שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ננה שרייר: "מהפכת טבעונשווילי יצאה לדרך"
    החל מהשבוע הבא, מסעדת השף "ננוצ'קה" מורידה מהתפריט בשר, ביצים וחלב והופך לטבעונית. הסיבה למהלך: הפיכתה של השפית והבעלים ננה שרייר לטבעונית בעצמה. אורי שביט מדווחת (ויש גם מתכון!)

    מסעדת שף ראשונה הופכת לטבעונית: הקהילה הטבעונית גועשת בשעות האחרונות, בעקבות הידיעה ש החל מהשבוע הבא מסעדת ננוצ'קה התל אביבית תפסיק להגיש במסעדה מרכיבים מהחי – בשר, גבינות וביצים (ואיך לא – גם דבש!).

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    המהפך שבו מסעדה מצליחה ובשרית הופכת בן לילה לטבעונית למהדרין, מתרחש בעקבות החלטתה האישית של ננה שרייר, בעלת המסעדה (שגם השתתפה בסדרה "מחוברות"), להפוך בעצמה לטבעונית.

     

    "מהפכת טבעונשווילי יצאה לדרך", אמרה היום בהתרגשות, תוך כדי שהיא מדווחת על ניסיונות של מנות שעתידות להיכנס לתפריט הטבעוני החדש. "המטרה שלי היא שהאוכל בננוצ'קה ימשיך להיות טעים, אבל גם ישפיע לטובה על דברים אחרים – ימנע ויטפל במחלות, יהיה אקולוגי יותר וכמובן יפגע הרבה פחות בבעלי החיים. אנחנו נכנסים לעידן חדש, שבו אנחנו חושבים על מה שאנחנו אוכלים".

     

     (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)
     

    בחודשים האחרונים, הוגשו במסעדה מדי יום שני מנות טבעוניות מיוחדות, לצד התפריט הרגיל. "הערבים הטבעוניים המיוחדים שהתקיימו במסעדה היו מהערבים המוצלחים ביותר ב-13 שנותיה של המסעדה", אומרת שרייר.

     

    התפריט של המסעדה, מוסד תל אביבי שמושך אליו בליינים ואוהבי אוכל ללילות שמחים של זלילה ושתייה על הבר המפורסם, כלל עד היום מבחר מרשים של מנות מהמטבח הגרוזיני. גם אחרי המהפך הקו הקולינרי של המסעדה צפוי להימשך.

     

    חינקאלי פטריות ועדשים

    על המתכון הקל והסופר-טעים הזה אחראית גליה קלדרון ויסמן המוכשרת, שעובדת במטבח של "ננוצ'קה" ותרמה לא מעט להצלחה של התפריט הטבעוני השבועי שם. מי אמר שחייבים ביצה כדי להכין בצק?

     

    המרכיבים ל-45 יחידות:

     

    לבצק:

    250 גרם קמח לבן

    250 גרם קמח דורום

    1 כף שמן זית

    1 כוס מים

     

    למילוי:

    1/2 1 כוסות עדשים ירוקות (רצוי בלאדי), מושרות במים כ-3 שעות ומבושלות לריכוך

    1 סלסלה פטריות שמפיניון, קצוצות

    1 כרישה, קצוצה

    2-3 שיני שום

    מעט אגוז מוסקט מגורד

    מלח

    פלפל

    שמן צמחי

     

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: מניחים בקערה את הקמחים, 1 כף שמן זית ו-1/2 כוס מים ומערבבים. לשים ומוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך (עד 1 כוס) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט גמיש (לישת יתר תגרום לבצק להיות "לעיס"). עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
    2. מכינים את המילוי: יוצקים למחבת מעט שמן ומעט מים ומחממים. מטגנים-מאדים במעט שמן ומים את הכרישה והפטריות במשך 2-3 דקות עד לריכוך. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
    3. במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שיני השום ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפטריות והכרישה ומערבבים היטב.
    4. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לדפים בעובי מספר 2. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס ומניחים בערך כף המילוי במרכז כל עיגול, מקפלים את הבצק ומהדקים את השוליים היטב.
    5. מרתיחים בסיר מים מומלחים. מבשלים את החינקאלי כ-8 דקות במים מבעבעים, עד שהחינקאלי צפים על פני המים. מוציאים עם כף מחוררת ומגישים.

     

  1. מתכונים וסיפורים טבעוניים נוספים ניתן למצוא בבלוג טבעוניות נהנות יותר מאת אורי שביט


  2.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עידו לביא
    עכשיו טבעונית. ננה שרייר
    צילום: עידו לביא
    מומלצים