שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    נעים להיכנס: הבית המשודרג בכפר הס

    בית ענק בן 15 שנה ובגודל 240 מ"ר בכפר הס עבר שיפוץ מקיף בגוונים קלאסיים ואווירה חמה. שדרוג הבית של בני הזוג ושלושת ילדיהם כלל הרחבת חללים שונים בסלון ובחדרי השינה והוספת קומה חדשה. צפו בתמונות

    בית בגודל 240 מ"ר שנבנה לפני כ-15 שנה שופץ והפך לפנינה אמיתית. השיפוץ כלל הרחבה של חלל המגורים ומבואת הכניסה, שינויים בסלון ופינת האוכל ושינויים פנימיים באזור חדרי השינה. אפילו נוספה לה קומה ביחידת ההורים ונבנה חדר עבודה עבורם. בני הזוג ושלושת ילדיהם יוכלו כעת להתרווח לאחור ולהנות מהתוצאה.

     

    עוד במדור "עיצוב ותכנון הבית " בערוץ הנדל"ן :

    סיפור הסינדרלה של הדירה בקריית אונו

    נולד ב-4 ביולי: עיצוב הבית בסגנון אמריקאי

    אל תהיו רדודים: כך תתקינו בריכה ביתית

     

    ההיכרות שלי עם בני הזוג היא רבת שנים. שניהם בעלי מקצועות חופשיים. השיפוץ הזה היה הגדול והמשמעותי ביותר עבורם. הוא נועד לשפר את איכות חייהם בבית בעזרת הגדלת אזור המטבח והאירוח ועיצוב חדרי הרחצה והילדים. יחידת ההורים ששודרגה בקומה העליונה, מאפשרת להם כעת את הניתוק והשקט מקומת בני הנוער הפעילה שלמטה.

     

    גינת הבית והחצר לפני השיפוץ (צילום: שירה מוסקל) (צילום: שירה מוסקל)
    גינת הבית והחצר לפני השיפוץ(צילום: שירה מוסקל)
    המטבח של הבית לפני השיפוץ והארונות הרעועים (צילום: שירה מוסקל) (צילום: שירה מוסקל)
    המטבח של הבית לפני השיפוץ והארונות הרעועים(צילום: שירה מוסקל)
    הסלון והיציאה לחצר לפני השיפוץ (צילום: שירה מוסקל) (צילום: שירה מוסקל)
    הסלון והיציאה לחצר לפני השיפוץ(צילום: שירה מוסקל)
    מבט נוסף לסלון וקיר הלבנים, לפני שיפוץ הבית (צילום: שירה מוסקל) (צילום: שירה מוסקל)
    מבט נוסף לסלון וקיר הלבנים, לפני שיפוץ הבית(צילום: שירה מוסקל)
     

    הקישור של הבית עם החצר נעשה על ידי יצירת חלל משותף, כך שתוספת הבניה תיראה כחלק אינטגרלי מהבית, כאילו תוכננה כך מלכתחילה. ההחלטה בנוגע לחומרים הייתה מאתגרת. בעלי הבית כיוונו לסגנון נקי ומודרני, אך גם נמשכו לחומרים חמים וטבעיים. התוצאה: שילוב מעניין בין מטבח מודרני לסלון קלאסי.

     

    יצירת חלל משותף בין החצר לסלון (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    יצירת חלל משותף בין החצר לסלון(צילום: לירן שמש)

     

    המטבח שמשלב בין הקלאסיות למודרניות (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    המטבח שמשלב בין הקלאסיות למודרניות(צילום: לירן שמש)

    מדרגות אבן מוקפות בצמחיה ומסלעה טבעית מובילות לדלת הכניסה הכפולה. דלת בצבע ברזל מובילה למבואה מרווחת שהיה חשוב לבעלת הבית שתהייה פרקטית. ממשיכים קדימה אל עבר פינת האוכל הנשקפת ממול. בצד ימין מעין חדר ארונות קטן המכיל ארון לתיקים, מעילים ונעליים ולצידם ארון החשמל הראשי.

     

    צמחייה ומסלעה טבעית בכניסה לבית (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    צמחייה ומסלעה טבעית בכניסה לבית(צילום: לירן שמש)

    מבואת הבית (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    מבואת הבית(צילום: לירן שמש)
    יציאה נוספת לחצר מן הבית (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    יציאה נוספת לחצר מן הבית(צילום: לירן שמש)

     

    המעבר הצמוד נפתח לחלל משפחה מרווח המשמש בעיקר את הילדים. החלל מחולק לפינת טלוויזיה ופינת עבודה. פינת הטלוויזיה נפתחת לחצר הקידמית, שם תוכנן משטח ישיבה נעים מעץ שמוקף שיחים וצמחים.

     

    חצר הבית והיציאה לגינה. משמש את כל בני הבית (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    חצר הבית והיציאה לגינה. משמש את כל בני הבית(צילום: לירן שמש)

     

    פינת העבודה מוקמה מתחת למדרגות החדשות שנוספו לקומה הראשונה וכך מנוצל החלל הנוסף שהתקבל. באגף זה ממוקמים שני חדרי הבנות וחדרו של הבן. בין חדרי הבנות ממוקם חדר הרחצה המרווח שלהן ובהמשכו חדר הכביסה. חדר הבנים ממוקם ביחידת ההורים המקורית וכולל ממ"ד כחדר ארונות וכן יחידת רחצה פרטית.

    חדר הילדות. הגדולה בת 13 והקטנה בת 9 (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    חדר הילדות. הגדולה בת 13 והקטנה בת 9(צילום: לירן שמש)

     

    הרצפה והקירות הם במראה בטון מוחלק בשילוב אריחים בעבודת יד מעל לארון הכיור. הדלת השמאלית מובילה לחדר ארונות עם מקום לאחסון אקססוריז ותכשיטים. בין חדר הרחצה לחדר הארונות מפרידה דלת הזזה נסתרת המאפשרת מעבר נוח בין שני החללים בנוסף למעבר לחדר השינה שיש לכל אחד מהם.

     

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     

    מדרגות אבן דארמה מובילות לקומה העליונה. מיקום המדרגות נקבע על ידי המתכנן המקורי של הבית. שיצר להן הכנה בתקרת הבטון העליונה. היה צורך להאריך את הפתח למדרגות כדי לאפשר מדרגות נוחות. העליה במדרגות נעימה ומאפשרת מבט יפה לחלל המרכזי ולחצר.

     

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     (צילום: לירן שמש) (צילום: לירן שמש)
    (צילום: לירן שמש)

     

    במעלה המדרגות מגיעים למבואה קטנה. פניה ימינה מובילה ליחדת הורים גדולה ומפנקת. כבר מדלת הכניסה לחדר ניבטת מרפסת הגג היפה במלוא הדרה. בחדר גם חלון פינתי המשקיף לנוף השדות הפתוח. החדר עצמו מכיל מיטה על גבי קיר מרכזי שמשני צידיו פתחים עם דלתות הזזה נסתרות. המרפסת מחדר השינה משקיפה לנוף פתוח ורחוק ומזמינה ישיבה עם ספר טוב וקפה.

     

    הכותבת היא אדריכלית במשרד הלל אדריכלים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים