שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ושכולם יקפצו: 5 מתכוני נודלס

    חשבתם שלהכין נודלס בבית זה קשה? אורי וכסלר ("סוהו") מלמד אתכם להכין מוקפץ מקצועי כמו במסעדה. חמישיית מתכוני אטריות מהמסעדה - נודלס ביצים עם ירקות, אודון עם סלמון, פאד תאי ועוד

    בואו נשים את הקלפים על השולחן: רובנו מחפשים אוכל שלא דורש יותר מחצי שעה עבודה, ועל הדרך שיהיה חם, משביע ושהירקות בו ישמרו על חיוניותם. מנת נודלס היא פתרון מעולה להכין אוכל יש מאין - כל מה שנדרש זה לחתוך קצת ירקות והקפצה למשך זמן קצר.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    מגוון האטריות להקפצה הוא עצום ובמתכונים שלפניכם עשיתי שימוש בסוגים הזמינים ביותר בארץ: אטריות ביצים דקות ורחבות, אטריות אורז ואטריות אודון. 

     

     (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

     

    לפני שמתחילים: 2 כללים חשובים

    קודם כל מבשלים. את האטריות יש להכין על פי הוראות היצרן, אך להקפיד הקפדה יתרה שלא יהיו רכות וספוגיות. לאחר בישול קצר יש לשטוף אותן במים קרים להפסקת הבישול, ולמניעת הידבקות אחת לשנייה וכמובן, לסנן היטב לפני ההקפצה.

     

    השימוש בווק - הכרחי להכנת נודלס, שכן הוא רחב וגדול דיו לפעולת ההקפצה, פיזור החום שבו אחיד והוא מאפשר לבשל את הירקות במידה חלקית בלבד, כך שהם שומרים על הטעם, הפריכות והצבע הרענן.

     

    הוט אג נודלס - אטריות ביצים עם ירקות ברוטב פיקנטי

    אטריות ביצים הן אטריות חיטה בתוספת ביצים, והן מגיעות ב-3 גדלים: דקות, בינוניות ורחבות.

     

    המרכיבים:

    1/2 ק"ג אטריות ביצים דקות, לא מבושלות

    2 בצלים אדומים פרוסים

    1 כוס בצל ירוק, חתוך למקלות

    1 כף שום כתוש

    1 שורש ג'ינג'ר, פרוס לרצועות

    1 צ'ילי טרי פרוס

    16 עגבניות שרי (אפשר מכל הסוגים) חצויות

    150 מ"ל סויה

    150 מ"ל רוטב צדפות

    6 כפיות סוכר

    1 כוס כוסברה קצוצה

    מעט שמן

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.
    2. מחממים ווק עם מעט שמן על אש גבוהה. מוסיפים את כל הירקות מלבד עגבניות השרי ומקפיצים כדקה.
    3. מוסיפים לווק את האטריות המוכנות, רוטב סויה, רוטב צדפות והסוכר ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.
    4. מוסיפים את עגבניות השרי ומקפיצים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בכוסברה טרייה.

     

    אטריות אודון עם סלמון

    אודון היא אטריית חיטה רחבה ועשירה בגלוטן שיוצר מרקם רך. ייחודן של אטריות האודון הוא בכך שמרכיביהם לא משתדכים יחד במהלך הבישול או ההגשה, אלא להיפך - כל אחד מהם שומר על אופיו וטעמו המובהק, וניתן לחוש את מרקם האטריות לעומת פריכות הירקות וטעמו של הסלמון.

     

    המרכיבים:

    1/2 אטריות אודון, לא מבושלות

    1/2 ק"ג סלמון ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות

    1 כוס שעועית ירוקה מבושלת, חתוכה לקוביות

    1 כוס אפונה מבושלת

    2 בצלים אדומים פרוסים

    1/2 שורש ג'נג'ר, פרוס למקלות

    1 צ'ילי חריף פרוס

    150 מ"ל סויה

    150 מ"ל רוטב צדפות כשר (על בסיס פטריות)

    1 קילו בצל ירוק, חתוך למקלות

    1/2 כוס בזיליקום

    1 כף שום

    6 כפיות סוכר

    מעל שמן

     

    אופן ההכנה:
    1. מבשלים את אטריות האודון על פי הוראות היצרן.
    2. מחממים מעט שמן בווק ומקפיצים את קוביות הסלמון כדקה, מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כדקה על אש גבוהה. מוסיפים את האטריות, הנוזלים והסוכר ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.
    3. מוסיפים את קוביות הסלמון מקפיצים כדקה נוספת. מוציאים ומניחים בצלחת הגשה.  

     

     (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

     

    צ'ילי פפר נודלס - אטריות ביצים עם פלפלים, בקר ועוף

    מנה צבעונית ועשירה של אטריות ביצים מוקפצות עם פלפלים בשלושה צבעים ורצועות בקר ועוף (ניתן להשתמש בסוג בשר אחד).

     

    המרכיבים: 

    500 גרם אטריות ביצים, לא מבושלות 

    3/4 כוס סויה (150 מ"ל)

    3/4 כוס רוטב צדפות כשר (על בסיס פטריות, 150 מ"ל)

    6 כפיות סוכר

    1 צ'ילי טרי פרוס

    1 כף שום כתוש

    200 גרם כתף בקר, מושרת במעט סויה ופרוסה לרצועות דקות

    200 גרם חזה עוף, מושרה במעט סויה וחתוך לקוביות

    2 גזרים, פרוסים לרצועות דקות

    1 פלפל אדום, פרוס לרצועות

    1 פלפל ירוק, פרוס לרצועות

    1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות

    1/2 כוס תירס, מפורק לגרעינים

    1 כוס בצל ירוק, חתוך למקלות

    מעט שמן

     

    לקישוט:

    נבטים סינים טריים - לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן.
    2. מחממים ווק על אש גבוהה עם מעט שמן. מקפיצים את הבשר והעוף עד שהם מוכנים. מוציאים ושומרים בצד.
    3. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כדקה. מוסיפים את האטריות, הנוזלים והסוכר ומקפיצים כשתי דקות. מוסיפים את הבשר והעוף ומקפיצים במשך 2 דקות נוספות.
    4. בודקים ומתקנים טעמים. מעבירים את המנה לצלחת הגשה, מפזרים מעל נבטים סינים טריים ומגישים.

     

    פאד תאי

    המנה התאית הפופולרית ביותר גם מחוץ לגבולות תאילנד. מכינים אותה מאטריות אורז שעשויות מאורז טחון, ומגיעות במגוון מידות. אין צורך לבשלן וכל שנדרש הוא להשרותן במים חמים עד לריכוך.

     

    גיוון:

    את הטופו ניתן להחליף בשרימפס, עוף או בקר.

     

    המרכיבים: 

    2 חבילות אטריות אורז באורך 5 מ"מ, לפני השרייה 

    1/2 כרוב לבן פרוס

    2 גזרים, פרוסים לרצועות דקות

    1 כוס בצל ירוק, חתוך למקלות

    1 קופסת נבטים סינים

    1 קוביית טופו, חתוכה לקוביות

    150 מ"ל (3/4 כוס) סויה

    150 מ"ל (1/4 כוס) רוטב צדפות

    50 מ"ל צ'ילי מתוק

    4 ביצים

    6 כפיות סוכר

    1 כף שום

    בוטנים קצוצים - לפי הטעם

    4 חצאי לימון

    מעט שמן

     

    אופן ההכנה:
    1. משרים את האטריות במים פושרים עד לריכוך.
    2. מחממים שמן בווק, מוסיפים את הביצים ומכינים חביתה מקושקשת. מוציאים ומניחים בצד. מחממים ווק על אש גבוהה עם מעט שמן. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כדקה.
    3. מוסיפים את האטריות, הנוזלים והסוכר ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הטופו, מקפיצים במשך דקה ומחזירים את הביצה המקושקשת. בודקים, מתקנים טעמים ומקפיצים במשך דקה נוספת.
    4. מעבירים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל נבטים, בוטנים קצוצים ופלח לימון.

     

     (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)
     

     

    פאד תאי צמחוני

    פאד תאי בגרסה צמחונית ועשירה בירקות.

     

    המרכיבים:

    500 גרם אטריות אורז רחבות, לפני השרייה

    1 כוס שעועית ירוקה מבושלת, חתוכה למקלות

    1 כוס שעועית רחבה מבושלת, חתוכה למקלות

    1 כוס ברוקולי מבושל

    1 כוס פטריות פורטבלו פרוסות

    1 בטטה מבושלת, חתוכה לקוביות

    1 צ'ילי חריף פרוס

    1 כף שום כתוש

    150 מ"ל (1/4 כוס) רוטב צדפות כשר (על בסיס פטריות)

    150 מ"ל (3/4 כוס) רוטב טריאקי

    4 כפות סוכר

    1 כוס בצל ירוק, חתוך למקלות

    מעט שמן

     

    לקישוט:

    מעט עלי נענע טריים

     

    אופן ההכנה:
    1. משרים את האטריות במים פושרים עד לריכוך.
    2. מחממים שמן בווק, מכינים ביצה מקושקשת, מוציאים ומניחים בצד. מחממים ווק על אש גבוהה עם מעט שמן ומקפיצים את הבשר עד שהוא מוכן. מוסיפים את הירקות ומקפיצים כדקה.
    3. מוסיפים את האטריות, הנוזלים והסוכר ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הטופו, מקפיצים כ-דקה ומחזירים את הביצה המקושקשת. בודקים ומתקנים טעמים.
    4. מקפיצים את התערובת במשך דקה נוספת, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל עלי נענע טריים.

     

     (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

     

    • אורי וכסלר הוא השף של מסעדת "סוהו". בקר 15, ראשון לציון

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    צמחוני! פאד תאי
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים