שתף קטע נבחר

איכילוב: בעקבות אלימות - אין מרשמי קנאביס

בבית החולים איכילוב נוקטים בשיטה חדשה ושנויה במחלוקת במטרה להפסיק את האלימות כנגד רופאי מרפאת הכאב: הם הודיעו כי לא יונפקו מרשמים לקנאביס רפואי לחולים חדשים. "אין יום שבו לא מאיימים על חיינו", מסביר מנהל המרפאה. "פוגעים בחיים של כולנו בגלל מעשים של מעטים", טוענים החולים

חולים נקטו באלימות - בית החולים החליט להפסיק את מתן מרשמי הקנאביס רפואי: הנהלת בית החולים איכילוב הנחתה את רופאי מרפאת הכאב שלא להנפיק מרשמים לקנאביס רפואי למטופלים חדשים. הסיבה: אלימות פיזית ומילולית כנגד הצוות הרפואי.

 

עוד על הקנאביס הרפואי:

מסורבי קנאביס רפואי: "נשבות עד שמישהו ימות"

'אל תקראו לי סטלן - איך הציל קנאביס רפואי את חיי'

עכשיו זה מדעי: מריחואנה רפואית הופכת כאב לנסבל

 

"לאחרונה אנחנו סובלים מעליית מדרגה באלימות ובקללות כלפינו", מסביר ד"ר סילביו בריל, מנהל מרפאת הכאב בבית החולים ונשיא האגודה הישראלית לכאב. "אין יום שעובר שאנחנו לא קוראים פעם או פעמיים לקצין הביטחון כדי שילווה מטופל החוצה. איומים כמו 'אני ארצח אותך' ו'הלוואי שתמות מסרטן' הפכו לחלק מהשגרה היומיומית. היה לנו אפילו חולה שהתחיל לחתוך ורידים במרפאה. שאר החולים לא צריכים לראות את זה, וחלקם לא מוכנים לבוא בגלל ההתפרעויות האלה".

 

בישראל מטופלים כ-11 אלף חולים בקנאביס רפואי, כאלף מהם במרפאת הכאב של איכילוב.

לפי הנחיות משרד הבריאות כל חולה שמטופל במרפאת כאב צריך לעבור טיפול בן שנה לפני שהוא יכול לקבל קנאביס רפואי. ד"ר בריל מבטיח שחולים שיתמידו במשך שנה לא יפגעו ושההחלטה החדשה מכוונת כלפי המטופלים שמגיעים למרפאה ודורשים אך ורק קנאביס רפואי.

 

ל-ynet נודע כי ההחלטה של ד"ר בריל נבעה בין היתר ממקרה בו רופאה סבלה מאיום ברצח מאחד המטופלים שלה. אותו חולה דרש לקבל קנאביס רפואי, אך משסורב מסיבות רפואיות, אמר לה שיפגע בה, ולמחרת אף התקשר לבית החולים ואיים שיהרוג אותה. תוך כדי הבחינה הרופאה כי מישהו חיבל בכלי הרכב שלה, והיא אף התלוננה במשטרה.

 

אולם למרות הפגיעה האישית שעברה, אותה רופאה הביעה באזני ד"ר בריל את התנגדותה להחלטה מכיוון שהיא פוגעת בחולים. "אני מבינה שאתה רוצה להגן על הצוות, אבל ישנם חולים שיוצאים ניזוקים כתוצאה מההחלטה".

 

ד"ר בריל הוסיף ואמר: "לא מעניין אותם שום דבר אחר, חלקם אפילו לא רוצים שאבדוק אותם, הם ישר רוצים לקבל קנאביס רפואי, ואנחנו רוצים לעצור את הסחף הזה".

 

הוא אומר: "המטופלים הללו לרוב מגיעים למרפאה לאחר שהתנסו בקנאביס במקום אחר, ולכן הם סבורים שזו העזרה היחידה שהם יכולים לקבל. אין אף תרופה אחרת שמטופל מגיע אלי ואומר לי 'טעמתי מהאנטיביוטיקה של סבא שלי וזה עזר לי', רק בקנאביס רפואי הם מגיעים ואומרים לי 'קניתי ברחוב' או 'השכן נתן לי' ומספרים שזה עזר להם".

 

"בלית ברירה קניתי קנאביס ברחוב"

בקרב החולים עוררה ההחלטה התרעמות רבה. לדבריהם, ההחלטה משפיעה ישירות על איכות חייהם, שמידרדרת ללא הטיפול בקאנביס רפואי. אחד מהם הוא אלון (שם בדוי. השם המלא שמור במערכת) בן ה-38 מאזור המרכז. לדבריו הוא טופל בעבר בקנאביס רפואי בבית החולים אסף הרופא, עד שמרפאת הכאב שם נסגרה והוא החליט לעבור לאיכילוב.

 

"נקבע לי תור לשלושה חודשים מאוחר יותר וכשהוא הגיע הרופא סירב לתת לי קנאביס רפואי", הוא מסביר. "הוא רצה לתת לי כדורים וזריקות, אבל אני כבר עברתי את ההמתנה של השנה. עזבתי אותו וקבעתי תור לחודשיים לאחר מכן אצל רופאה אחרת, שכן הסכימה לתת לי קנאביס. אבל זה גרם לכך שבמשך חמישה חודשים לא טופלתי, ומבחינתי זו הייתה תקופה קטסטרופלית. בלית ברירה קניתי קנאביס ברחוב ולקחתי מחברים כשיכולתי. מה הייתי אמור לעשות? בלי זה לא הייתי נרדם בלילה".

 

גם שמואל בן ה-64 מאזור השרון נתקל בבעיה דומה. "נפגעתי בעמוד השדרה ואני סובל מכאבים ברגל",

הוא מתאר את שעבר עליו. "מדובר בכאבי תופת במשך כל היממה. כבר טופלתי בקנאביס רפואי במשך ארבע שנים בבית חולים אחר עד שהרופא שלי יצא לפנסיה והמחליף שלו לא רצה לחדש לי את המרשם. כשהגעתי היום לאיכילוב אמרו לי שלא נותנים המלצות חדשות.

 

"מה זה צריך להיות? אני לא אוכל, לא ישן וכל הזמן עצבני מרוב כאבים. למה אני צריך להיפגע ממעשים של מישהו אחר? הקנאביס מרגיע אותי, נותן לי תיאבון ועוזר לי לישון בלילה. אני לא מעשן בשביל לתפוס ראש, אני צריך את זה כדי להתמודד עם הכאב".

 

"בכל פעם נמצא טיעון אחר על מנת לפגוע במתן אפשרות לחלוקת קנאביס רפואי לחולים", אומר בתגובה להחלטה ח"כ חיים כץ, יו"ר ועדת הבריאות של הכנסת. "אם יש בעיה של אלימות, שיפתרו אותה בדרכים המקובלות ולא יעצרו מתן קנאביס רפואי לחולים. ועדת הבריאות של הכנסת תמשיך לקדם את הנושא כנגד כל האינטרסים שמנגד".




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קנאביס רפואי. "אני צריך את זה כדי להתמודד עם הכאב"
צילום: shutterstock
"נמשיך לקדם הנושא". ח"כ חיים כץ, יו"ר ועדת הבריאות של הכנסת
צילום: גיל יוחנן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים