שתף קטע נבחר
 

לראשונה: בר ישראלי ברשימת הברים הטובים בעולם

אין בו בירה מחבית, גם לא עראק ואפילו לא יין אדום. ואף על פי כן, שופטי רשימת "50 הברים הטובים בעולם" הנחשבת הכתירו את מעוז הקוקטיילים התל אביבי "אימפריאל" כבר הטוב באפריקה ובמזרח התיכון. הבעלים: "כבוד לסצינת הברים הישראלית"

הישג לסצנת הברים הישראלית: בר "אימפריאל" התל אביבי נבחר לטוב במזרח התיכון במדריך "50 הברים הטובים בעולם" הנחשב.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בטקס שהתקיים בחמישי בלילה (9.10) בלונדון, נכנס הבר הקטן והחצי סודי שממוקם בעיבורי מלון "אימפריאל" הוותיק שברחוב הירקון בתל אביב, למקום ה-56 במדריך וכן זכה לפרס מיוחד כבר הטוב באפריקה ובמזרח התיכון.

 

בהכרזה על הבר הישראלי נטען כי "תל אביב ניחנה בסצנת חיי לילה מפותחת ומגוונת ובר הקוקטיילים הזה הוא הראשון שנכנס באופן גיקי ולעומק בכל הנוגע למשקאות המעורבבים המוגשים בו".

 

 (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

רשימת "50 הברים הטובים בעולם" מפורסמת מדי שנה על ידי מגזין "דרינק אינטרנשיונל" האנגלי. המקומות הזוכים נבחרים על ידי 300 ברמנים מרחבי העולם (הברמן מוש בודניק הוא הישראלי היחיד מביניהם, אגב), שמחויבים להכניס אך ורק מקומות בהם ביקרו פיזית ברחבי העולם ושעמם אין להם קשר כלכלי. הפרמטרים לבחירה הם חדשנות, התפריט, חוויית האירוח והאווירה. הטקס מתקיים מדי שנה בלונדון.

 

בזכייתו, ה-"אימפריאל" הדיח מהמקום הראשון האיזורי את הבר "זומא" מדובאי, שדורג בשנה שעברה במקום ה-66 בעולם. "בוא נשים את הקלפים על השולחן - אין המון מקומות באיזור שלנו שהם מתחרים רציניים, אולי מלבד הברים המפוארים במלונות היוקרה של האמירויות בדובאי ואבו דאבי, שמתופעלים על ידי צוות אירופאי, ולמרבה ההפתעה - בביירות, שמתחזקת לפי השמועות סצנת קוקטיילים פורחת. ואף על פי כן, זהו הישג רציני לא רק עבורנו כמובן, אלא לסצנת הברים הישראלית כולה", אומר בר שירה, מבעלי הבר הזוכה.

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

בקרוב - גם מסעדה

בר "האימפריאל" נפתח לפני כשנה וחצי על ידי 3 שותפים: דרור אלתרוביץ', גלעד לבנת ושירה, ברמנים מוערכים ומנוסים שעבדו בשלל ברים ומסעדות בתל אביב לפני שפתחו מקום משלהם.

 

המקום נולד בהשראת הברים הקולוניאליים של דרום מזרח אסיה מתחילת המאה ה-20, כפי שמעידים העיצוב, התפריט והטפטים הטרופיים שעל הקירות. הברמנים במקום לבושים במדים מעומלנים, כמתבקש מהמעמד המחייב, ומשתמשים בכלים יעודיים על מנת לשקשק ולערבב את המשקאות. רבים מהם מוגשים בכוסות קריסטל וינטג'יות, חלקם בוערים, אחרים תוססים ורבים - עם עיטור השמשייה המתבקש.

 

בירה מחבית ואפילו עראק - הס כאן מלהזכיר. "בעיני, אנחנו הבר הראשון בישראל שמראה מסירות אמיתית לקוקטיילים וכמובן - ירידה לעומק ולפרטים. בגלל זה אין אצלנו בירה בחבית, אין יין אדום בכוסות, אין קולה וספרייט וגם לא קאווה או עראק, שבעיני מזוהה עם ז'אנר פחות איכותי של משקאות. זה לא שאין עראק טוב בארץ, למשל 'נמרוּד' ו-'קאווער' - אנחנו לא מכוונים למקום הזה ומעדיפים שהלקוחות ייבחרו במשקאות אחרים", אומר שירה.

