שתף קטע נבחר

הסוד המשביע: מה להוסיף למרק שיגרום לרעב להיעלם?

חוקרים אירופאים פיתחו מרק משביע במיוחד המכיל עמילן עמיד. לפי המחקר, אכילה יומיומית של המרק תסייע לירידה מהירה וקלה במשקל. לא רוצים מרק? גם פסטה או אורז שבושלו אתמול, יעשו את העבודה. גם אתם יכולים להכין בבית

לאורך שנים דיאטנים חיפשו אחר המזון האולטימטיבי, שיהיה טעים, מזין ובעיקר משביע. אוכל שיצליח לחסל אחת ולתמיד את הדחף לנשנש אחרי הארוחה. כעת, יתכן שהחיפוש הגיע לסיומו בזכות פיתוח של מרק המכיל מרכיבים ממלאים במיוחד.  

 

קראו עוד:

אוהבים פסטה? הטריק שיחסוך לכם קלוריות

5 הדגנים הבריאים ביותר: למה לאכול חיטה?

מרגישים נפיחות בבטן? 6 סיבות מפתיעות לכך

 

הסוד של המרק הוא הרכב עשיר במיוחד של עמילנים עמידים, הנחשבים משביעים ביותר ומאפשרים להגדיל את טווח הזמן עד הארוחה הבאה. לפי מחקר מוקדם שנערך, אכילת המרק על בסיס יומיומי גורמת להפחתה כללית של כמות המזון שהאדם אוכל. עם זאת, תוצאות המחקר המלאות טרם פורסמו.

 

ספירת קלוריות - OUT, מדד השובע - IN

פיתוח המרק נעשה במסגרת Project Satin, המיועד לעידוד השובע ומשתתפות בו שבע אוניברסיטאות מרחבי אירופה ו-11 חברות מזון. את הפרויקט מממן האיחוד האירופי בסכום של 4.3 מיליון יורו.

 

שיטת ספירת הקלוריות המקובלת עשרות שנים, כבר אינה מהווה מדד מספק לשמירה על המשקל. בעתיד דיאטנים ימצאו נוסחה שתבחן את מדד השובע ותגיד לנו עד כמה כל מזון שאנו אוכלים ממלא ומונע תחושת רעב.

 

אחד הרכיבים המשביעים ביותר הוא עמילן עמיד, הנמצא בקטניות כמו שעועית, אפונה ועדשים. עמילן עמיד גם נמצא במזונות כמו תפוחי אדמה, פסטה ואורז - בתנאי שעברו בישול, התקררו וחוממו שוב. המטרה היא להוסיף בעתיד עמילן עמיד גם למאכלים אחרים כמו לחם, יוגורט וכמון מרק.

 

פסטה מאתמול משביעה יותר מאשר פסטה טריה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פסטה מאתמול משביעה יותר מאשר פסטה טריה(צילום: shutterstock)

 

מה היתרונות התזונתיים של עמילן עמיד?

עמילן נמצא בשלל מזונות. כאשר אנו אוכלים את העמילן נא, יותר מחצי ממנו עובר למעי הדק, מתעכל, הופך לגלוקוז ונספג במהירות בגוף. הגוף מקבל לפחות כשני שליש מהקלוריות הזמינים במזון. עם הזמן, העמילן הופך לשומן.

 

במזון מבושל, הרכב הפוטאינים משתנה והעמילן מעשה עמיד לעיכול. אחרי תהליך של קירור האוכל, העמילן מתגבש לגבישים שאנזימי העיכול מתקשים לפרק. העמילן העמיד עובר במערכת העיכול בדומה לסיבים תזונתיים, ואינו מתעכל במעי הדק. רק החיידקים הטובים במעי הגס יתמודדו עם העמילן. כתוצאה מכך, המוח משדר לגוף תחושת שובע.

 

המשמעות היא כי טוסט קר או ספגטי שבושל אתמול, יספקו לגוף פחות קלוריות מאשר אותו טוסט או ספגטי, הנאכלים מיד כשהם חמים. תופעות לוואי אפשריות מהעמילן העמיד הן תחושת נפיגות וגזים.

 

לפי המחקר שנעשה עד כה, אנשים שאכלו על בסיס יומי מרק ובו עמילן עמיד, אכלו פחות לאורך היום. עם זאת, יש למחקר גם מבקרים, כדוגמת פרופ' סטפן בלום מהקולג' המלכותי בלונדון, שלדבריו מזון מעובד יותר, אינו הפתרון לבעיית ההשמנה. "אכילת מזון טבעי זולה יותר ויעילה יותר", הוא אמר לדיילי מייל.

 

לעומתו, פרופ' ג'ייסון האלפורד מאוניברסיטת ליברפול שהיה בין מפתחי מרק העגבניות המשביע אומר: "בעית ההשמנה רק הולכת וגדלה. אם ביכולתנו לפתח מזון שהוא בריא, משביע ומסייע לשלוט ברעב, אנו יכולים לעשות שינוי חיובי על חייהם של אנשים רבים".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מרק עגבניות משביע במיוחד. במקום דיאטה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים