שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הוא שהבטיח לי חורף חם: 3 מרקים
    גשם פתאומי מביא את אורי שביט ליצור שליישיית מרקים טבעוניים קלים, מירקות שאפשר למצוא בסופר: בטטה עם ארטישוק ירושלמי, אפונה וירקות והכי שווה - מרק חצילים קלויים

    כשהטמפרטורות סוף סוף התחילו לצנוח, גשם זלעפות ניתך על הגג והפארק הסמוך התמלא בוץ ושלוליות - המוח הבשלני שלי היה ריק. ידעתי רק דבר אחד - אני רוצה להכין מרק . אבל מרק חדש, קצת אחר, יותר מעניין, מרק כזה שלא סתם ימלא את הבטן ויחמם, אלא ממש יעשה כיף וטעים. חתיכת משימה כשכל ההשראה נעלמת.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    מזל גדול שבדיוק הגיע אלי משלוח של חצילים נהדרים, מוצקים ומבריקים. בחיים שלי לא אכלתי, שלא לדבר על הכנתי, מרק חצילים - כבר סיבה טובה לצאת מתרדמת הרעיונות, וללכת לבדוק את העניין הזה. מה אני אגיד לכם, זה אחד המרקים המושלמים בעל טעם עמוק, עשיר ומעניין, בהחלט שווה לנסות.

     

    אל המרק המנצח הזה צירפתי עוד שני מתכונים מוצלחים למרקים חורפיים ומחממים, שאני בטוחה שיעזרו לי לעבור את החורף שמתחיל עכשיו ונראה הרבה יותר רציני אחרי סוף השבוע האחרון.

     

    שלושתם קלים להכנה ומבוססים על חומרים שאפשר למצוא בכל סופר ובכל ירקניה, כי הרי לא אני זו שתשלח אתכם לחפש מרכיבים מיוחדים ונדירים באמצע הגשם. כל הרעיון הוא למצות את טעמם הנפלא של חומרי הגלם הטבעיים מן הצומח, ובעיקר לא להפריע להם להפוך למרק משובח. הנה זה בא.

     

     (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

    מרק בטטה וארטישוק ירושלמי

    מרק סמיך, קטיפתי ומהיר הכנה שמשדך לארטישוק הירושלמי בטטות וגזר להשלמה מתקתקה של טעמו הייחודי.

     

    6 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופות ופרוסות

    3 בטטות, קלופות ופרוסות

    2 גזרים, קלופים ופרוסים

    1 בצל סגול גדול, קצוץ

    8 שיני שום פרוסות

    חופן זרעי כוסברה שבורים

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

    1/2 ליטר מים

    2-3 כפות שמן זית

     

    להגשה:

    כוסברה או עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל והשום הפרוס במשך 5-10 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את זרעי הכוסברה ומאדים תוך כדי ערבוב דקה נוספת. מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים וממשיכים לאדות 2-3 דקות נוספות.
    2. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
    3. טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לקערות ומגישים עם כוסברה או עירית קצוצה.

     

    מרק אפונה וירקות

    אפונה יבשה היא אחת הקטניות המוזנחות במטבח שלנו. טעמה נפלא, הצבע שלה נהדר אבל איכשהו תמיד מכינים ממנה את אותו מרק. הפעם החלטתי לנסות משהו קצת שונה, והנהדרת הזאת לא אכזבה אותי.

     

    ממליצה בחום לשדך אותה לתבשילים ואפילו להגניב אותה לתוך החמין. לא תצטערו.

     

    המרכיבים: 

    2 כוסות אפונה יבשה

    4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

    4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    1 בצל קצוץ

    4 שיני שום קצוצות

    3-4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים

    2 עלי דפנה

    1 כפית זרעי כמון

    1 כפית חווייג' למרק

    1 כפית גראם מסאלה

    1/2 כפית כורכום

    מלח, פלפל שחור גרוס טרי

    כ-2 ליטר מים

    2-3 כפות שמן זית

     

     (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)
     

     

    אופן ההכנה: 

    1. משרים את האפונה למשך הלילה, מבשלים אותה כשעה במים ללא מלח ומסננים.
    2. מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל והשום 5-10 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את זרעי הכמון, מערבבים ומאדים כדקה נוספת.
    3. מוסיפים תפוחי אדמה, גזר, סלרי, עלי מרווה ועלי דפנה, מערבבים וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
    4. מוסיפים את האפונה שעברה חצי בישול ומוסיפים את התבלינים. יוצקים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
    5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהאפונה רכה אך נגיסה. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

     

    מרק חצילים קלויים

    איזה אושר המרק הזה הכניס אלינו הביתה בזכות עושר הטעמים המופלא שלו. חובה לאוהבי החצילים באשר הם.

     

    גיוון:

    במקום לקלות את החצילים בתנור - ניתן לקלות אותם על האש.

     

    המרכיבים:

    5-6 חצילים בינוניים, חלקים ומוצקים

    1 בצל קצוץ

    3-4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

    1 גבעול כרישה, פרוס דק

    3 גזרים קלופים וקצוצים

    1/2 דלורית קלופה, חתוכה לקוביות קטנות

    חופן עלי מרווה

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

    שמן זית

     

    להגשה:

    שמן זית, פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה: 

    1. מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כשעה, עד שהחצילים רכים לחלוטין. 
    2. מחלצים את בשר החצילים למסננת פלסטיק (מתכת תגרום להשחרה) ומניחים מעל קערה להגרת נוזלים במשך שעה נוספת.
    3. מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים את הבצל, הבצל הירוק והכרישה במשך 5-10 דקות עד לריכוך. מוסיפים את הגזר, הדלורית, עלי המרווה, מלח ופלפל וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
    4. מעבירים את החצילים המסוננים לסיר עם הירקות, מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה, עד שכל הירקות מתרככים.
    5. טוחנים בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

     

     (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "הוא שהבטיח לי חורף חם: 3 מרקים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים