שתף קטע נבחר

אושרה עוד הלוואה של 140 מיליון שקל לתעש

למרות שהבטיחה כי לא תאשר עוד הלוואות לתעש, אישרה ועדת הכספים הלוואה נוספת עבור מימון שכר העובדים. סך כל ההלוואות שאושרו לתעש בעשור האחרון מסתכמות בקרוב ל-3 מיליארד שקל שהחברה כנראה תתקשה לפרוע. נציג האוצר: "יידרשו עוד מאות מיליונים לכיסוי גרעונות החברה"

ועדת הכספים אישרה היום (ב') הלוואה נוספת לתעשייה הצבאית בסך 140 מיליון שקל למימון ביניים של שכר העובדים, למרות החלטה אחרי הלוואה קודמת כי לא יאושרו הלוואות נוספות. היום אמר נציג האוצר כי "יידרשו מאות מיליוני שקלים נוספים לכיסוי גירעונות החברה". זאת עד להשלמת הליך ההפרטה ופרישת כל 1,170 העובדים, ששכרם מכביד על גירעונות החברה.

 

ועדת השרים אישרה את הפרטת תעש

ועדת הכספים: הלוואה לתעש תמורת הפרטה

ועדת הכספים אישרה 100 מיליון שקל לתעש

 

"יותר מ-10 שנים תעש משלמת משכורות לעובדים שלא צריך אותם", אמר יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומיאנסקי (הבית היהודי). עם זאת הוא ציין כי ההחלטה שלא יאושרו הלוואות נוספות הייתה בתוקף כל עוד הסדר ההפרטה לא סוכם בין החברה למערכת הביטחון, וכעת התנאי כבר לא תקף אחרי החלטת הממשלה שאישרה את הסיכום.

 

הלוואות על סך כ-3 מיליארד שקל בעשור

סך כל ההלוואות התקופתיות שאושרו בעשור האחרון לתעש מתקרב לכ-3 מיליארד שקל. מדובר בהלוואות למדינה "על הנייר" שהחברה תתקשה לפרוע אותן וגורלן יוכרע בהליך ההפרטה שתנהל המדינה.

 

יובב גביש מרשות החברות הממשלתיות באוצר מסר לוועדה כי ההלוואה החדשה לכיסוי הגירעון שנוצר מתשלומי שכר העובדים נדרשת כל עוד העובדים המיועדים לפרישה טרם פרשו בפועל. הוא ציין כי הסדר הפרישה יהיה חלק מתוכנית ההפרטה שתאושר ותצא לדרך בעוד כחודש. הוא התחייב שהאוצר יציג לוועדה תוך חודש וחצי את מתווה ההפרטה המפורט וכל משמעויותיו התקציביות. "מדובר בתהליך מורכב", אמר גביש.

 

הוא ציין כי עד למועד הזה הנהלת תעש מסכמת עם ארגון העובדים את תהליך הפרישה. המנכ"ל אבי פלדר הוסיף כי הוקמו כבר צוותי עבודה לכל תחומי ההפרטה כמו הליכי הפרישה בהם משתתפת גם ההסתדרות. לדבריו מכלול ההסכמים עם העובדים, שמתגבשים כעת מתוכננים לחתימה ב- 16 בפברואר 2014. מיד לאחר מכן תחל ההערכות להפרטה שעיקריה המעבר לנגב, פרישת 1,170 עובדים ומעבר לצמצום יחידות וביטול תפקידים מקבילים.

 

יו"ר ארגון העובדים יצחק יהודה אמר כי "ההליכים איטיים ורגישים כי חלק מהעובדים עוד לא יודעים שהם עומדים לפרוש". לדבריו, כ-1,000 יפרשו מרצון בגלל התנגדותם למעבר של המפעלים לנגב. יהודה ציין כי עד שלא נסגר סופית עניין פרישת העובדים לא ניתן להוציא אפילו עובד אחד. אבל גם לאחר תאריך היעד יישום הפרישה יהיה איטי ומדורג.

 

המנכ"ל פלדר הוסיף כי ההליך ימשך עד 2015 וייתכן שלא יסתיים לפני סוף השנה הבאה. בתשובה לשאלת היו"ר סלומיאנסקי אם צפויות בקשות להלוואות נוספות אחרי 16.2 אמר נציג האוצר, "גם ב-2014 יהיו גירעונות כבדים של מאות מיליוני שקלים שהמדינה תצטרך לכסות". הוא מסר כי עלות שכר העבודה למועמדים לפרישה היא כ-20 מיליון שקל בחודש מתוך עלות כוללת של השכר בסך 70 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
מנכ"ל תעש, אבי פלדר
צילום: דלית שחם
מומלצים