שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: על השולחן

    גזורים עליו: 4 מתכוני מנות עיקריות עם גזר

    בדרך כלל מלהקים גזר לתפקיד משני, אבל בזכות היכולת המופלאה שלו לספוג טעמים והשילוב המיוחד בין טעמי אדמה למתיקות, הוא יכול בקלות למלא תפקיד ראשי. רביעיית מתכונים צמחוניים וכתומים: אורז בר עם גזר, גזרים צלויים, מרק עם חלב קוקוס וגם גזר מוקפץ בסגנון אסיאתי

    1. אורז בר עם גזר וגרגרי חומוס צלויים בזרעי כמון וכוסברה

    סלט חם ועשיר שמתאים לארוחת הצהריים - כשרוצים לשבוע אבל לא להתפקע מאוכל. מחממים ואוכלים עם יוגורט. אני משתמשת לצורך הכנת המתכון בצימוקים אוזבקיים - קטנים, שחורים ומאוד מתוקים. אבל בצוק העיתים, גם כל סוג אחר של צימוקים יתאים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    6 גזרים, פרוסים לעובי 1/2 ס"מ

    1 כוס אורז בר

    1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה או שימורים)

    3 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס

    1 כפית זרעי כמון, קלויים וטחונים (או כתושים במכתש ועלי)

    1 כפית זרעי כוסברה, קלויים וטחונים (או כתושים במכתש ועלי)

    1/2 כוס צימוקים

     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מבשלים פרוסות גזר בסיר גדול עם מי מלח רותחים במשך 15 דקות, או עד שהן מתרככות מעט. מוציאים בעזרת כף מחוררת.
    2. מוסיפים אורז למים, ומבשלים כשעה ורבע או עד שהגרגרים מתרככים ומתבקעים והחלק הלבן הפנימי מציץ. מעבירים את הגזר לתבנית, ומוסיפים גרגרי חומוס ושמן זית. מתבלים במלח, פלפל, כמון וכוסברה ומערבבים לפיזור אחיד.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהגזרים מזהיבים. 
    4. מעבירים לקערה. מוסיפים צימוקים, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.


     (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
    (צילום: דניה ויינר )

      

    2. גזר מוקפץ בסויה, ג'ינג'ר וצ'ילי

    כשיש חומר גלם מבריק כמו גזר, כדאי לפנות בשבילו את כל הווק. מתחילים מהשילוש הקדוש - ג'ינג'ר, פלפל חריף ושום, וממשיכים עם סויה ותמרינדי. מתקבל צימעס נשכני עם גוני טעם אסיאתיים.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    4 גזרים, פרוסים דק באלכסון

    3 כפות שמן

    1 כפית ג'ינג'ר מגורר

    1 פלפל חריף, פרוס דק

    2 שיני שום קצוצות

    2 כפות רוטב סויה

    1 כף מחית תמרינדי

    1 כף סילאן

    2 כפות מים

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. מלהיטים ווק עם שמן, מוסיפים ג'ינג'ר, פלפל חריף ושום ומאדים במשך 1/2 דקה. מוסיפים גזרים, ומקפיצים 3 דקות עד שהן מקבלות זיגוג מבריק.
    2. יוצקים סויה, תמרינדי, סילאן ומים ומערבבים כמה דקות עד שהגזרים מגיעים למידת הריכוך הרצויה. אם הנוזלים מתאדים לפני שהגזרים רכים - מוסיפים עוד קצת מים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

     

    3. מרק גזר ועגבניות עם חלב קוקוס

    מצד אחד מרק קרמי סמיך שכיף להתפנק עליו בחורף ולנגב עם לחם, מצד שני הוא שומר על רעננות ועוקצנות בזכות מחית קארי, תועפות ג'ינג'ר וסלסת עגבניות, כך שהוא יצטיין גם בקיץ.

     

    טיפ: מומלץ להשתמש בשימורי עגבניות איטלקיים כי הם פחות חמוצים.

     

    המרכיבים ל-4 מנות

    2 כפות שמן

    1 כפית גדושה ג'ינג'ר מגורר

    2 שיני שום כתושות

    1 שאלוט או בצל סגול קטן קצוץ

    1 כפית מחית קארי אדומה

    6 גזרים, מגוררים גס

    1 קופסה (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות

    3 כוסות ציר ירקות או עוף

    מלח ופלפל שחור גרוס

    1 פחית חלב קוקוס

     

    סלסה - להגשה:

    2 עגבניות גדולות קצוצות

    1/2 שן שום כתושה

    1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר

    1 כף עלי כוסברה קצוצים

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים שמן בסיר גדול ומאדים ג'ינג'ר, שום ושאלוט במשך דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים מחית קארי, ומערבבים כמה שניות בכף עץ כדי לפתוח את הטעמים שלה.
    2. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט חלב הקוקוס, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות או עד שהגזר מתרכך.
    3. מוסיפים את חלב הקוקוס, מבשלים 3 דקות עד לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. המרק צריך להיות מעט חריף. מרסקים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני לקבלת מרקם חלק.
    4. לפני ההגשה מערבבים את מרכיבי הסלסה. יוצקים מרק לקעריות ומניחים כף סלסה מעל.

     (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
    (צילום: דניה ויינר )

     

    4. גזר צלוי בלימון ודבש

    תוספת הדבש והצלייה בתנור מוציאים מהגזר מתיקות שלא ידעתם שיש בו.

     

     

    המרכיבים ל-4-2 מנות:  

    8 גזרים צבעוניים, חצויים לאורכם

    2 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס

    3 כפות דבש או סילאן

    3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

    עלים מ-3 גבעולי טימין

     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מתבלים את הגזרים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית.
    2. צולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 15 דקות, מוציאים לרגע מהתנור ומטפטפים דבש ולימון מעל.
    3. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות, או עד שהגזרים זהובים יפה. לפני ההגשה אפשר לטפטף עוד דבש ולימון ולפזר עלי טימין.

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

     

     

     (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
    (צילום: דניה ויינר )

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניה ויינר
    מרק גזר ועגבניות עם חלב קוקוס
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים