שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סוף עונה: טארט תותים חגיגי
    רגע לפני שהם יורדים מהמדפים ומפנים את מקומם לפירות הקיץ העסיסיים, רוני ונציה משדכת את התותים לבצק פריך וקרם פטיסייר מעולה ומגישה טארט תותים צבעוני ויפהפה

    שנייה לפני שסלסילות התותים נעלמות מהמדפים, אפשר לארגן להם מסיבת פרידה עם טארט צרפתי שמשלב בצק פריך, קרם פטיסייר משובח והמון תותים. כשתיגמר העונה, אפשר יהיה להחליף אותם בכיף ולהשתמש בנקטרינות, שזיפים קטנים ובפירות יער טריים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    טארט תותים

     

    המרכיבים ל-10-12 מאפים:

     

    לבצק:

    2 ‬כוסות קמח

    1/3 כוס סוכר

    1/8 כפית מלח

    175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 

    1 ביצה

    1 כף מי קרח  

    1/3 ‬כוס + כף ריבת משמש, מומסים ב-2 כפיות מים - להברשה

     

    לקרם פטיסייר:

    1.5 כוסות חלב

    4 חלמונים

    6 כפות סוכר שטוחות

    1/3 כוס (45 גרם) קמח מנופה

    1כפית תמצית וניל טהור

    40 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

    500-600 גרם תותים טריים, חצויים

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפעימות
    2. קצובות לתערובת של פירורים בגודל אפונה. מערבבים את הביצה עם מי הקרח ויוצקים למעבד בעודו פועל. מעבדים מעט רק עד שמתקבלת תערובת של גושי בצק גדולים, מעצבים לכדור ושוטחים לעיגול. עוטפים ומניחים במקרר כ־30 דקות.
    3. מרדדים את הבצק מעל למשטח מקומח לעיגול בעובי 3 מ"מ ומרפדים בו תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ עם תחתית נשלפת משומנת. דוקרים את הבצק במזלג, עוטפים ביריעת ניילון ומניחים במקרר לכ־30 דקות נוספות. מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים עליו שעועית יבשה.
    4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ־30 דקות עד שהבצקזהוב־שחום. מסירים את הנייר והשעועית ומצננים על רשת. לאחר הצינון מברישים את תחתית הבצק ב־2 כפות מהריבה (לאטימה) ואת היתר שומרים להמשך
    5. מכינים את קרם הפטיסייר: יוצקים את החלב לסיר בינוני ומביאים אותו לסף רתיחה. שמים את החלמונים והסוכר בקערה בינונית ומקציפים במטרפה עד לקבלת תערובת תפוחה ומעובה. מוסיפים את הקמח לתערובת החלמונים, מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים את החלב החם בזרם דק ובהדרגה תוך ערבוב רצוף.
    6. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה תוך ערבוב רצוף ונמרץ כ־2 דקות, עד שהקרם מסמיך ומגיע לרתיחה (שימו לב! כשהתערובת מתחילה להסמיך, מערבבים במרץ להחלקת הגושים). מסירים מיד מהאש. מסננים לקערה, ומוסיפים את הווניל והחמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב.
    7. מעבירים את הקרם לתבנית פיירקס שטוחה לצינון מהיר. מצמידים יריעת ניילון היישר על פני הקרם (כדי שלא ייווצר קרום)ומניחים במקרר עד שהוא קר.
    8. מרכיבים את המנה ומגישים: שוטחים את הקרם על הבצק ומפזרים את התותים. מחממים מעט את שאר הריבה ומברישים את התותים. הטארט נשמר יום־יומיים במקרר.

     

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     


    פורסם לראשונה 18/03/2014 10:24

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים