פרמזן

עוגיות שוקולד צ'יפס מ-ה-מ-מ-ו-ת

עוגי לייט: ביסקוטי דל קלוריות ובטעם גן עדן

אופה במתנה: עוגיות לאורחים של איילת הירשמן

שובבות, שחומות ומתוקות: עוגיות ג'ינג'ר-שוקולד

ביס פריך: עוגיות צנוברים ורוזמרין

כמה פשוט, ככה טעים: עוגיות קינמון

עוגיות ארל גריי ועוד: מתכונים מנצחים של מיכל אנסקי

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות חמאה
צילום: ירון ברנר
מומלצים