 

רבים מהמיצים והמרכיבים של המשקאות מיוצרים במקום על ידי הברמנים, שרוקחים חדשות לבקרים קוקטיילים חדשים. "אנחנו לא ברמנים רק בשביל השואו והמדים, אלא בעיקר בשביל החוויה של השותים. במקום קאווה ננסה להוציא שמפניה או קוקטייל על בסיס יין מבעבע צרפתי ובמקום וויסקי על קרח – אולד פאשנד עם אנגוסטורה ומעט סוכר".

 

 (צילום: בן יוסטר ) (צילום: בן יוסטר )
(צילום: בן יוסטר )

 

על אף המיקום המבודד של הבר - בעיבורי סטריפ מלונות החוף וטיילת להט, הרחק ממרכזי הבילוי המסורתיים של העיר – המקום הפך במהרה לאבן שואבת לחובבי קוקטיילים. הוריו של לבנת הם בעלי המלון וכך הגיעו השלושה לחלל הקטן.

 

"היה פשוט המון שטח לא מנוצל בלובי מחד ומאידך - לא היו בעיות רישוי לפתוח את הבר. אחרי שגלעד חפר לאבא שלו על זה המון זמן - בסוף הוא התרצה לשמחת כל הצדדים". בעתיד הקרוב צפוי להיפתח בחלל שבחזית המלון, שאיכלס עד לפני כמה שנים מסעדה, בר אוכל קריבי, גם הוא בבעלות שלישיית הבעלים של "אימפריאל".

 

בשנה הבאה - בחמישים הגדולים?

רשימת "50 הברים הטובים בעולם" נולדה לפני 7 שנים והפכה, מייד עם פרסומה, למקבילה הלא פחות יוקרתית של מדריך "סן פלגרינו 50" של מגזין "רסטוראנט" הבריטי, שמדרג את 50 המסעדות בעולם.

 

בדומה לו, גם היא מואשמת לא אחת – בעיקר על ידי הצרפתים, כמובן – כאנגלו-סקסית מדי, ששמה במרכז העניינים את לונדון וערים נוספות בחבר העמים הבריטי או בארצות הברית. לראייה: לונדון (8), ניו יורק (7) וסידני (4) מחזיקות כ-40% מהרשימה לבדן.

 

בנוסף, רוב המקומות ברשימה ממוקמים באירופה (21) וצפון אמריקה (16) ורק 13 ברים מאסיה, אוקיאניה, אמריקה הלטינית נכנסו לרשימה, ואף לא אחד מאפריקה והמזרח התיכון.

 

"אני מכיר את הביקורת, אבל חייב לומר שבמקרה הזה - ברים זה סיפור קצת שונה ממסעדות. כדי שיעבדו היטב, ברים צריכים זרם לקוחות של עיר גדולה ושוקקת שמאפשר לקיים סצנה אינטנסיבית. לכן, בסופו של יום, מרבית היצירה נמצאת בערים כמו לונדון וניו יורק", אומר שירה.

 

"בנוסף, הדירוג נבנה על ביקורים של שופטים ומה לעשות שיותר אנשים מבקרים בברים בניו יורק ובלונדון מאשר בבואנוס איירס או בבומביי, למשל. חוץ מזה – מי שעושה את זה בניו יורק ומצליח – עם כל התחרות שיש – כנראה, כמו שאמר פרנק סינטרה, הוא יצליח בכל מקום והוא טוב ביותר.

 

אז איך בכל זאת זוכה בר ישראלי להישג הבינלאומי הזה? "הרבה עבודה. אירחנו המון ברמנים מחו"ל שנמצאים בצוות הבוחרים של המדריך. מה-'אמריקן בר' שבמלון 'סבוי' בלונדון (מדורג שמיני בעולם) הגיעו 2 ברמנים לסדנת מאסטר קלאס וכן ברמנים מפריז וממיאמי שהתברגו במדריך - כולם באו לתת משמרות, ללמד ועל הדרך גם להכיר את הברמנים שלנו ואת המקום. אני שמח שהם לא שכחו אותנו בבחירה ומקווה שנכנס ל-50 הגדולה בשנה הבאה", אומר שירה וצוחק.

 

 (צילום: בן יוסטר ) (צילום: בן יוסטר )
(צילום: בן יוסטר )

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים