שתף קטע נבחר
 

מגלגלים בראש טוב: סיגר שוקולד

הוא טבעוני, יפהפה ומתאים להכנה עם ילדים. אורי שביט מכינה סיגר פילו מושחת, ממולא בשוקולד וקוקוס

סיגר פילו במילוי שוקולד וקוקוס

קינוח מתפצפץ ושוקולדי שמכינים בקלות ובמהירות, אפילו עם הילדים. גם פרווה, גם טבעוני, גם מושחת וגם טעים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל: 

 

צילום: אבי חי, עריכה: תרמ אברהם

צילום: אבי חי, עריכה: תרמ אברהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים ל-10 סיגרים גדולים:

1 חבילה דפי פילו, מופשרים (יממה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר)

300 גרם שוקולד מריר, רצוי לפחות 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות

3/4 פחית (300 מ"ל) קרם קוקוס

חופן אגוזי מלך, קצוצים גס

חופן שבבי קוקוס מיובשים

2-3 בננות בשלות ומוצקות, חתוכות לקוביות קטנות

1/3 כוס שמן קוקוס מומס

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את קוביות השוקולד בסיר קטן ויוצקים פנימה כחצי מכמות קרם הקוקוס. מחממים מעל להבה קטנה ובוחשים כל העת, עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם סמיך וחלק. במידת הצורך מוסיפים עוד מקרם קוקוס. המהדרין ימיסו מעל קערה עם מים רותחים בשיטת "בן מארי", היותר ממהרים ימיסו את השוקולד במיקרו.
  2. משטחים את דפי הפילו על גבי משטח עבודה, זה על גבי זה, על מנת לשמור אותם מהתייבשות. לחילופין אפשר לכסות את הדפים שלא בשימוש במגבת נקייה.
  3. מברישים את דף הבצק העליון במעט שמן קוקוס ומקפלים לחצי. מברישים שוב ומקפלים לרבע. מברישים שוב ומניחים פס עבה של קרם השוקולד לרוחב המלבן שהתקבל, ומוסיפים שברי אגוזים, קוביות בננה ושבבי קוקוס. מגלגלים לסיגר, מברישים שוב בשמן ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם יתר דפי הפילו.
  4. מפזרים מעט שבבי קוקוס מעל הסיגרים שבתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10-5 דקות, עד שהסיגרים מזהיבים והבצק פריך.

 

 (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
מושחת. סיגר פילו במילוי שוקולד וקוקוס
צילום: אורי שביט
מומלצים