שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

ירוק ומשגע: 4 מתכונים עם כוסברה

מי שאוהב אותה - אוהב אותה אהבה עזה ובצדק. 4 מתכונים עם כוסברה: פסטו כוסברה-קשיו, סלט שומר, צ׳ימיצ׳ורי ועוד

1. סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם פטה, לימון ושום

הכוסברה היא לא רק חלק מן הסלט, אלא גם משתלבת ברוטב. בשני המקרים היא מחמיאה מאוד לטעמם של תפוחי האדמה. 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

6 תפוחי אדמה בקליפתם

1 בצל סגול, פרוס דק

 

לרוטב:

3 כפות שמן

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 שיני שום

עלים מ-5 גבעולי כוסברה

 

להגשה:

עלים מ-1/2 צרור כוסברה

100 גרם גבינת פטה מפוררת

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים לכיסוי כ-30 דקות, או עד שהם רכים אבל לא מתפוררים. מסננים, מצננים קלות, קולפים וחותכים לקוביות גדולות. 
  2. מרסקים את מרכיבי הרוטב בבלנדר. מוסיפים לתפוחי האדמה בצל ואת הרוטב ומערבבים.
  3. לפני ההגשה מוסיפים כוסברה ופטה ומערבבים.

 


 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

2. סלט שומר עם תפוזים וכוסברה

השומר הטרי, בעל הטעם העז, נכבש קלות ונרגע מעט בעזרת מיץ הדרים (במתכון שלפניכם השתמשנו בשילוב של לימון ותפוזים). הזיתים והכוסברה, מצדם, משלימים את משחקי הטעמים והמרקמים.

  

המרכיבים ל-4 מנות:

3 פקעות שומר פרוסות דק-דק, ללא הליבה הסיבית

1/2 בצל סגול, פרוס דק

מיץ סחוט טרי מלימון אחד

פילטים ומיץ מתפוז אחד

2 כפות שמן זית

2 כפות זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס

מלח ופלפל שחור גרוס

 

להגשה:

עלים קצוצים גס מ-1/2 צרור כוסברה

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד הכוסברה, ומשהים ל-30 דקות לפחות לספיגת טעמים.

מוסיפים את הכוסברה לפני ההגשה.

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

באותה שיטה מכינים גם:

סלט שומר וגזר עם לימון וכוסברה - חותכים 4 גזרים לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ז'וליינים, מחליפים את התפוז בלימון ומוסיפים גם מעט שמן שומשום קלוי.

 

3. צ'ימיצ'ורי כוסברה

המטבל הארגנטינאי הולך טוב עם כל נתח צלוי - מחזה עוף ועד אנטרקוט דשן. במתכון המקורי יש רק פטרוזיליה, אבל הכוסברה, כמו כוסברה, מוסיפה עניין ועומק טעמים. 

 

המרכיבים לצנצנת בנפח 330 מ"ל:

1 כוס עלי פטרוזיליה

1 כוס עלי כוסברה

4 שיני שום

1 כף אורגנו יבש

1/4 כוס חומץ יין (במקור אדום, אבל אפשר גם להשתמש בלבן)

מלח ופלפל שחור טחון

1 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את כל המרכיבים למעט השמן במעבד מזון, טועמים ומתבלים.
  2. מוסיפים את השמן תוך כדי זילוף ליצירת מרקם אחיד.
  3. שומרים בצנצנת במקרר עד שבוע ימים.

  

4. פסטו כוסברה וקשיו

לשף ג'יימי אוליבר יש מוצר כזה, שנמכר במעדניות וברשתות שיווק המזון בבריטניה, אבל כמו תמיד הגרסה הביתית והטרייה הרבה יותר טעימה.

 

שימו לב: הקפידו להיפטר מהגבעולים ולהשתמש בעלים בלבד.

 

ועוד משהו: אם רוצים להאריך את חיי המדף של הפסטו - מוותרים על השום.

 

המרכיבים לצנצנת בנפח 330 מ"ל:  

עלים מצרור כוסברה

עלים מצרור פטרוזיליה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

1 שן שום

1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים

2/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

50 גרם גבינת פרמזן אמיתית, מגוררת דק - לא חובה

 

אופן ההכנה: 

  1. מרסקים עלים, מיץ לימון, קליפת לימון, שום וקשיו בפולסים במעבד מזון.
  2. מוסיפים שמן תוך כדי זילוף ליצירת מרקם אחיד. מוסיפים תבלינים ופרמזן, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. שומרים בצנצנת במקרר עד שבוע ימים.

  

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
סלט תפוחי אדמה וכוסברה עם כל טוב
צילום: דניה ויינר
מומלצים