משפחה אהובה: ארוחת ערב מכל הלב
מי אמר שחג האהבה נועד רק לזוגות? גם בילוי בחיק המשפחה הוא מהנה ומלא באהבה. שדרגנו את מתכוני וולטיינ'ס דיי והכנו ארוחת ערב משפחתית וחגיגית עם מתכונים שמזכירים לנו כמה אנחנו אוהבים
יום האהבה הוא סמל לזוגיות, אנחנו קונים ורד אדום לבת הזוג, מזמינים מקום במסעדה ומבלים יחד בזוג. אבל זה לא חייב להיות כך, כדברי השיר המפורסם "Love is all around" ולא צריך ללכת רחוק כדי לחפש אותה, היא נמצאת ממש בחיק המשפחה. לרגל וולנטיינ'ס דיי החלטנו לעשות ארוחה משפחתית מלאה באהבה שתראה לכולם כמה אנחנו אוהבים אותם.
לא צריך מחקרים או טורים של מומחים, כולם יודעים שאהבה גורמת לנו להרגיש טוב יותר, עם עצמנו, עם הסביבה שלנו - עם כולם.
לחמניות סלק בצורת לב
לחמניות יפיפיות וורודות (וגם מזינות וטעימות מאוד) שהחלטנו לאפות בתבניות לב כדי להוסיף לאווירה. יכולות גם לשמש מתנה נהדרת וללא ספק יעלו חיוך וישמחו את כל בני הבית.
המרכיבים:
400 גרם קמח לבן
100 גרם קמח מלא
10 גרם שמרים טריים
200 גרם סלק טרי מגורר
10 גרם מלח
50 גרם דבש
3 כפות שמן זית
300 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמח הלבן, הקמח המלא והשמרים כך שהשמרים מתכסים לגמרי בקמח
- מוסיפים את המלח, הדבש, השמן והסלק ומערבבים
- מוסיפים את המים ולשים כ-6-8 דקות, עד שהבצק מתאחד סביב וו הלישה של המיקסר
- מעבירים לקערה מכוסה במגבת לחה להתפחה של שעה וחצי - שעתיים בטמפ' החדר או ל-6 שעות במקרר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק לכלי אפייה בצורת לב ומתפיחים עוד 30-45 דקות בטמפ' החדר.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-15 דקות. חשוב להשגיח ולוודא שהצבע הורוד לא הופך לחום כהה ונשרף
- הלחמניות מושלמות לטבילה ברוטב הדגים של המתכון הבא.
פילה דג ביין אדום על מצע פטריות
המרכיבים:
לדגים:
6 פילטים של דגים (אמנון, סול, מוסר, סלמון, הליבט וכדומה)
25 גרם חמאה
בצל לבן גדול, פרוס דק
2 כוסות יין אדום
שמן זית
2 כוסות פטריות פרוסות - שמפיניון, שיטאקי וכל מה שאוהבים
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן רכות.
- מוסיפים את החמאה וממסים, מוסיפים את היין למחבת ומערבבים. מניחים את הפילטים ומבשלים בתוך היין עד שהדג מוכן.
- אופן ההגשה: מניחים בכל צלחת פילט של דג ומעל בצל מטוגן ופטריות. ברוטב שנוצר אפשר לטבול את לחמניות הסלק.
עוגת שוקולד חמה עם גלידה
הקינוח הזה יכול להיות, למעשה, כל עוגת שוקולד (או טעם אחר) שאהובה על המשפחה. הכל מסתכם בצור ההגשה שלה. אפשר גם להכין את העוגה המשפחתית האהובה ולקשט אותה בלבבות - בקשו מהילדים לעזור ותנו להם להביע את אהבתם בעזרת הקישוטים.
המרכיבים:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1 כוס אבקה להכנת שוקו (לא קקאו)
1 כוס שמן
4 ביצים
1/2 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
1/2 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגה: מערבבים יחד את כל המרכיבים, מעבירים לתבניות אישיות בצורת לב או תבנית אחת גדולה בצורת לב.
- אופים שתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-35-40 דקות - העוגה צריכה להיות לחה.
- מכינים את הציפוי: בסיר קטן מבשלים יחד את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה עד לקבלת תערובת סמיכה. מצפים כל עוגת לב בקרם השוקולד.
- אופן ההגשה: בצלחת עגולה מניחים במרכז את עוגת הלב, ליד מוסיפים כדור גלידה וניל ומפזרים מעל אבקה להכנת משקה שוקו.
- כל המתכונים והטיפים של צוות חיים בריאים של אסם מחכים לכם בעמוד השולחן המשפחתי