שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מוס שוקולד טבעוני: מדריך ו-2 גרסאות

    לפעמים חשק לשוקולד הוא רק תירוץ והזדמנות להתחבר לפירות העונה ולהתחיל לשחק: אורי שביט מכינה מוס שוקולד מושחת בשתי גרסאות טבעוניות - עם תותים וגם עם עם תפוזים

    הכל התחיל משיחה על אוכל עם לאון, השף של הפאב האירי "מולי בלומס". כשהגיעה סוגיית הקינוח, איכשהו השיחה התגלגלה לדבר על מוס שוקולד קרמי, אוורירי, עם נוכחות ומתיקות עדינה, כזה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. ואני, למרות שתמיד אעדיף עוד מנה ראשונה על פני קינוח מתוק.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    בימים אלה לאון ואנוכי שוקדים יחד על בניית תפריט טבעוני רחב וכיפי, שייכנס בקרוב לבר של הרשת במתחם שרונה בתל אביב. נמלאתי כזה חשק שיהיה מוס שוקולד - שהייתי חייבת לפצח את העניין. עוד באותו היום התחלתי בניסיונות.

     

    קל מאד לייצר קצפת, קרם או מוס טבעוניים ברגע שאתם מצוידים בקופסא של קרם קוקוס סמיך (שימו לב שאחוזי השומן יהיו לפחות 17% ורצוי יותר). כל מה שצריך לעשות זה לצנן אותה היטב - רצוי 24 שעות לפני ההכנה, בעמידה במקרר - ולהניח לשכבה הסמיכה והשומנית יותר להיפרד מהנוזלים, שישקעו לתחתית. מוציאים מהקופסא רק את הקרם הלבן שלפעמים ממש מתקשה ושאותו אפשר להקציף ולהוסיף לו טעמים והפתעות כרצונכם

     

     (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)

     (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

    אני החלטתי לחבר אותו הפעם עם שניים מהפירות העונתיים הכי כיפיים ומעוררי חשק שיש, שהחיבור בינם לבין שוקולד פשוט מתבקש. תותים ותפוזים:

     

     (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

    מוס שוקולד טבעוני - מתכון בסיסי

    בינינו, לא צריך יותר מזה. רק הקפידו להשתמש בשוקולד ובקקאו איכותיים.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן), מקוררת היטב במקרר

    50 גרם שוקולד מריר איכותי, לפחות 60% מוצקי קקאו

    1/4 כוס אבקת קקאו איכותית

    2 כפות אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים בסיר קטן את קוביות השוקולד, הקקאו ואבקת הסוכר.
    2. פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו), ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק. את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד. מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
    3. ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך), רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
    4. מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק, ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
    5. הגשה: מחלקים לכלי הגשה אישיים ומאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות (רצוי שעה). אם מגישים בקעריות - ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות, מומלץ להשתמש בשקית זילוף. המוס נשמר היטב במקרר במשך 3-4 ימים.

     

     (צילום: אורי שביט)

     (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

    מוס שוקולד ותותים

    העיקרון דומה, אלא שבמקום אבקת סוכר משתמשים בסירופ תותים. את התותים עצמם מניחים מעל המוס ואפשר גם בתחתית.

     

     (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן), מקוררת היטב במקרר

    50 גרם שוקולד מריר איכותי, לפחות 60% מוצקי קקאו

    1/4 כוס אבקת קקאו איכותית

     

    לתותים:

    6-8 תותים בשלים, פרוסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ

    1-2 כפות סוכר חום בהיר

     

    אופן ההכנה:

    1. מלטשים את התותים: מניחים בקערה את פרוסות התותים והסוכר. בידיים נקיות עוטפים את התותים בסוכר, ומלטשים - משפשפים בעדינות את התותים בסוכר במשך כמה דקות. מניחים בקערה להגרת נוזלים במשך 15 דקות לפחות. מסננים את נוזלי הסירופ הסמיך שניגרו מהתותים לסיר קטן, ואת התותים שומרים בצד. מוסיפים לסיר עם סירופ התותים את קוביות השוקולד והקקאו.
    2. פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו), ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק. את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד. מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
    3. ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך), רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
    4. מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק, ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
    5. הגשה: מניחים בתחתית כלי ההגשה כמה תותים, יוצקים עליהם את המוס ולבסוף מעטרים בתותים נוספים. מאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה. אם מגישים בקעריות - ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות, מומלץ להשתמש בשקית זילוף.

     

     (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

    מוס שוקולד ותפוזים

    מתכון חובה לאוהבי השילוב החורפי המנצח. על הליקר אפשר לוותר.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן), מקוררת היטב במקרר

    50 גרם שוקולד מריר איכותי, לפחות 60% מוצקי קקאו

    1/4 כוס אבקת קקאו איכותית

    2 כפות אבקת סוכר

    קליפה של תפוז אחד, מגורדת דק (החלק הכתום בלבד)

    2 כפות ליקר תפוזים איכותי, ברנדי או קוניאק - לא חובה

     

    לעיטור:

    קליפת תפוז מגורדת

    פלחי תפוז מפולטים, ללא הקליפה הלבנה

     

    אופן ההכנה: 

    1. מניחים בסיר קטן את קוביות השוקולד, הקקאו, אבקת הסוכר, קליפת התפוז והליקר. פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו), ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק. את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית, יוצקים לסיר עם השוקולד. מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
    2. ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך), רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
    3. מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק, ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
    4. הגשה: מחלקים לכלי הגשה אישיים, ומעטרים בקליפת תפוז או בפלחי תפוז טריים מפולטים. מאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה. אם מגישים בקעריות - ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות, מומלץ להשתמש בשקית זילוף.


     (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
    (צילום: אורי שביט)

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אורי שביט
    עם כל טוב. מוס שוקולד טבעוני
    צילום: אורי שביט
    מומלצים