שתף קטע נבחר

מצעד ההתנדבות: הכי מבוקשים לשירות לאומי

חמש העמותות המובילות בשירות הלאומי חושפות את המקומות המבוקשים ביותר בקרב מתנדבות לשנת 2014. על המקומות הראשונים: משרד הביטחון, משרד ראש הממשלה, בית הנשיא ועמותת זכרון מנחם. חלק מהמתנדבות יוצאות עם תעודה מקצועית, ואחרות מפתחות קריירה

ואלה המקומות הנחשקים לשירות לאומי בקרב בנות דתיות בשנת 2014: בית הנשיא, משרד הביטחון, ערוץ "אורות", משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה ועמותת "זיכרון מנחם". כך עולה ממידע שמסרו העמותות המפעילות את השירות הלאומי.

 

<< לעוד חדשות ועדכונים - היכנסו לדף הפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

ynet מביא לכם בפרסום ראשון את שלושת המקומות שזכו למספר הפניות והבקשות הגבוה ביותר בכל עמותה, חלקם מדי שנה בעקביות, בחמש העמותות המובילות את התחום ומפעילות מדי שנתון למעלה מעשרת-אלפים מתנדבים.

 

"שלומית": הממלכתיות מחייבת

מקום ראשון: בית הנשיא. בנות השירות הלאומי המגיעות אל שירות במשכן הנשיא, עוסקות לדברי העמותה, "בפעילויות מגוונות ומעניינות. עיקר העיסוק הוא בפניות הציבור לבית הנשיא, בין אם מדובר בפקסים הנשלחים למשרד, או במיילים הזוכים למענה מיידי בעקבות הסיוע של בנות השירות. בנוסף, מקבלות בנות השירות הזדמנות להיות נוכחות בישיבות עם הנשיא, בסיוע בקבלת החלטות על פרויקטים ייחודיים".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

שרית גולדברג, המשרתת במחלקת פניות הציבור של בית הנשיא, הופתעה לגלות עד כמה מקום השירות שלה מבוקש ונחשק בקרב מאות בנות: "לא ידעתי", היא מופתעת. "האמת היא שרוב הימים לא באמת פוגשים את פרס כל רגע, אבל ישנם אירועים, ויש פרויקטים שדורשים עבודה שוטפת עם הנשיא. כמו פרויקט מלגות למצטיינים בחקר המוח, שהוא יזם ואנחנו הבאנו לביצוע.

 

"למעשה, כל הפניות לנשיא מגיעות אלינו, חוץ מחנינה" ()
"למעשה, כל הפניות לנשיא מגיעות אלינו, חוץ מחנינה"

 

"למעשה, כל הפניות לנשיא מגיעות אלינו, חוץ מחנינה. לבנות ששוקלות מקום שירות - אני אומרת שיתאמצו, וגם אם לא יתקבלו לא נורא. זה שווה את זה".

 

מקום שני: מרכז אסטרונומיה בית יציב, על שם אילן רמון. המרכז משרת, בין היתר, נוער שוחר פיזיקה - ובמסגרתו מדריכות ומכשירות בנות השירות נערים ונערות בטווח הגילאים שבין 11-15 בתחומי מדע שונים, בדגש על אסטרונומיה ופיזיקה.

 

מקום שלישי: עמותת אתג"רים. עמותה העוסקת בבעלי צרכים מיוחדים. בנות השירות לומדות להקים ולתפעל "פארק חבלים" חווייתי. בסוף השירות יוצאות הבנות עם תעודות המאפשרות להן להשתלב בעתיד בניהול פארקים מהסוג הזה.

 

"בת עמי": חדורות ביטחון

מקום ראשון: משרד הביטחון. לא הרבה אפשר לכתוב על בנות השירות הלאומי של עמותת "בת עמי" הנמצאות "בתפקידי מפתח" במשרד הביטחון. מה שכן אפשר להגיד, זה שהמאושרות שזכו מבין לא פחות מ-1,100 בנות שנרשמו לסיורי ההיכרות במקום, נמצאות במקומות מאתגרים ומרתקים.

 

מסביב לשעון עם ילדים נזקקים (צילום: בנות שירות אלוט"ף פתח תקווה תשע"ד) (צילום: בנות שירות אלוט
מסביב לשעון עם ילדים נזקקים(צילום: בנות שירות אלוט"ף פתח תקווה תשע"ד)

 

בין היתר, הן עוסקות בפיתוח אמצעי לחימה, שירות במערך הלוגיסטי ותחום התקשורת. בנות רבות משרתות גם כרכזות שיקום באגף נכי צה"ל ומשפחות שכולות, ועל האחרות, ובכן, אי אפשר להרחיב.

