שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    יין לחג: המלצות החל מ-25 שקלים

    מבקרת היין שלנו, ליבי שפרלינג, מגישה: יינות לחג במחירים של ברלין. 12 המלצות לבקבוקים שהכי שווים את הכסף שלכם ומתאימים לארוחת החג

    השנה, טעימת היינות לפסח הייתה מענגת במיוחד והבהירה - בפעם המי יודע כמה - שעושים כאן יינות איכותיים ומגוונים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

  1. פריסה חגיגית: מדריך קרפצ'יו ירקות של ארז
  2. סורבה של פסח: מדריך, טיפים ו-4 מתכונים
  3. 14 הפלאפליות הטובות בישראל
  4.  

    למרות שהמגמה הבולטת היא שימוש בזנים ים תיכוניים, היקבים הגדולים לא ממהרים לנטוש את השימוש בענבים מזן קברנה סוביניון ומרלו, שמצדם יצרו השנה יינות מרוככים יותר. ריכזנו את אלה שאהבנו במיוחד, שגם הפתיעו, נשאו עימם משב רוח רענן ובעיקר – סיפקו תמורה למחיר.

     

    לפני שמתחילים – טיפ: זה הזמן לנצל את מבצעי החג ולרכוש יינות במחירים משתלמים לחודשים הקרובים, כמו גם להתנסות בתוצרת היקבים הקטנים והפחות מוכרים.

     

    1. תבור : סופה, אדמה 2, 2012

    נעים לראות יקב מסחרי גדול שלא מפסיק לחפש זנים חדשים ולשחק ביניהם ביינות ממסך מעניינים. בטעימת חבית נרחבת נחשפו איכויות מרשימות של יינות שייצאו לשוק בחודשים הקרובים - שווה לעקוב.

     

    סופה הוא יין שחציו ענבי קברנה סוביניון וחציו פטיט סירה, שמקורם בכרמים בגליל העליון ובגליל המזרחי. יחד הם יצרו יין מאוזן שבולט פו פרי שחור מצויין וניחן בחומציות טובה. הקצוות פרועים והסיומת רוגעת. 89 שקלים. כשר. חפשו גם את יין הרוזה החדש והעשיר מענבי ברברה ולא תתאכזבו.

     

     

     (צילום: איה בן עזרי) (צילום: איה בן עזרי)
    (צילום: איה בן עזרי)

    2. בנימינה : בין שיראז 2013

    בסדרה הבסיסית של היקב הפתיעו הפעם בגדול. היין הזה הופק מ- 90% שיראז (או סירה בשמו הצרפתי של הזן הזה) ועוד 10% ענבי פטיט סירה מכרמים בגלבוע וברמת הגולן. היין תסס במיכלי נירוסטה, לא פגש חבית ובמקומה זכה לליטוף עדין וחד משמעי משבבי עץ.

    הוא פירותי ומתובל, סגלגל בעל סיומת כמעט מעושנת. לכל מי שתוהה מדוע כאן אין יינות שולחניים זולים וראויים ובברלין כן - זה היין שלכם. הכי שאטו שוטף. 25 שקלים. כשר.

     

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

    3. רמת נגב : נגב 2013

    מה שהחל כיקב משפחתי קטן, תוך תפיסה חלוצית ומשוגעת לפיה ניתן להפיק יופי של יינות על אדמת הנגב, הולך ותופס תאוצה. ביקב מפיקים יינות מרעננים ומפתיעים, במיוחד לנוכח אזור גידולם המאתגר. אהבנו מאוד את יין הממסך הזה, שמשלב בין ענבים מזן קברנה סוביניון, שיראז וקברנה פרנק, שהתבגרו 8 חודשים בחביות עץ, אמריקאי דווקא, שפינקו בטעמי קלייה, וניל וקפה אופייניים.

     

    היין עולץ, שופע פרי ורק ברקע גוונים של חבית עם ענני מוקה וקקאו. תמורה טובה למחיר. 59 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    4. נטופה : דומיין נטופה אדום 2012

    היקב הגלילי הזה שחרר בציר ראשון בשנת 2009 וחרת על דגלו עשיית יינות עולם ישן איכותיים ואלגנטיים. הכרמים נטועים באדמת עין דור וגדלים בה ענבים מזנים ים תיכוניים כגון סירה, מורבדר, גראנש וכן טמפרניו אדום ושנין בלאן ורוסאן בלבנים. "נטופה אדום" הוא יין ממסך שמורכב מ-65% סירה ו- 35% מורבדר.

     

    הם התיישנו כל אחד 6 חודשים בחביות צרפתיות ויצרו יין מלא אופי ובעל סיומת ארוכה ורכה. לא פלא שזכה לאחרונה בציון 92 במגזין היין הנחשב דקנטר. תמורה אדירה לכסף, עם פוטנציאל יישון נהדר. מי שמחזיק מקרר יין – מומלץ להצטייד בשישייה – ויהיה מעניין לעקוב אחרי ההתפתחות שלו. 65 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    5. שורק : אדום חבית, קברנה סוביניון 2012

    יקב שעובר אבולוציה והתגברות מוצלחת – עברו כאן מיינות פראיים ורבי קסם שלא תמיד היו מאוזנים או יציבים ליינות בשלים, מורכבים, כמעט אלגנטיים, גם בנגזרת הלבנים והרוזה. במסגרת העשייה הנקייה והמדויקת, הפתיע קברנה סוביניון זני מענבי כרם ספסופה שבגליל העליון.

