שתף קטע נבחר

האם חג הסיגד יהפוך למימונה הבאה?

על מנת לקדם את שילובים של יוצאי העדה האתיופית, ועולים בכלל בחברה הישראלית, כדאי ללמוד ממודלים שהצליחו, לדוגמה: כפרי הנוער והפנימיות

אפשר להעריך שרבים בישראל לא יודעים מהו חג הסיגד. ניתן לשער שרבים עוד יותר לא מודעים לכך שמדובר בחג רשמי במדינת ישראל. היום חוגגים בני העדה האתיופית את הסיגד. חג המציין את העלייה לרגל - לארץ הקודש ואת חשיבות חשבון הנפש, הפרטי והציבורי. על רקע ההפגנות שהתקיימו השנה כמחאה על חוסר השוויון, הגזענות ותחושת העוול שחווים בני העדה , הגיע הזמן שהחברה הישראלית היא זו שתעשה חשבון נפש האם נעשה הכל למען השתלבותם של בני העדה האתיופית בישראל.

 

עוד דעות ב-ynet:

חג שמח אחיי העבדים

דרוש ביטחון כלכלי לעסקים בירושלים

מנוטרלים משלטון החוק

לימודי שואה - לא בבית ספרנו?

עיוות העובדות - זה מה ששקוף

 

על מנת לקדם את שילובים של יוצאי העדה האתיופית, ועולים בכלל בחברה הישראלית, כדאי ללמוד ממודלים שהצליחו, לדוגמה: כפרי הנוער והפנימיות - כור ההיתוך האמיתי של החברה הישראלית.

 

היום במדינת ישראל יש כ- 25,500 בני נוער אשר מתחנכים בכ-180 כפרי נוער ופנימיות ברחבי הארץ, 20% מהחניכים הם בני העדה האתיופית. מסגרות אלו, מעניקות לחניכים מענה רגשי, חברתי ולימודי, חיבוק חם ותמיכה 24/7, וכלים אשר מאפשרים לחניכים להשתלב באופן המיטבי בחברה הישראלית. רבים מבני העדה שהגיעו לפתחי כפרי הנוער, חוו כישלונות רבים במסגרות הקהילה, נשרו באופן גלוי או סמוי ועברו מספר בתי ספר. בהגיעם לכפרי הנוער, הם חווים חוויה שונה ואחרת ממה שחוו עד כה. ובעיקר הם זוכים להזדמנות אמתית לממש את הפוטנציאל הגלום בהם.

 

ממחקר שערך הפורום הציבורי-כפרי הנוער והפנימיות בישראל בשיתוף ד"ר מלכה שבתאי, שחוקרת שנים ארוכות את הנושא, עולה כי חניכים בני העדה מדווחים כי ההתחנכות בכפר הנוער היוותה עבורם הזדמנות לצאת ממצבי קושי ומשבר, לחזק את הקשר עם הוריהם ולשפר את דימויים העצמי. ממחקרים נוספים עולה כי עם סיום ההתחנכות בכפר הנוער, מצבם של הבוגרים בני העדה האתיופית, הוא טוב יותר מאשר מצבם של בני העדה בכלל חברה הישראלית.

 

הניסיון המוצלח בכפרי הנוער והפנימיות מלמד כי ניתן לממש את חזון שיוויון ההזדמנויות. על המדינה להקצות משאבים הולמים לתוכניות והמסגרות האמונות על הטיפול בילדים עולים ובני עולים ככלל, ובני העדה האתיופית בפרט, על מנת שכל ילד במדינת ישראל יוכל ליהנות משוויון הזדמנויות ולממש את הפוטנציאל הגלום בו. כאשר המדינה תיקח אחריות לנושא חשוב זה, אין לי ספק, כי רבים מארגוני החברה האזרחית והפילנתרופיה, ירתמו גם הם למהלך החברתי והלאומי. וכך, בשנה הבאה נוכל כולנו ביחד לחגוג את חג הסיגד, ואת השתלבותם המוצלחת של בני העדה בחברה הישראלית!

 

ענת נחמיה לביא, מנכ"לית הפורום הציבורי - כפרי הנוער והפנימיות בישראל

 

הפורום הציבורי - כפרי הנוער והפנימיות בישראל יקיים מחר כנס שנתי ראשון מסוגו על חשיבות כפרי הנוער והפנימיות בישראל כמסגרות חינוכיות וטיפוליות החיוניות לצמצום הפערים בחברה הישראלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הפורום הציבורי- כפרי הנוער והפנימיות בישראל
ענת נחמיה לביא
צילום: הפורום הציבורי- כפרי הנוער והפנימיות בישראל
מומלצים