 

ט' משרתת במשרד הביטחון: "כשיצאתי לשירות לאומי לא ידעתי שיש אפשרות להגיע למקומות האלה בכלל. לא ידעתי שבת דתית שלא מתגייסת יכולה לתרום שם. ואז הגיעו רכזות וסיפרו לנו על זה. הלכתי למיונים, וזה היה נראה לי פשוט מעניין. היחס אלינו מעולה. משעשע אותם איך דתיות בגיל כזה משתלבות בעשייה הביטחונית".

 

ט' ממליצה לכל בת ששוקלת מקום שירות לנסות להגיע למשרד הביטחון: "זה מקום רציני שאת יכולה לתרום ולהשפיע בו, זה מתאים לבנות שרוצות להשקיע שנתיים בתחום מאוד מעניין. תחושת הסיפוק היא אדירה. אני קמה כל בוקר עם חיוך".

 

מקום שני: גרעינים משימתיים בפריפריה החברתית-גיאוגרפית של ישראל. המתנדבות עוסקות בשינוי חברתי, ומובילות הפעלת תוכניות כגון תוכנית מנהיגות צעירה, מרכזי חסד, חונכות, נערות במצוקה ועוד, מתוך חיבור עמוק לקהילה המקומית.

 

מקום שלישי: בתי ילד ונוער בסיכון. 200 מתנדבות השירות הלאומי של עמותת "בת עמי" הינן חלק בלתי נפרד ממערך הטיפול והדאגה לילדים ולנוער שהוצאו מבתיהם, או נמצאים במסגרות התומכות רגע לפני הוצאתם מהבית. מדובר בשירות מסביב לשעון, ובנות השירות משמשות מודל חיקוי אישי עבור הילדים, מספקות תגבור לימודי, הקניית הרגלים ופעילויות חווייתיות בשעות הפנאי.

 

"עמינדב": עושות טלוויזיה יהודית

מקום ראשון: ערוץ "אורות". מקום לתכני וידאו בניחוח יהודי אותנטי. בנות השירות מהוות חלק נכבד מהמערך: עורכות, מצלמות, מפיקות ועוד. בעמותת זוכה הערוץ בעקביות להיות המקום המבוקש ביותר בשאלוני הפונות.

 

יוצאות עם תעודה מקצועית. בת שירות בעמותת "אתג"רים" של "שלומית" ()
יוצאות עם תעודה מקצועית. בת שירות בעמותת "אתג"רים" של "שלומית"

 

גל שרון, בת שירות "באורות", טוענת כי לא ידעה שהמקום שביקשה פופולארי כל כך. "זה לא מפליא", היא מוסיפה. "במגזר, בנות מחפשים דברים שונים שהם לאו דווקא בתי חולים, חינוך או סיעוד. מקומות שירות לא נותנים מספיק גיוון, לצערי, בניגוד לצבא. לא לכל אחת מתאים לשרת בבית חולים. 'אורות' זה כמו גל"צ של המגזר".

 

מקום שני: "רחשי לב", "להושיט יד" ו"נותנים תקווה", שלוש עמותות המסייעות לילדים חולים המאושפזים בבתי חולים.

 

מקום שלישי: מדרשות שטח. המדרשות ממוקמות בירוחם, מזכרת בתיה וראש פינה, והבנות שעברו את ההכשרה הנדרשת, משמשות בהן כמדריכות טיולים באזור השירות שלהן.

 

"האגודה להתנדבות בעם": בכל מקום בעולם

מקום ראשון: משרד ראש הממשלה ומשרד החוץ. לא פחות מ 1,600 בנות ביקשו השנה לשרת במקומות אלה, שלהם מיוחדים 45 תקנים בלבד. המאושרות שהצליחו להתקבל עוסקות בתפקידים רגישים ובטחוניים, וכן בעבודה מאתגרת ובינלאומית מול שגרירויות זרות ונציגויות ישראל בעולם.

 

במקום השלישי: הדרכה באתרי מורשת ()
במקום השלישי: הדרכה באתרי מורשת

 

בנות השירות במקומות הללו, מתחייבות לשירות מלא בן שנתיים, ועוברות תהליכי מיון מורכבים וסיווג ביטחוני. ב"אגודה להתנדבות בעם" אומרים כי "לא לחינם הביקוש לשירות הלאומי במשרד החוץ כה גדול", והוסיפו כי "רבות מהמשרתות נשארות במשרד ומפתחות קריירה בתחום".

 

שלומית שורקי, היום עובדת מטה במשרד החוץ, החלה את דרכה במשרד כבת שירות לאומי של האגודה. "היום אני שותפה, וחלק מצוות שמארגן את כל הנסיעות והפגישות המדיניות של שר החוץ", היא מספרת. "אנחנו מטפלים בחומרים רלוונטיים, ומכינים את כל הפרטים.

 

"מאז השירות הספקתי להינשא, עברתי שתי לידות ואני באותו מקום. לפעמים קורה ששואלים אם אני עדיין בת שירות פה", היא מוסיפה בחיוך. "היה לי שירות נהדר ומשמעותי, שסלל לי דרך לחיים".

 

מקום שני: כפר הילדים תלפיות – חדרה. בכפר מתחנכים ילדים בני 15-5 בפנימיות טיפוליות מלאות ובפנימיית יום. כ-35 בנות השירות הלאומי משתלבות בתוכנית המשפחתונים ובתוכנית פנימיית היום.

 

הבנות במשפחתונים משמשות כ"אחיות גדולות" לילדים, ועוזרות להורי המשפחתון לנהל את הבית, ואילו בפנימיית יום מסייעות המתנדבות לילדים במהלך השיעורים השונים, ומחזקות מבחינה לימודית וחברתית. הבנות עוברות הדרכות מקצועיות ומשתתפות בישיבות הצוות.

 

מקום שלישי: "גרעין שימור אתרים". "האגודה להתנדבות" והמועצה לשימור אתרי מורשת מפעילות זו השנה השנייה גרעין חדש ומיוחד: "גרעין אתרי מורשת" - שרות המשלב הדרכה ב-130 אתרי מורשת הפרוסים לאורכה של מדינת ישראל.

 

"עיריית ירושלים": עם הלב לילדים

מקום ראשון: "זיכרון מנחם". עיריית ירושלים משמשת גם כעמותה לשירות לאומי, אך בבירת ישראל בלבד. לדבריהם, הביקוש לשירות בעמותות רווחה ובריאות גבוה ביותר, והם מציינים זאת בהערכה, כי אלו לדבריהם בחירות קשות, המיועדות לאמיצות בלבד.

 

החוכמה היא גם הלתקבל - אבל גם לשרוד את השירות. "זכרון מנחם" (צילום: אמנון זיו ) (צילום: אמנון זיו )
החוכמה היא גם הלתקבל - אבל גם לשרוד את השירות. "זכרון מנחם"(צילום: אמנון זיו )

 

"זיכרון מנחם", עמותה המטפלת בילדים חולי סרטן ובמשפחותיהם, זוכה בבכורה. לשירות בעמותה מתקבלות מדי שנה תשע בנות בלבד, על כלא פחות מ-200 פניות ובקשות לשירות במקום.

 

נעמי דרייפוס, בת שירות "בזיכרון מנחם", מספרת כי "חצי מהבנות שביקשו לשרת בעמותה, פונות אלי במקביל כדי שאני אעזור להן להתקבל. אי אפשר להסביר מה זה 'זיכרון מנחם', זו פשוט משפחה.

 

"כליצנית רפואית התנדבתי בלא מעט מקומות, ובכל זאת, מדובר במקום מיוחד מאוד. בחתונה שלי לפני שבוע וחצי היו לא פחות מ-90 אורחים מ'זיכרון מנחם', וגם 40 הורים ואחים שכולים של חניכים שנפטרו".

 

דרייפוס מוסיפה כי "כל הכבוד למי שרוצה להתקבל, אבל השאלה היא מי נשארת. העמותה הזו נוגעת הכי קרוב למוות. זה נשמע אולי רע, אבל זה הכי אינטנסיבי, הכי רגשי והכי קשה. הבנות וגם הבנים שמשרתים בעמותה הם מיוחדים מטבעם. כאלה שיכולים לשיר לילדה שגוססת מול עיניהם מסרטן".

 

במקומות השני והשלישי נמצאים, על פי דירוג עיריית ירושלים, עמותת "שלווה" ואלי"ן בהתאמה.

 

ראש מנהלת השירות הלאומי, שר שלום ג'רבי, אומר כי "המקומות המבוקשים משתנים באופן אינדיבידואלי. לי אישית יש שתי בנות בשירות, והן בחרו בתחום החינוך. בת השירות הלאומי יכלה לעבוד או ללמוד, היא הרי קיבלה פטור - ובכל זאת היא מגיעה ומשרתת, זה כבר מראה שהיא איכותית. כל מקום שהיא בוחרת לשרת הוא המקום הכי מתאים לה. אצלנו, בניגוד לצה"ל, לא מכתיבים היכן לשרת. זו נטו בחירה של הבנות, וכל אחת בוחרת את הטוב ביותר עבורה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נאור רהב
"כשיצאתי לשירות לאומי לא ידעתי שיש אפשרות להגיע למקומות האלה בכלל". משרד הביטחון
צילום: נאור רהב
"אחיות גדולות" לילדים
צילום: ששון תירם
בוחרות את המקום שמתאים להן, וזה מה שחשוב. שר שלום ג'רבי
צילום: ששון תירם
מומלצים