     

    היין התבגר במשך שנה וחצי בחביות צרפתיות, מחציתן חדשות. ההתחלה אלכוהולית ועוצמתית, אך לאט לאט חושף היין רבדים פירותיים מרוכזים ובעיקר נשאר רענן מאוד לאורך כל הערב. פתחו לפחות שעה לפני האוכל. 90 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    6. דלתון : עלמה SMV 2011

    חבל קוט דה רון שבדרום צרפת מאופיין בזנים ים תיכוניים שהבולטים בהם הם סירה, מורבדר וויונייה. את השילוב בין שלושתם מכנים בקצרה SMV ובדלתון יצרו מהם יין קומוניקטיבי, פתוח וחם, שזכה לצבע סגלגל יפהפה ולארומות מאוזנות של פטל ותבלינים. כיפי ומקסים, במחיר מצוין - 69 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יגאל עמר) (צילום: יגאל עמר)
    (צילום: יגאל עמר)

     

    7. יתיר : הר עמשא 2011

    יתיר חוגג השנה עשור והיין הזה, שממחיש את התפתחות היקב, מהווה סיבה לחגיגה, לא פחות. הוא משלב בין ענבים מזני קברנה, מרלו, שיראז, פטי ורדו ומלבק מחלקות כרם שונות ביער יתיר, ש התיישנו בחביות נפרדות במשך שנה ואז עורבבו והתיישנו עוד שנה בבקבוק. יין עשיר ואלגנטי, מתובל ועסיסי, אפוף פרי שחור, שהוא ידידותי למשתמש. מומלץ בחום. 99 שקלים. כשר.

     (צילום: יקיס קדרון) (צילום: יקיס קדרון)
    (צילום: יקיס קדרון)

     

    8. אמפורה : ריטון מרלו כרם אורגני 2012

    נסיון ראשון ביקב לעשות יין מכרם אורגני. הענבים מגיעים מכרם מקורה, הסמוך ליקב ונטוע בשיפולי הכרמל. זהו יין זני, שהתיישן במשך שנה וחצי בחביות צרפתיות, דחוס שחשוב מאוד לאוורר טרם השתייה - או לפתוח שלוש שעות לפני או להשתמש בדקנטר.

     

    האף הראשוני מוזר, אבל מעט סבלנות חושפת פה ניחוחות דובדבנים שחורים, זיתים שחורים, אדמתיות וסיומת רעננה עם תווים של עץ ומוקה. מרלו מאוד לא שגרתי, אחר, מסקרן, משתנה.

    שווה לתת לו צ'אנס, במיוחד אם אתם לא מחובבי הז'אנר. 99 שקלים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    9. רקנאטי : פטיט סירה רזרב 2013

    קשה לבחור פייבוריט אחד בין הביטויים המוצלחים לזנים הפרועים, שהופכים ברקנאטי לפרא אציל. חובבי הז'אנר ייהנו מאוד מהיינות הזניים מענבי קריניאן (פרא) ומרסלאן ומממסך הסירה שמקבל שדרוג מענבי ויונייה לבנים.

     

    אישית, הכי התחברתי לפטיט סירה זני מגפנים בוגרות, בנות למעלה מ-30, שיושן ארוכות בחביות עץ מחבל בורגון שבצרפת, חלקן חדשות. התוצאה: יין כהה, דחוס עם ניחוחות תבלינים, שמתרכך לאטו אך השמנוניות בכוס נשארת, מלווה נהדרת למנות בשר עשירות. 119 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    10. יקב 1848 : דור רביעי, ברברה 2012

    ברברה הינו זן ענבים שמקורו בפיימונטה, כוכב בולט ביינות איטליה. היין הזני הזה, שכולו ברברה שהיטיבה להיקלט בארץ, ניחן בצבע עמוק ומרשים. הוא מרוכז מחד ונגיש מאד מאידך ובולטים בו ניחוחות של דובדבנים חמוצים ותותי עץ. יין שכדאי להכיר, רק חבל שמתומחר גבוה מדי, לפחות לטעמי. 80 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    לבנים:

     

    1. יקב רמת הגולן : שרדונה קצרין 2013

    ביקב ממשיכים את המסורת ומנפקים שוב שרדונה מהמם, מהחלקות הגבוהות ביותר באזור צפון רמת הגולן, מכרמים השוכנים 900 מטר מעל פני הים. היין תסס והתיישן על השמרים במשך 9 חודשים בחביות צרפתיות חדשות. טעמנו אציל אלגנטי, בעל גוף, חמאתי בקצוות ורענן מאוד במפתיע (ארומות של אגסים ופרחים). קנו עכשיו וישנו גם במשך 6 שנים נוספות. מציאה לחובבי הז'אנר. 99 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    2. צימבליסטה - סובינילי 2011

    את היקב הנהדר הזה, ממושב אביגדור, שליד קרית גת, אתם חייבים להכיר. כנגד כל הסיכויים, יוצרים פה רק יינות לבנים, מדייקים ורעננים. יין הסוביניון בלאן נפלא - הענבים מגיעים מכרם הסמוך לאפיק נחל גוברין, אזור מסקרן ולא שגרתי – והתוצאה עשבונית ורעננה שסופה מתיקות מתחנפת. הסיומת הפירותית תעשה נעים גם לחובבי זנים ארומטיים בהרבה. אגב – גם השרדונה כאן נהדר ומאוזן. 99 שקלים. כשר.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    לליל הסדר. יין
    צילום: shutterstock
    מומלצים