שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    השמינייה: ברי יין מומלצים

    היין נפלא, האווירה מחשמלת והמנות - קטנות ויצירתיות: ליבי שפרלינג ממליצה על 8 ברי יין בתל אביב לרגל יום האהבה הבינלאומי

    ביקור בברי יין הוא אלטרנטיבה אינטימית ונעימה למסעדות, בוודאי שכבילוי רומנטי, אחד-על-אחד. מוצע בהם מבחר גדול מהרגיל של יינות בכוס, שנמזגים ומוגשים לצד מנות קטנות-בינוניות שמותאמות לשתייה והכל עטוף יפה באווירה כיפית ומגובה בצוות שמגלה הבנה ועומק מרשימים, כמו גם תשוקה אמיתית ליין.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    בעולם ניתן למצוא ברי יין בעיקר בערים המרכזיות. ישראל 2015 לא שונה בכך ובתל אביב מרוכז הרוב המכריע של הסצנה המקומית. האם הגיע הזמן לייסד בר יין ראוי בגליל או באילת? בהחלט. עד שזה יקרה - ולרגל יום האהבה הבינלאומי שמתקיים בסוף השבוע - בחרנו את אלו המומלצים במרכז.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    1. צ'יקטי

    בר יין בסגנון ונציאני. מגישים כאן תקרובת בהשראת המטבח הצפון-מזרח איטלקי. המנות מגיעות בצלחות קטנות, מדויקות ועשוית היטב. מומלצות מביניהן פולנטה תירס, טורטליני ריקוטה ותרד עשוי ביד, קרפצ'יו דג-ים וכן קלמארי עם ארטישוק ונקניקיית צ'וריסו.

     

    תפריט האלכוהול מתבסס על יינות מצרפת, איטליה וישראל. בין הלבנים שנמזגים לכוס: סאנסר צרפתי מענבי סוביניון בלאן מעמק הלואר, גוורצטרמינר אלזסי ויין מענבי סילבנר מאיטליה. באדומים מככב קיאנטי איטלקי, "הרי יהודה" של יקב צרעה ועוד. תמחור היין והאוכל פה אמנם גבוה, אבל המקום נעים וניחן ביופי של אוירה ואוכל מצוין. שווה.

     

    צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-6853499

     

     (צילום: אפי סמדר) (צילום: אפי סמדר)
    (צילום: אפי סמדר)

     

    2. פיקולה פסטה

    במעלה המסעדה האיטלקית - אולי הכי רומנטית בישראל - שוכן בר יין וגראפה וסודי. נמזגים פה לכוסות ומדי ערב מעל 45 יינות שונים מרחבי העולם כשההתמחות של השף והבעלים, יואב שמעוני, הוא ביינות איטליה על אזוריה השונים.

     

    בתפריט (החלבי - לא מוגשים במקום בשרים ופירות ים) מגוון מסחרר של יינות, החל מכאלה יומיומיים ועד ליינות אמרונה מתיישנים, ברולו וברברסקו.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    לצד היין מוגשות מנות איטלקיות בביצוע לבבי ומושלם: אספרגוס בחמאה וגראפה, פטריות ביין מרסאלה, פיצה ביתית מופלאה וכמובן - פסטות (אנחנו שומרים אמונים לזו עם לבבות הדקל).

     

    את הקינוחים שווה ללוות עם כוסית גראפה ליד מתוך המבחר הענק שמוצע כאן ושגם אפשר לקנות הביתה. חוויה חו"לית לא מכאן בלב תל אביב ובמחיר משתלם להפתיע. חובה להזמין מקום מראש.


    פיקולה פסטה. בן יהודה 53, תל אביב. 03-5290643

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    3. ז'אז'ו בר יין שרונה

    בר היין היפה בישראל נוסד במבנה בו שכן יקב טמפלרי, עמוק מתחת לאדמה. המבנה שופץ ושוחזר באופן מרהיב והוא כולל כעת בר ארוך וכן כורסאות לאורך הקיר המחוספס. בתפריט: שפע יינות "עולם ישן" הנמזגים לכוסות (במחירים גבוהים - שלא תגידו שלא אמרנו).

     

     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    האוכל מצדו יצירתי ועדכני, מעשה ידיה של השפית עדי לוי. אהבנו מאוד ברוסקטות עם מולים, כבד אווז על בריוש לצד פירה פיסטוק ופטל מוחמץ וגם שייטל על קרם כרובית וכרוב אדום מזוגג.

     

    עוד בתפריט: שפע של מנות דג נא, אויסטרים טריים ולקינוח - תותים עם עוגת שמן זית על אנגלז הדרים. חפשו באותה הזדמנות גם את הפינו דה שאראנאס, תירוש ענבים מחוזק בקוניאק שמיושן 5 שנים בחביות עץ, יופי של דיז'סטיף שמיובא לארץ על ידי יבואן הבוטיק קיפיס.

     

    ז'אז'ו וינו. דוד אלעזר 27 (שרונה), תל אביב. 03-5225822


     (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

     

    4. טייסטינג רום

    בר היין התת קרקעי והמעוצב הזה, בכניסה לשרונה, מציע מגוון רחב של יינות בכוס, מישראל ומרחבי העולם. במעמד ההגעה מגישים כרטיס מגנטי שמאפשר לגשת לבד למכונות המזיגה אל אחד מ-40 בקבוקי היינות הפתוחים. האפשרות לשחק עם הכמות ולמזוג גם ממש מעט, רק כדי לטעום ובמחיר של שקלים בודדים, נהדרת ומאפשרת לדגום יינות רבים, להנאת כל הצדדים.

     

    ומה עם האוכל? יש פלטת נקניקים, ברוסקטות אנשובי אורטיז והכי הכי - מאפה פריך במילוי פסטרמה, גאודה, ארטישוק וביצה. למי שקץ ביין המעולה, יש גם קוקטיילים שרוקח הברמן האגדי אדי ניומן. ניתן לרכוש יינות במקום ולהמשיך ליהנות גם בבית.

     

    טייסטינג רום. קפלן 36 (שרונה), תל אביב. 03-5333213

     

     (צילום: רן בירן) (צילום: רן בירן)
    (צילום: רן בירן)

     

    5. ברוט

    בר יין קטן ואמיתי, שבו הסועדים יושבים מול המטבח הפתוח, ליד פלנצ'ה רוחשת ותנור חרוץ. מוצע כאן מבחר נאה בכוסות של יינות לא-שגרתיים מאיכות מעולה, עם ייצוג רחב לאחוזות ויקבים ביו-דינמיים שלא תפגשו במקום אחר.

     

    אהבנו מאוד את האלברוסה, זן ענבים אדום שהוא הכלאה סינרגיסטית בין נביולו לברברה ונהנינו גם מגרשון - הלבן החדש של כרם שבו (מענבי סוביניון בלאן).

     

    האוכל טעים, היינות - ביו-דינמיים. יאיר יוספי ובר היין "ברוט" (צילום: אברהם כץ) (צילום: אברהם כץ)
    האוכל טעים, היינות - ביו-דינמיים. יאיר יוספי ובר היין "ברוט"(צילום: אברהם כץ)

     

    האוכל במקום נהדר ואמונים עליו השפים המוערכים יאיר יוספי ("אלבה") ועומר בן-גל. בתפריט שבנו בולט שימוש נרחב בחלקי פנים לצד דגים טריים ופירות ים. מומלצים ברוסקטות עם טרטר בקר וכן המבורגר עם בייקון, צ'דר ובצל מטוגן. בקינוחים הצטיין מוס שוקולד עם שטרויזל קקאו וקרם קפה.

     

    מחירי הבקבוקים סבירים אך מאידך - מחירי הכוסות גבוהים למדי, גם אם לוקחים בחשבון את המפלס הנדיב שנמזג. גם מסיבה זו, נשמח למצוא שם חצאי כוסות או אפילו פלייט – סדרה של טעימות במחיר מתואם מראש.

     

    ברוט. נחלת בנימין 36, תל אביב. 03-5102923

     

    6. מתושלח

    בר היין השכונתי הזה שבפלורנטין ממוקם במדרחוב שקט, בינות עצי הדר. מוצעים בו בעיקר יינות ישראליים נהדרים מיקבי בוטיק. המקום נפתח השכם ומציע ארוחות בוקר וגם עסקיות צהריים צנועות.

     

    בערב מוגש תפריט רחב שמבוסס על חומרי גלם מקומיים, עם טאפאס כיפיים, סלטים ועוד. אהבנו מאד כבד קצוץ עם ריבת בצל וגם ניוקי כמהין. בימי שישי עורכים כאן טעימות יין, הזדמנות פז להכיר יינות חדשים.

     

    מתושלח. אוריאל אקוסטה 16, תל אביב. 03-6811018

     

    7. וויין סטורי

    בבר היין הקטנטן והמהוקצע הזה שבכניסה לנווה צדק (שמשמש גם כחנות במהלך היום) תמצאו יינות איקוניים מרחבי העולם. במכונות המזיגה יחכו לכם - כטעימה קטנטנה, בכמות של חצי-כוס או ככוס - יינות לא שגרתיים, גם מהארץ, מהסוג שלא מוצאים כמותם כל יום.

     

    בזה, בעיניי, כוחו של המקום, כאשר האנשים מאחורי הבר הקטן חדורי תשוקה ליין וישמחו להסביר וגם לפתוח גם יינות גדולים שעושים לדופק להאיץ, במידה ויש מקום במכונה. במכונות השתייה יש גם מבחר יפה של יינות במחיר של פחות מ-30 שקלים לכוס וכ-15 שקלים לחצי כוס. 

     

    היין הוא הכוכב הבלעדי כאן ולא יקלקלו לכם את הפלֶטה עם אוכל מורכב, אלא ישלפו מהמגירות הסודיות גבינות שוות ונקניקים מרחבי העולם. מי שמבקש יפה יכול להזמין אוכל - נניח, פיצת פירות-ים שחורה - ממסעדת "פופינה" הסמוכה. ניתן להצטייד ביינות הביתה - המחירים ירדו לאחרונה באופן משמעתי וכעת משתלמים מאד. מומלץ במיוחד BDN, היין הכתום שמייצרים עבור המקום וניתן לרכישה רק כאן.

     

    וויין סטורי. יהושע התלמי 12, תל אביב. 03-7300313

     

     (צילום: מרב לוי) (צילום: מרב לוי)
    (צילום: מרב לוי)

     

    8. פורטו

    בר יין צנוע ואינטימי להפליא שהחל את דרכו כמעדנייה פורטוגלית והפך עם הזמן למשכן יינות. בתפריט מבחר עשיר של לבנים ואדומים מפורטוגל וגם יינות פורט מכל הסוגים לחובבי הז'אנר (לבנים ואפילו ורודים). מחירי המדף של היינות צנועים מלכתחילה ובחליצה לשולחן תוסיפו רק עוד 20 שקלים - דיל משתלם.

     

    בתפריט האוכל: פירות ים, תמנונים, בקלאו (דג קוד מיובש) וגבינות מהוויטרינה. מומלצים במיוחד פאטה כבד בראשונות וטארט שוקולד מריר לקינוח. בין השעות 16:00-19:00 חוגגים הפי האוור שבמסגרתו ממלאים את כוסות היין ב-20 שקלים ומוגשים מיני נשנושים בזול - צלחת נקניקים, ברוסקטות ועוד. שווה.

     

    פורטו. טשרניחובסקי 6, תל אביב. 03-6206610

     

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

     

    ועוד המלצה: "ג'יאקונדה"

    בחדר שמעל לחנות הדגל של היבואניות המסקרנות מתקיימת מדי רביעי בערב טעימת יין. יפתחו שם תוצרת של יצרנים קטנים שיצרו יינות מזנים מעניינים, גפנים בוגרות וטכניקות שמשלבות מסורת יחד עם חדשנות ויוגשו גבינות ממחלבות בוטיק.

     

    המחיר לערב משתנה מדי שבוע ובהתאם ליינות כשהשבוע, למשל, יטעמו שם אדומים ולבנים מבורגון ב-220 שקלים. חובה להירשם מראש.

     

    ג'יאקונדה. פרישמן 73, תל אביב. 03-6006863

     

     (צילום: דודי מוסקוביץ') (צילום: דודי מוסקוביץ')
    (צילום: דודי מוסקוביץ')

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים