שתף קטע נבחר
 

מנה מנצחת: גלילות חציל עם פסטו, עגבניות מיובשות ובייבי מוצרלה

אירוח חברים ומשפחה מתחיל כמובן באוכל, אבל מצריך גם השקעה בעיצוב המנה ובאופן ההגשה - השף אייל לביא מציע לכם מנה לאירוח גלילי מושלם: גלילות חצילים במילוי פסטו, עגבניות מיובשות וגבינת בייבי מוצרלה

אירוח בחגים עלול להפוך למעמסה כבדה על המארחים - צריך להכין מראש רשימות של מנות שונות, להתחשב בצמחונים, בטבעונים, באלו שלא אוכלים ירקות, אלו שלא אוכלים גלוטן וכן הלאה. השלב הבא הוא לערוך קניות שיאפשרו לכם להכין את המנות ואז כל מה שנותר הוא להתחיל להכין - שזו, למעשה, המשימה הקשה ביותר.

 

  • הכי מתוקה שיש: כנאפה גבינות
  • טעם הגליל: פילה דג על חציל צלוי ביוגורט עזים
  • חלום גלילי: חלומי מוקפצת עם שעועית ירוקה ותפוזים

     

    אם החלטתם לארח את המשפחה והחברים לחג השבועות, כדאי לכם לחשוב מראש על מנות שלא מצריכות בישול ארוך - כך שלא תצטרכו לעמוד במטבח בזמן שהאורחים שלכם יושבים בסלון או אפילו סביב השולחן. בנוסף, בחרו מנות שאתם מכירים, יודעים מה טעמן ושתמיד יוצאות כמו שצריך - בחירה במנות חדשות שלא נוסו קודם יכולה להוביל למפח נפש כשמנה תיזרק לפח כי היא לא יצאה טעימה או התקלקלה כבר בתהליך ההכנה.

     

    מנות קלילות שאפשר להגיש בבופה, או שלא מצריכות ישיבה סביב שולחן ושימוש במזלג וסכין, יכולות להקל הן על האורחים וודאי שעל המארחים. נסו לבחור מנות שיש בהן איזון של טעמים - וכן, מומלץ לעשות ניסוי מקדים לגבי הטעמים. לא צריך לעבוד קשה מדי, מספיק לבחור ירקות ופירות ולהתאים להם גבינות שונות,כך תוכלו להוציא יחד ידיכם סלטים מיוחדים בטעמים שייקסמו לאורחים - שיאהבו את העובדה שהשקעתם בהם וחשבתם מראש כיצד להפתיע אותם.

     

     

    רגע לפני שאתם יוצאים לקנות גבינות, שימו לב למקור התוצרת - גבינות המיוצרות בחו"ל וששמן זהה לגבינות המיוצרות בארץ, עלולות להיות שונות בטעמם בשל אופן ייצור שונה. אל תחששו לקנות גבינות שנראות לכם מיוחדות, תמיד אפשר למצוא מתכונים בהם תוכלו לשלב את הגבינות הללו.

     

    באשר לירקות, עדיף תמיד לתת להם קלייה/ צלייה ולהוסיף תיבול של עשבי תיבול טריים, שמן זית ושום - זה מאוד מדגיש ומעשיר את הטעמים לצד הגבינות. מומלץ להשתמש בגבינות בוגורות שיש להם טעם. ברגע שהולכים על גבינה טריה מוספים תיבול על מנת לחזק/ להעשיר את הטעמים. חשוב להקפיד על טריות המוצרלה כי אחרת היא מקבלת מרירות. המוצרלה הטריה משתלבת נהדר עם ירקות טריים ותיבול עדין ליד.

     

    מזג האוויר, במידה ומשחק לטובתכם, יכול לפתור גם הוא בעיות אירוח, אם יש לכם מרפסת גדולה או חצר שבה אפשר לשבת, צרו לאורחים חוויה של אירוח גלילי - תנו להם להרגיש שהם כאילו בכפר מרוחק אי-שם בטוסקנה, והגישו להם לחמים שונים לצד גבינות מיוחדות ופירות שידגישו את הטעמים.

  •  

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    קפרזה גלילית עם חצילים וכדורי מוצרלה

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    1 חבילה (150 גרם) של כדורי מוצרלה

    2 חצילי בלדי ארוכים

    1/4 כוס שמן זית לתיבול

    1 כף מלח ים אטלנטי

    1 כף פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב פסטו:

    צרור בזיליקום טרי

    צרור נענע טריה

    צרור כוסברה טריה

    1/2 כוס שמן זית

    3 שיני שום קלופות

    1/4 כוס צנוברים קלויים

    1/4 כפית שטוחה מלח

    1/4 כפית שטוחה פלפל גרוס

    3 כפות גבינת פרמזן / קשקבל מגוררת

     

    לעגבניות לחות בשמן זית:

    150 גרם עגבניות לחות

    כוס שמן זית

    5 שיני שום טריות, קלופות ופרוסות

    2 ענפי תימין

     

  •  

    צילום: ירון ברנר

     

     

  • אופן ההכנה:

    1. מכינים את החצילים: שוטפים את החצילים ומייבשים ופורסים אותם בעזרת סכין חדה לפרוסות ארוכות לאורך החציל (עובי של חצי ס"מ). בעזרת מברשת מושחים את הפרוסות בשמן זין ומתבלים במלח ופלפל. קולים על גריל או על מחבת ברזל עם פסים. מקררים ושומרים להרכבת המנה.
    2. מכינים את הפסטו: במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים למעט שמן הזית ומפעילים תוך כדי זילוף שמן הזית באיטיות עד לקבלת ממרח חלק ואחיד. אפשר להיעזר בלקקן כדי לרכז את הממרח במעבד. לשמור במקרר עד לשימוש.
    3. מכינים את העגבניות הלחות: בסיר קטן מניחים את העגבניות יחד עם שמן הזית ושאר המרכיבים ומחממים על להבה בינונית עד שהשמן חם. מסירים מהאש, מצננים ושומרים בכלי סגור עד לשימוש (עדיף להכין כמה ימים מראש).
    4. מרכיבים את המנה: פורסים את החצילים על משטח העבודה, בעזרת כף מורחים על כל אחד מהם שכבה דקה של ממרח הפסטו. מניחים פרוסה אחת של עגבניה מיובשת בחלקו הרחב של החציל מוסיפים שני כדורי מוצרלה. מגלגלים תוך כדי כריכת החציל סביב פרוסת העגבניה והמוצרלה. סוגרים בעזרת קיסם או מזלגון ומעבירים לצלחת ההגשה.

     

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

     

    • אייל לביא הוא השף והבעלים של מסעדת רוקח 73 ומסעדת רוקח ים שבנמל יפו

     

    • מחפשים גבינות למנות נוספות בהשראה גלילית? היכנסו למשק צוריאל

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    גלילות חציל במילוי פסטו, עגבניות מיובשות ובייבי מוצרלה
    צילום: ירון ברנר
    צילום: טל שחר
    השף אייל לביא
    צילום: טל שחר
    מומלצים